راهکارهای طبیعی مؤثر برای بهبود سردرد

mousavi
اگر به طور مکرر دچار سردرد می شوید و یا به دلیل این درد در اطراف پیشانی و چشم ها نمی توانید تمرکز داشته باشید، بهتر است از روش های درمان طبیعی بسیار مؤثر کمک بگیرید.

علل سردرد

‌علل مختلفی در بروز سردرد یا میگرن دخیل است اما از جمله رایج ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش مواد سمی در بدن
  • فشار عصبی
  • تفکر و بحث کردن خیلی طولانی
  • نگاه کردن ساعات طولانی به تلویزیون یا مانیتور کامپیوتر
  • وجود مشکلات بینایی
  • عدم استفاده از عینک مناسب
  • خیره شدن و فشار زیاد بر چشم ها در محیط کم نور
  • انقباض عضلات گردن به دلیل موقعیت نادرست یا حرکت شدید
  • جراحت یا ضربه
  • استرس زیاد
  • کمبود خواب
  • کار بیش از حد
  • مسئولیت و وظایف زیاد
  • سرماخوردگی
  • کم اشتهایی یا رژیم غذایی خیلی محدود

برخی از متخصصان عقیده دارند افراد بیش از حد سختگیر نسبت به خود،‌ کمال گراهای افراطی، وسواسی، متفکر و کسانی که اعتماد به نفس کافی ندارند معمولا دچار سردردهای شدید می شوند.

در همه موارد بسیار مهم است که منشا سردرد شناخته شده و به کمک روش های درمانی طبیعی و تکمیلی درمان شود تا فرد به مصرف دارو وابستگی پیدا نکند.

همچنین، رژیم غذایی متعادل و کاهش فشار ذهنی در کار می تواند به تسکین علائم سردرد کمک کند.

امروزه ثابت شده بسیاری از گیاهان دارویی تاثیر فوق العاده ای در تسکین سردرد دارند. به خاطر داشته باشید مسکن های شیمیایی می توانند در طولانی مدت باعث آلودگی بدن شوند. به علاوه، به تدریج نیاز به مقدار بیشتری دارو دارید تا تاثیر مورد انتظار دیده شود.

وابستگی به داروها می توانند اختلالاتی در معده، کبد، سیستم عصبی و پانکراس ایجاد کند. زمانی که این اندام ها تحت تاثیر قرار می گیرند، سردرد به عنوان یکی از علائم هشدار دهنده بروز می کند. همچنین در این حالت در سیکل معیوبی قرار می گیریم که به باید به هر طریقی درد را تسکین دهیم.

بهترین گیاهان برای تسکین سردرد

قبل از اینکه در مورد روش های طبیعی تسکین میگرن و به طور کلی سردرد توضیحاتی ارائه شود، نخست باید توجه کرد که گیاهانی با کیفیت و ترجیحا ارگانیک و بدون مواد شیمیایی و آفت کش ها استفاده شود. همچنین مقدار مناسب برای هر دمنوش رعایت گردد و عوارض احتمالی مانند درد معده، حالت تهوع، اسهال و… مورد توجه باشد. در تمام این موارد، باید دارو را قطع و به پزشک مراجعه کرد. به جز این موارد، منع مصرفی برای داروهای گیاهی در صورت بروز سردرد وجود ندارد.

بابونه

بابونه خواصی دارد که علائم میگرن را کاهش می دهد و برای کودکان نیز قابل مصرف است. البته اگر میگرن خیلی شدید باشد توصیه نمی شود.

در صورت سردرد، یک فنجان دمنوش بابونه را بنوشید و با گوش دادن به یک موسیقی ملایم یا انجام تمرینات یوگا به آرامش برسید و استراحت کنید. متوجه خواهید شد که پس از نیم ساعت درد به طور قابل توجهی کاهش یافته است. البته بیش از 3 فنجان از این دمنوش را در روز ننوشید. در موارد میگرن خفیف توصیه می شود شب قبل از خواب و صبح ها یک فنجان دمنوش بابونه را همراه با چند قطره آب لیمو و یک قاشق کوچک عسل میل کنید.

بید

این گیاه حاوی ترکیبی به نام سالیسین است که خواص متعددی از جمله کاهش حرارت بدن، مسکن و ضدرماتیسم دارد. این تاثیرات شبیه آسپرین است. پیش از مصرف، مطمئن باشید که به چنین ترکیباتی حساسیت نداشته باشید.

بادرنجبویه

خواص مسکن و آرام بخشی بادرنجبویه برای بهبود سردردهای شدید عالی است. به علاوه، این گیاه طعم دلچسب و بوی بسیار ملایمی دارد.

 توصیه می شود یک فنجان دمنوش بادرنجبویه بدون شکر یا همراه با چند قطره آب لیمو صبح ناشتنا میل شود. نوشیدن یک فنجان از این دمنوش در صبح به پیشگیری از ابتلا به سردردهای میگرنی کمک می کند و در صورت سردرد نیز یک فنجان دیگر توصیه می شود.

اسطوخودوس

اسطوخودوس گیاه بسیار زیبایی است که عطر دلچسب و خواص متعددی دارد. این گیاه موجب تسکین سردرد، کاهش تب و بهبود بی خوابی می شود.                                                                                    

می توان از اسانس آن برای بهره مندی از خواص استفاده کرد. در این صورت،‌ چند قطره از اسانس اسطوخودوس را با چند قطره روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کنید. این مخلوط را با حرکات چرخشی روی شقیقه ها چند دقیقه ماساژ دهید تا  سردرد کاهش یابد.

نعناع

گیاه دیگر برای تسکین سردرد نعناع است. از قدیم توصیه می شد که کمی از برگ های نعناع را زیر بالش گذاشته و چند برگ را بین دو دست خرد کرده و بوی آن را استنشاق کنید.

دمنوش نعناع نیز برای تسکین سردردهای ناشی از درد معده بسیار مؤثر است.

برگ بو

برگ بو ترکیبات بسیار مفیدی برای درمان دردهای میگرنی ناشی از ترشح خیلی زیاد هورمون سروتونین دارد. این گیاه را می توان به شکل دمنوش تهیه کرد.

3 برگ تازه یا خشک را همراه با 1 فنجان آب بجوشانید. بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشد. سپس از روی حرارت برداشته تا بعد از چند دقیقه خنک شود. دمنوش را صاف کرده و با کمی عسل میل نمایید.

منبع: قدس آنلاین

مطلب مرتبط:

علت و درمان سردرد شدید با طب سنتی را بفرمایید؟

درمان خانگی سردرد با شیر گرم و پودر دارچین

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ