سینوزیت حاد

تعریف:

سینوزیت حاد (رینوسینوزیت حاد) باعث می شود که حفره اطراف بینی ملتهب و متورم است.

درمان:

اسپری نمکی بینی برای شستشو

پیشگیری:

جلوگیری از عفونت های تنفسی فوقانی: به حداقل رساندن تماس با افرادی که سرما خوردگی دارند و رعایت بهداشت فردی

عوامل:

 سینوس‌ها حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت هستند. هر عاملی که موجب پرشدن و گرفتگی آن‌ها توسط موکوس یا چرک شود، سینوزیت ایجاد خواهد کرد. سرماخوردگی، حساسیت و انحراف تیغه بینی از عوامل این بیماری هستند. منشأ سینوزیت همچنین می‌تواند وجود دندان عفونی باشد.

علائم:

درد، تب خفیف، ترشحات بینی و حلق خصوصاً در صبح‌ها از علائم این بیماری هستند. سردردهای صبح‌گاهی در زمان بیدار شدن از خواب به صورت کاملاً مشخص به وجود مشکلی در سینوس اشاره دارد. همچنین درد در پیشانی، در محل سینوس‌های پیشانی در زمان لمس، درد در فک و دندان‌های بالایی و دردناکی گونه‌ها در زمان لمس‌کردن (در اثر عفونت سینوس‌های فک بالا)، تورم یا درد بافت اطراف چشم‌ها یا کناره‌های بینی، اختلال در حس بویایی و گرفتگی بینی از دیگر نشانه‌های بیماری هستند. افراد مبتلا به سینوزیت، معمولاً دارای تب، ترشح بینی، و حساس شدن سینوس‌ها هستند. نتیجهٔ معاینه می‌تواند توسط عکس‌برداری اشعهٔ ایکس از سینوس‌ها و کشت مواد به‌دست‌آمده از سینوس‌ها تأیید شود

عوارض:

عوارض سینوزیت حاد عبارتند از:
عود آسم: سینوزیت حاد می تواند حمله آسم را آغاز کند.
سینوزیت مزمن: سینوزیت حاد ممکن است طولانی مدت شده و سینوزیت مزمن را ایجاد میکند.
مننژیت
مشکلات بینایی: اگر عفونت به کاسه چشم گسترش یابد می تواند موجب کاهش بینایی و حتی کوری شود. این یک اورژانس پزشکی است که نیاز به درمان فوری برای جلوگیری از آسیب دائمی دارد.
عفونت گوش: سینوزیت حاد ممکن است با عفونت گوش رخ دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
نظر خود را بنویسید