شایع ترین علت کم شنوایی گوش از نظر خانم آرزو بیگدلی

آرزو بیگدلی؛ فارغ‌التحصیل رشته شنوایی‌شناسی و مدیر کلینیک سمعک قلهک: افراد ممکن است در سنین کودکی دچار بیماری‌های عفونتی در گوش خود شوند یا بیماری‌های دیگری که بر روی کیفیت شنوایی کودک تاثیر می‌گذارد مثل آبله مرغان، انسفالیت، آنفلوآنزا، سرخک، مننژیت و اوریون و… واکسیناسیون به موقع و پیگیری این موارد می‌تواند تاثیر مثبتی در رفع کم‌شنوایی داشته باشد.

 آرزو بیگدلی؛ فارغ‌التحصیل رشته شنوایی‌شناسی و مدیر کلینیک سمعک قلهک

از علل کم شنوایی گوش، به موارد زیر اشاره کردند:

– افزایش سن

افزایش سن یکی از مهم ترین موارد به عنوان علت کم شنوایی گوش است  که در واقع با شروع روند پیری در انسان‌ها امکان دارد که این عارضه ایجاد شود. البته با توجه بیشتر شدن سر و صدا در  محیطی که الان در آن زندگی می‌کنیم، مشکل پیرگوشی رده‌ی سنی‌اش پایین آمده است. به بیان دیگر می‌توان اعلام کرد که پیرگوشی دیگر مختص به افراد مسن و پیر نیست. البته این کم‌شنوایی از نوع  حسی و عصبی که به دارو درمانی جواب نمی‌دهد. برای پیشگیری از پیر گوشی توصیه می‌شود از همان کودکی افراد را عادت دهیم که در محیط‌های پر سر و صدا حضور نداشته باشند یا در صورت وجود سر و صدا از وسایل ایمنی استفاده کنند. تنها راهکار برای درمان استفاده از سمعک است.

– صداهای بلند مثل مواد منفجره

قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و آلودگی صوتی چیزی به جز ضرر برای سلامتی گوش‌های شما ندارد و حتی ممکن است منجر به پاره شدن پرده گوش و ناشنوایی دایم شود. به عنوان مثال افرادی که در محیط‌های کارخانه‌ای کار می‌کنند باید از وسایل محافظتی گوش استفاده کنند. اصولاً این افراد زمانی متوجه کم شنوایی خود می‌شوند که متأسفانه کار از کار گذشته است. در این مرحله  درمان خاصی وجود ندارد به جز استفاده از سمعک.

– تجمع جرم در گوش

وجود جرم در گوش می‌تواند یک علت کم شنوایی گوش باشد، به این صورت که با مسدود شدن مجرای داخلی گوش میزان شنوایی افت می‌کند و شما مدام احساس گرفتگی در گوش خود خواهید داشت. هم‌چنین استفاده نادرست و زیاد از گوش پاک‌کن‌های پنبه‌ای نیز می‌تواند موجب آسیب داخلی به گوش شما شود .اما با شست و شوی گوش این مشکل رفع می شود.

– بیماری های عفونتی

افراد ممکن است در سنین کودکی دچار بیماری‌های عفونتی در گوش خود شوند یا بیماریهای دیگری که بر روی کیفیت شنوایی کودک تاثیر می‌گذارد مثل آبله مرغان، انسفالیت، آنفلوآنزا، سرخک، مننژیت و اوریون و  واکسیناسیون به موقع و پیگیری این موارد می‌تواند تاثیر مثبتی در رفع کم‌شنوایی داشته باشد. البته در این مواقع گاهی اوقات دارو درمانی و جراحی می‌تواند این مشکل را درمان کند.

مدیریت سمعک قلهک افزودند: پزشک متخصص بعد از معاینات نتیجه نهایی را اعلام می‌کند که آیا گوش فرد مشکلی دارد یا نه. بعد از این مرحله، متخصص گوش و حلق و بینی شخص را به کلینیک شنوایی‌سنجی ارجاع می‌دهد. در کلینیک با تست‌های مختلف مشخص می‌شود که فرد دچار ضعف شنوایی است یا مشکل از جای دیگری است. خانم بیگدلی در پایان گفتند: اگر کم شنوایی ناشی از وجود مشکلی در گوش خارجی یا میانی باشد، فرد مبتلا به کم شنوایی انتقالی شده است. اما اگر گوش داخلی آسیب دیده باشد، کم شنوایی از نوع حسی و عصبی است؛ بیشترین نوع کم شنوایی از این نوع است. در برخی افراد، کم شنوایی ترکیبی از هر دو حالت است که کم شنوایی مختلط نامیده می‌شود.

کلینیک سمعک قلهک 

واقع در خیابان شریعتی (قلهک) فعالیت خود را از سال ۱۳۷۱ آغاز نموده و در حال حاضر خدمات خود را در دو شیفت صبح و بعد از ظهر به مراجعین محترم ارائه می نماید. خدمات این مرکز شامل: انواع آزمایشات شنوایی تشخیصی جهت درمان و توانبخشی مشکلات شنوایی و تعادل اسکرینگ شنوایی نوزادان تازه متولد شده، تجویز و فروش انواع سمعک های معتبر دنیـا و ملزومات مربوط به آن خدمات و ساخت صدا شکن است.برای تعیین وقت و یا پاسخ به سئوالات خود می‌توانید از طریق اطلاعات زیر  تماس حاصل فرمائید. 

جهت ارتباط با شماره های ذیل تماس حاصل فرمائید:

تعیین وقت مشاوره و یا انجام آزمایشات شنوایی:

02122630006

02122617215

02122005047

آدرس وب سایت: www.samak-e-gholhak.ir

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ