پول خرد ندارم، «ژلوفن» بدهم خدمتتان؟!

mousavi
یک داروساز بالینی یا تاکید بر اینکه مصرف قرص ژلوفن در بیماران قلبی و عروقی می‌تواند منجر به افزایش حملات قلبی شود، گفت: مصرف قرص ژلوفن و همخانواده‌های آن در درازمدت و بخصوص با دوز بالا می‌تواند منجر به خونریزی معده و زخم‌های گوارشی بویژه در افراد بالای ۶۵ سال، سیگاری و الکلی شود.

دکتر سپیده الیاسی با بیان اینکه قرص ژلوفن جزو داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است، گفت: از این دسته داروهای ضد التهاب که به صورت خوراکی، موضعی و تزریقی وجود دارد، می‌توان داروهای دیکلوفناک، پیروکسیکام و ناپروکسن را نام برد.

وی کاربرد این دسته از داروهای ضد التهاب را کنترل درد و التهاب دانست و گفت: این دارو‌ها با صلاحدید پزشک تجویز می‌شود اما به دلیل او.تی.سی (OTC) بودن این دارو‌ها و قرص ژلوفن که جزو داروهای فروشی بدون نسخه هستند، چنین داروهایی به یکی از پرکاربرد‌ترین داروها در سطح جامعه تبدیل شده‌اند و به صورت بی‌رویه خودسرانه مصرف می‌شوند.

این متخصص دارو سازی بالینی تصریح کرد: با توجه به اجازه فروش بودن نسخه این دسته از دارو‌ها، شاید در ظاهر داروهای بی‌خطری به نظر برسند اما عوارض مختلفی برای مسکن ژلوفن و سایر داروهای این‌ها مطرح است؛ به همین دلیل در بعضی گروه‌های جمعیتی خاص این دارو‌ها باید با احتیاط مصرف شود و یا تا حد امکان مصرف نشود.

الیاسی در خصوص مشکلات داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای افراد اظهار کرد: مصرف این نوع دارو‌ها در بیماران دارای فشار خون بالا می‌تواند منجر به خروج کنترل فشار خون شود؛ بنابراین در صورت لزوم مصرف این دسته از دارو‌ها در بیماران با فشار خون بالا باید با حداقل دوز و کوتاه‌ترین دوره ممکن و تحت نظر پزشک مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف این دسته از دارو‌ها در کوتاه مدت نیز می‌تواند عوارضی مانند سوء هاضمه و سوزش سر دل داشته باشد، افزود: مصرف دراز مدت و دوز بالای این دارو‌ها می‌تواند منجر به خونریزی معده و زخم‌های گوارشی شود به ویژه خطر این عوارض در افراد بالای ۶۵ سال، بیماران با سابقه خونریزی گوارشی، افراد سیگاری، الکی و کسانی که داروهای ضد انعقادی مانند آسپرین مصرف می‌کنند بیشتر است؛ به همین دلیل به طور قطع باید تحت نظر پزشک از این دارو‌ها مصرف شود.

این متخصص داروسازی بالینی بیان کرد: بیمارانی که مشکلات کلیوی، نارسایی قلبی و یا بیماری‌های کبدی دارند نیز باید از مصرف این نوع دارو‌های ضد التهاب تا حد امکان خودداری کنند و در صورت لزوم مصرف با احتیاط و نظر پزشک از آن استفاده کنند.

الیاسی افزود: مصرف ژلوفن در افرادی که ریسک فاکتور بیماری‌های قلبی، عروقی و یا سابقه سکته مغزی و قلبی دارند؛ می‌تواند خطر حملات قلبی را افزایش دهد به همین دلیل باید با احتیاط تجویز شود.

وی با اظهار اینکه مصرف قرص ژلوفن و داروهای این رده در بیماران آسمی می‌تواند منجر به افزایش خطر حملات آسمی شود، در پایان خاطر نشان کرد: داروهایی که به صورت OTC و بدون نسخه عرضه می‌شوند، به این معنا نیست که عاری از عوارض هستند بلکه باید با مشورت پزشک مصرف شوند.

منبع: ایسنا

مطلب مرتبط:

جایگزین‌های طبیعی ژلوفن و کدئین را بشناسید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ