پرمویی

تعریف:

همه افراد مو دارند و غالباً میزان موی آن‌ها بستگی به ساختار ژنتیکی آنها دارد . ولیکن چنانچه شما خانمی هستید که دارای مقادیر زیادی موهای ضخیم و پررنگ هستید که این موها در نواحی‌ای رویش دارند که خاص مردان است، مثلاً بر روی صورت، قفسه سینه یا کم، مبتلا به هیرسوتیسم یا پرمویی محسوب می‌شوید .

درمان:

درمان هیرسوتیسم شامل ترکیبی از روشهای مراقبت فردی ، درمان های از بین برنده ی مو و استفاده از دارو می‌شود.

پیشگیری:

به طور کلی هیرسوتیسم قابل پیشگیری نیست؛ ولیکن چنانچه شما مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستید، کنترل چاقی و پیشگیری از حساسیت سلولی به انسولین، شرایطی که سلول ها به مقادیر نرمال انسولین پاسخ نمی‌دهند ، منتج به سطوح پایین‌تر آندروژن و در پی آن هیرسوتیسم خفیف‌تر می‌شود .

عوامل:

تا زمان بلوغ، بدن شما با موهای ریز و کمرنگی به نام کرک پوشیده شده است . زمانی‌که شما از نظر جنسی بالغ می‌شوید، هورمون‌های مردانه به نام آندروژن‌ها منجر به ضخیم و تیره شدن کرک‌ها در نقاط خاصی از بدن می‌شوند. رویش غیرطبیعی موهای زائد در زنان (هیرسوتیسم) از میزان بالای آندروژن‌ها یا حساسیت افزایش یافته فولیکول‌های مو به این هورمون ها منتج می‌شود .

علائم:

نشانه اصلی هیرسوتیسم رویش موی ضخیم و رنگدار در نقاطی از بدن است ،نقاطی که خاص مردان است ، به عنوان مثال در صورت، قفسه سینه و کمر. چنانچه هیرسوتیسم ناشی از سطوح افزایش یافته‌ی هورمون های آندروژن باشد نشانه ها و علائمی دیگری را نیز تجربه خواهید کرد .

عوارض:

هیرسوتیسم می تواند از نظرروحی ناراحت کننده باشد . برخی از زنان مبتلا به هیرسوتیسم عزت نفس پایین تری دارند و احساس می کنند حس زن بودن در آنها کمرنگ تر است. هیرسوتیسم خود به تنهایی عوارض جسمانی به همراه ندارد ولیکن چنانچه علت آن عدم تعادل هورمونی باشد عوارضی به همراه خواهد داشت .

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
نظر خود را بنویسید