سرطان‌های شایع شغلی کدامند؟

zahra
در این مطلب به نشانه‌های متداول چند سرطان شایع شغلی اشاره خواهیم کرد. اگر هر یک از این علائم را در خود می‌بینید حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید زیرا تشخیص سرطان در مراحل اولیه، شانس بهبودی را به میزان زیادی افزایش می‌دهد. ت

هر روز صبح با هزاران امید و آرزو از خواب بیدار می‌شوید و به سرکار می‌روید. حتی سعی می‌کنید به جای سفارش از رستوران، ناهار‌تان را از خانه به محل کار ببرید و هنگام استراحت از تنقلات سالم مثل آجیل و میوه استفاده کنید. شاید هم اهل ورزش باشید و به جای استفاده از اتومبیل، پیاده به سرکار بروید. بنابراین دل تان خوش است که حسابی مراقب سلامت خود هستید! 
غافل از اینکه شاید محیط کار و نوع شغل‌تان بیش از هر عاملی شما را در خطر ابتلا به سرطان قرار می‌دهد. 

در این مطلب به نشانه‌های متداول چند سرطان شایع شغلی اشاره خواهیم کرد. اگر هر یک از این علائم را در خود می‌بینید حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید زیرا تشخیص سرطان در مراحل اولیه، شانس بهبودی را به میزان زیادی افزایش می‌دهد. توجه داشته باشید که نشانه‌های سرطان شاید در همه افراد یکسان نباشند. همچنین این نشانه‌ها ممکن است در اثر عوامل دیگری جز سرطان هم به وجود آیند. 

سرطان سینه
تغییرات پوستی از قبیل ورم و قرمزی در یک یا هر دو سینه؛ افزایش سایز سینه‌ها یا تغییر شکل آنها؛ تغییرات در ظاهر نوک یکی از سینه‌ها یا هر دو سینه؛ درد کلی در یک بخش از سینه؛ برآمدگی درون سینه؛ سوزش یا خارش در سینه‌ها؛ تغییر رنگ سینه؛ پوسته پوسته شدن یا پولکی شدن نوک سینه یا ضخیم شدن پوست یا فرو رفتگی در پوست سینه. 

سرطان مثانه

وجود خون در ادرار؛ درد حین ادرار کردن و تکرر ادرار. در نظر داشته باشید که عفونت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، تومورهای خوش‌خیم و سنگ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مثانه نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند با چنین علائمی ‌تظاهر پیدا کنند.

سرطان پروستات

سوزش یا درد حین ادرار کردن؛ مشکل در ادرار کردن یا سختی هنگام شروع و قطع ادرار؛ دفعات زیاد ادرار در طول شب؛ بی‌اختیاری ادرار؛ جریان یا سرعت کم ادرار؛ وجود خون در ادرار یا مایع منی؛ دشواری در نعوظ؛ انزال دردناک؛ تورم در ساق پاها یا منطقه لگن؛ بی حسی یا درد در ساق یا پنجه پا و درد در استخوان.

سرطان پوست

تغییرات در اندازه، شکل و رنگ خال؛ رشد غیر عادی پوست؛ ورم یا زخمی ‌که بهبود پیدا نمی‌کند؛ وجود توده کوچک، نرم و صیقلی یا توده سفت و قرمز در پوست؛ وجود توده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به همراه خونریزی؛ لکه‌های پوستی یا نقاط مسطح قرمز، زبر، خشک یا پوسته‌دار همراه با خارش‌ یا برآمدگی.

سرطان خون

تورم غدد لنفاوی بدون درد؛ عفونت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مداوم؛ خستگی و ضعف؛ خونریزی و کبودی با کوچک‌ترین تحریک؛ خونریزی از لثه‌ها؛ لکه‌های ارغوانی رنگ روی پوست؛ تب یا تعرق شبانه؛ تورم یا ناراحتی در شکم؛ کاهش وزن بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌دلیل؛ درد استخوان و مفاصل.

سرطان ریه

سرفه‌های مداوم یا مزمن شبیه به افراد سیگاری که ممکن است همراه با درد باشد، سرفه همراه با خون؛ سختی در تنفس؛ کاهش اشتها؛ احساس خستگی؛ درد در استخوان؛ تورم صورت، بازو یا گردن؛ سردرد، سرگیجه، ضعف و بی‌حالی؛ برآمدگی در گردن یا استخوان اطراف آن.

سرطان تیروئید

ایجاد توده، برآمدگی یا تورم در ناحیه گردن؛ درد گردن که معمولا از جلوی گردن شروع می‌شود و ممکن است تا گوش‌ها هم ادامه پیدا کند؛ تغییر در صدا و گرفتگی صدا؛ مشکلات تنفسی؛ سرفه‌های مزمن و مشکل در غذا خوردن.

سرطان کلیه

وجود خون در ادرار؛ توده‌ در پهلو یا شکم؛ درد در پهلو؛ کاهش وزن؛ تب؛ حس ضعف یا خستگی بیش از حد.

سرطان حلق و بینی

مشکل در تنفس، صحبت کردن یا شنیدن؛ ایجاد برآمدگی در بینی یا گردن؛ گلو درد؛ خونریزی یا ترشح از بینی؛ گوش درد یا شنیدن صدای وز وز؛ سردرد؛ انسداد بینی و احتقان سینوس.

تعویض شغل برای‌تان ممکن نیست؟!

صرف نظر از نوع شغل، خطر سرطان در افراد سیگاری، چاق و کم تحرک بیشتر از کسانی است که سبک زندگی سالمی دارند. بنابراین اگر امکان تعویض شغل برای‌تان وجود ندارد باید حتما شیوه زندگی خود را تغییر دهید و به صورت روزانه از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. آنتی اکسیدان موجود در این مواد با عوامل سرطان زای محیط کار مبارزه می‌کنند. همچنین باید روزانه حداقل 20 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید و از تماس با هرگونه دود دسته اول یا دست دوم دخانیات دوری کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ