ترساندن کودکان جواب می دهد؟

هزار بار هم که بگویید « اگر اسباب بازیهات رو پرت کنی همش رو ازت می گیرم» باعث نمیشود کودک رفتارش را ترک کند. چیزی که فرزند شما از این جمله‌ها برداشت می کند این است که « چند بار دیگه هم می تونم این کار رو انجام بدم تا وقتی که مامان جلومو بگیره»

به فرزندتان اولتیماتوم می‌دهید که « برو لباسهات رو بپوش والا بیرون نمی‌ریم!» و او هم می‌گوید: « باشه نریم» و همین باعث عصبانیت‌تان میشود. اینجاست که تمام دیسیپلینی را که برای تربیت فرزندتان در نظر گرفته‌اید شکست خورده می‌بینید. اما شما نیاز دارید که برخی اوقات پدرو مادر بودن‌تان را ثابت کنید.

او را می ترسانید

دختر دو ساله من هر روز برای رفتن به مهدکودک با من جنگ دارد. یک روز صبح که او برای رفتن به مهدکودک بهانه می‌آورد به او گفتم کنار مهدکودک یک ایستگاه پلیس است و او میتواند انتخاب کند که به مهدکودک برود یا مرکز پلیس. مربی مهد از آن روز می گوید که دخترم مدام راجع به مرکز پلیس و پلیسها سوال میکند. حالا من توی دردسر بزرگتری افتادم.

راه بهتر: حتی گاهی دروغ‌های کوچک هم می توانند دردسرساز شوند. بدون شک تاکتیک ترساندن کودک می تواند مشکلات بزرگتری به همراه داشته باشد. به جای این مدل حرف زدن مادر باید بگوید « می دانم که گاهی مهدکودک رفتن برات سخته. منم بعضی وقت‌ها دلم نمیخواد برم سرکار.» هم دردی باعث می‌شود فرایند مهدکودک رفتن صبح‌ها آسان‌تر شود.

تهدید می‌کنید اما عمل نمی‌کنید

با دخترم به خانه دوستم رفتیم و دختر صاحبخانه هر اسباب بازی که دخترم برمی‌داشت، می گرفت و پیش خودش نگه می داشت. مادرش گفت « عروسک رو برگردون به سارا والا برش می دارم» بعد هم برگشت و شروع به صحبت با من کرد. بدون شک دختر بچه دوباره هر چیزی را که دخترم می خواست برمی داشت.

راه بهتر: این اصلا خوب نیست که شما بد شوید اما وقتی کودکی کاری را انجام نمی دهد این یکی از پیامدهای کار خود کودک است. هزار بار هم که بگویید « اگر اسباب بازیهات رو پرت کنی همش رو ازت می گیرم» باعث نمی شود کودک رفتارش را ترک کند. چیزی که فرزند شما از این جمله‌ها برداشت می کند این است که « چند بار دیگه هم می تونم این کار رو انجام بدم تا وقتی که مامان جلومو بگیره» به جای این کار هشدار دهید و بعد اگر کودک دوباره آن کار را انجام داد محل را ترک کنید. یک یادآوری مهم به او بکنید مثل اینکه وقتی تو وسایل رو پرت می کنی میدونی که ما مجبور میشیم زودتر اینجا رو ترک کنیم. امیدوارم مجبور نشیم زود این کار رو بکنیم.» 

ناهماهنگ هستید

وقتی بچه‌ها را به مهمانی بردیم به آنها گفتیم باید درست رفتار کنند والا فردا شب از پارک خبری نیست. همسرم با وجود آنکه آنها در مهمانی خیلی شلوغ کردند و دور از انتظار ظاهر شدند آنها را به پارک برد.

راه بهتر: حتی اگر همسر شما عمدی در این کار نداشته باشد این رفتار او باعث می شود بچه‌ها حس بدی نسبت به شما داشته بشند. اگر شما و همسرتان روشهای تنبیهی متفاوتی دارید، اصلا اشکالی ندارد اما تا زمانی که عواقبی بر روی رفتارهای یکسان نداشته باشد. بهترین کار این است که فهرستی از قوانین مورد بحث انتخاب کنید و درباره گزینه‌های موجود بحث کنید.

قوانین را نقض می‌کنید

وقتی پسر ۲ ساله من وسیله‌ای را برمیدارد مادرش روی دست او میزند و به او می گوید « نه» این کار جواب میداد تا زمانی که مربی مهدکودک دید که او روی دست همه بچه‌هایی که اسباب بازیها را برمی‌داشتند میزند.

راه بهتر: بچه‌ها رفتارهای بد را از شما تقلید می کنند  وقتی قرار است به کودک یاد دهید چیزی را پرت نکند خودتان هم نباید چیزی را پرت کنید و قوانین را در مورد خودتان هم رعایت کنید.

منبع: نی نی بان

مطلب مرتبط:

در هنگام ترس کودک چه باید کرد؟

چرا بعضی از بچه ها از بازی کردن می ترسند؟

کودک ترسو را چگونه شجاع کنیم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ