ترس‌های عجیب و غریب: ترایپوفوبیا یا ترس از سوراخ

maryam01
ترایپوفوبیا به وضعیتی اشاره دارد که فرد با مشاهده سوراخ دچار هراس می‌شود. افرادی که از ترایپوفوبیا رنج می‌برند، با مشاهده حباب‌های صابون، شکلات‌های تو خالی و یا هر شی سوراخ‌دار دچار میگرن، حملات عصبی، عرق شدید و تپش قلب می‌شوند. بر اساس یافته‌های یک مطالعه جدید، ممکن است این ترس به علت تشابه بصری سوراخ‌ها با حیوانات سمی به افراد منتقل شود. به گفته جف کول، روانشناس دانشگاه اسکس انگلستان، که خود از ترایپوفوبیا رنج می‌برد، این بیماری به عنوان یکی از عجیب و غریب‌ترین وضعیت‌های بالینی شناخته می‌شود. افراد بسیاری از مشکلات خود در اینترنت گلایه کرده‌اند؛ با این حال، مطالعات چندانی در رابطه با این پدیده انجام نشده است. کول و همکارانش در یکی از مطالعات خود دریافتند که 16 درصد از شرکت‌کنندگان از علائم ترایپوفوبیا برخوردارند. یکی از بیماران ترس خود را اینطور توصیف کرده است: ”واقعا نمی‌توانم به سوراخ‌های کوچک و نامنظم نگاه کنم؛ با دیدن آنها احساس می‌کنم که در دهانم بالا می‌آورم

ترایپوفوبیا به وضعیتی اشاره دارد که فرد با مشاهده سوراخ دچار هراس می‌شود. افرادی که از ترایپوفوبیا رنج می‌برند، با مشاهده حباب‌های صابون، شکلات‌های تو خالی و یا هر شی سوراخ‌دار دچار میگرن، حملات عصبی، عرق شدید و تپش قلب می‌شوند. بر اساس یافته‌های یک مطالعه جدید، ممکن است این ترس به علت تشابه بصری سوراخ‌ها با حیوانات سمی به افراد منتقل شود. به گفته جف کول، روانشناس دانشگاه اسکس انگلستان، که خود از ترایپوفوبیا رنج می‌برد، این بیماری به عنوان یکی از عجیب و غریب‌ترین وضعیت‌های بالینی شناخته می‌شود.
افراد بسیاری از مشکلات خود در اینترنت گلایه کرده‌اند؛ با این حال، مطالعات چندانی در رابطه با این پدیده انجام نشده است. کول و همکارانش در یکی از مطالعات خود دریافتند که 16 درصد از شرکت‌کنندگان از علائم ترایپوفوبیا برخوردارند. یکی از بیماران ترس خود را اینطور توصیف کرده است: ”واقعا نمی‌توانم به سوراخ‌های کوچک و نامنظم نگاه کنم؛ با دیدن آنها احساس می‌کنم که در دهانم بالا می‌آورم، کمی گریه می‌کنم و بعد تمام بدنم می‌لرزد. “
با تمام این اوصاف، این بیماری به عنوان یک اختلال روانی در نظر گرفته نمی‌شود. تیم تحقیقاتی کول به دنبال آن بود که یک ارتباط بصری میان اشیاء منسوب به ترایپوفوبیا پیدا کند. از این رو، تصویر 76 شی منسوب به ترایپوفوبیا را به همراه تصویر 76 سوراخ غیر مرتبط با آن بر روی یک وب‌سایت قرار داده شد. تصاویر منسوب به ترایپوفوبیا در مقایسه با سایر تصاویر از کنتراست بالاتر و مختصات فضایی تکرارشونده برخوردار بودند. ساختار بصری آنها مشابه تصاویر راه‌راه بود که گاهی اوقات باعث تحریک میگرن می‌شوند. حتی کسانی که از ترایپوفوبیا رنج نمی‌بردند نیز احساس خوبی نسبت به تصاویر منسوب به آن نداشتند. کول و همکارانش با بررسی واکنش‌های شرکت‌کنندگان دریافتند که 16 درصد از آنها از علائم ترایپوفوبیا برخوردارند.
(منبع: mayoclinic)

اختلال سازگاری چیست؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ