اصلاح طرح لبخند یعنی چه؟

mousavi
دکتر محمد نیک زاد، جراح دندانپزشک: در صورت، یکسری اندازه‌های مشخص وجود دارد مثل ارتفاع صورت، فاصله بین دو مردمک چشم، سایز بینی و لب، اندازه گوشه لب که در اصلاح طرح لبخند می‌کوشند این اندازه‌ها را با ساختار دندان‌ها هماهنگ کنند، مثلا وقتی فرد می‌خندد در لب‌های پایین یک انحنا به وجود می‌آید و لب‌های فک بالا باید با این انحنا تطابق داشته باشند.

دکتر محمد نیک زاد، جراح دندانپزشک:

توجه:

با توجه به پیشرفت های اخیر در مواد و تکنولوژی و شیوه ساخت لامینیت و ضخامت حداقلی آنها، بسیاری از مشکلات لامینیت کاسته شده و با حداقل تراش، مضرات لامینیت نزدیک به صفر رسیده است و ارتقاء کیفی مواد در چسباندن لامینیت نیز تغییر رنگ آنها را به حداقل رسانده که البته این بستگی به مهارت، تجربه و تخصص دندانپزشک در شیوه بکار بردن مواد دارد، چنانچه عمر10-5 ساله لامینیت امروزه با رعایت اصول حتی تا  20 سال هم قابل پیش بینی است.

در صورت، یکسری اندازه‌های مشخص وجود دارد مثل ارتفاع صورت، فاصله بین دو مردمک چشم، سایز بینی و لب، اندازه گوشه لب که در اصلاح طرح لبخند می‌کوشند این اندازه‌ها را با ساختار دندان‌ها هماهنگ کنند، مثلا وقتی فرد می‌خندد در لب‌های پایین یک انحنا به وجود می‌آید و لب‌های فک بالا باید با این انحنا تطابق داشته باشند. در‌واقع توصیه دندانپزشک زیبایی به شما این است که شما به‌گونه‌ای دندان‌های‌تان را درست کنید که وقتی لبخند می‌زنید کل دندان‌ها با صورت، رنگ پوست، چشم‌ها و… همه با هم متناسب باشند. یعنی وقتی فرد می‌خندد تنها چیزی که در صورتش جلب‌توجه کند، دندان‌هایش باشد به این معنا که همه ردیف و یک‌رنگ و بدون ایراد باشند.

لامینیت چه فرقی با ارتودنسی دارد؟

ارتودنسی و کارهای ترمیمی به این اصلاح طرح لبخند کمک می‌کنند یعنی وقتی فردی می‌خواهد طرح لبخند خوبی داشته باشد با یک کارهایی مثل ارتودنسی پیش‌زمینه‌ای را ایجاد می‌کند. کسی که ارتودنسی انجام می‌دهد دندان‌هایش همه ردیف می‌شود ولی ممکن است اندازه دندان‌ها همه مثل هم نباشد و بسیار کم پیش می‌آید که در فردی همه دندان‌ها قرینه و یک‌شکل و هم رنگ باشد. در دندانپزشکی زیبایی اول تمام دندان‌ها با روشی چون ارتودنسی ردیف می‌شوند و سپس با موادی چون لامینیت یا رنگ و شکل دندان‌ها را با هم موزون می‌کنند. البته در برخی موارد، فرد اصلا کارهای ارتودنسی انجام نمی‌دهد، بلکه با اضافه کردن یک لایه روی دندان‌ها آنها را ردیف کرده و از نظر شکل و رنگ آنها را کاملا همانند می‌کنند. فرق این دو حالت این است که وقتی روش ارتودنسی استفاده شود شخص 5/۱تا ۲سال مشغول آن خواهد بود ولی با لامینیت و کشیدن لایه روی دندان‌ها در عرض ۷‌تا ۱۵‌روز زیبایی دندان‌ها به‌دست می‌آید.

اعتماد به نفس= لبخند زیبا= دندان‌های زیبا

عوارض لامینیت چیست؟

به‌طور حتم این فرآیند اصلاح طرح لبخند عوارضی خواهد داشت چون به هر صورت ما مجبوریم یک لایه از روی سطح دندان برداریم (البته در بعضی موارد این کار لازم نیست یعنی لایه‌ای از روی دندان برنمی‌دارند) ولی اکثر موارد مجبور می‌شویم یک لایه از روی دندان برداریم خصوصا اگر دندان چرخش زیادی داشته باشد یا دندان فرد بسیار تیره باشد. در کل اینکه این کار چقدر عوارض داشته باشد وابسته به بیمار، نوع دندان‌ها و طرح درمان است. اگر پزشک با لامینیت پوشش خوبی روی دندان‌ها ایجاد کند عوارض کمتری به وجود خواهد آمد چون دندان در حقیقت حفظ می‌شود. همچنین اگر لامینیت‌ها درست و خوب کار نشوند احتمال پوسیدگی زودرس دندان نیز وجود دارد یعنی باید طرح درمان کامل باشد تا لامینیت‌ها برای دندان مشکل ایجاد نکنند.

لامینیت‌ها به مرور زمان، رنگ می‌گیرند؟

اینکه لامینیت یا همان لایه کشیده شده روی دندان‌ها رنگ می‌گیرد شکی نیست؛ لامینیت‌ها نیز مثل دندان‌ها رنگ مواد غذایی را به خود می‌گیرند ولی این رنگ گرفتن کاملا وابسته به نوع لامینیت‌ها و ساخت آنهاست، اگر لامینیتی از مواد خوب و درست ساخته شده باشد بسیار سخت‌تر رنگ می‌گیرد همچنین نوع درمان با این لامینیت‌ها نیز می‌تواند تاثیر‌گذار باشد. البته دقت کنید مراقبت‌هایی که فرد از دندان‌هایش به‌عمل می‌آورد نیز بسیار تاثیرگذار است، فردی که سیگار می‌کشد یا زیاد قهوه و چای می‌خورد یا بهداشت دندان‌ها را به‌خوبی رعایت نمی‌کند، به‌طور حتم کاندیدای خوبی برای لامینیت نیست، چون این‌گونه افراد به‌دلیل عمل‌های روزانه‌شان دندان‌های‌شان رنگ‌پذیرتر است. کلا کسی که از لامینیت استفاده کرده باید مراقبت‌های خاصی را رعایت کند همچنین باید هر سال نیز به پزشک معالجش مراجعه کرده تا درصورتی که مشکلی داشته باشد پزشک برطرف کند.

تفاوت اصلی لامینیت سرامیکی و کامپوزیتی در چیست؟

لامینیت‌های سرامیکی مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیتی دارند. ثبات رنگ در لامینیت‌های سرامیکی بیشتر است و اصولا ظاهر زیباتری دارند.

لامینیت‌های کامپوزیتی ثبات رنگ کمتری دارند و مزیت اصلی آنها نسبت به لامینیت‌های سرامیکی، قیمت ارزان‌تر و تراش کمتر دندان است.

انجام لامینیت چه شرایطی دارد؟ چه کسانی می‌توانند از درمان لامینیت استفاده کنند و چه کسانی نمی‌توانند؟

لامینیت برای «اصلاح مشکلات خفیف تا متوسط دندان‌های قدامی» کاربرد دارد. بسیار مهم است که دندان دچار ضایعات گسترده نباشد و مشکلات زیبایی در حد مینای دندان ختم شود. مسئله مهم دیگر اکلوژن بیمار است؛ وجود عادات دهانی چون دندان‌قروچه (براکسیسم یا کلنچینگ) کنترا اندیکاسیون درمان لامینیت محسوب می‌شود. در زمان دندان قروچه بیمار نیروی بسیار زیادی را به دندان‌های خود و لامینیت وارد می‌کند که طی زمان منجر به شکستن لامینیت می‌شود.


دکتر محمد نیک زاد، جراح دندانپزشک:

دکتر محمد نیک زاد، جراح دندانپزشک و فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران است. خدمات قابل ارائه در مطب دکتر نیکزاد به شرح ذیل است:

    استفاده از تجهیزات و لوازم یکبار مصرف    کلیه خدمات پروتز دندان (ثابت و متحرک)   ترمیم‌های بدون تراش همرنگ و بازسازی لبخند   انجام جراحی‌های دهان و دندان با تکنیک‌های جدید و بدون درد.

تشکیل جلسات معرفی و توجیهی خدمات نوین دندانپزشکی در مطب برای بیماران محترم به‌صورت حضوری و پرسش و پاسخ با تعیین وقت قبلی و ویزیت رایگان انجام می‌شود.

شما عزیزان برای ارتباط با مطب دکتر محمد نیک زاد با شماره ذیل تماس حاصل فرمائید:

تلفن: 02122081902

آدرس: سعادت آباد، بین خیابان 16و18، پلاک 49، طبقه دوم 

DrMnikzad

با استفاده از QR cod بالا و لینک تلگرام می توانید سوالات خود را از دکتر نیک‌زاد بپرسید و با وی در تماس باشید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ