لطفا گوشت بخورید!

sara66
پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد. اگر گیاهخوار نیستید و در حمایت از گیاهان، گوشت حیوانات را مصرف می‌کنید، لازم است درباره طبع آنها هم اطلاعاتی داشته باشید.

 لطفا گوشت بخورید!

کارشناس طب سنتی به شما می‌گوید از میان انواع گوشت‌های قرمز و سفید کدامیک برای شما مناسب‌تر است؟

الو دکتر: پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد. اگر گیاهخوار نیستید و در حمایت از گیاهان، گوشت حیوانات را مصرف می‌کنید، لازم است درباره طبع آنها هم اطلاعاتی داشته باشید. گوشت‌ها هم مانند سایر موادغذایی مزاج خاص خودشان را دارند. مثلا در یک دسته‌بندی گوشت‌ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می‌شوند و اینکه چه گوشتی در چه فصلی مصرف شود تا مزاج‌تان به‌هم نریزد. در این شماره دکتر شهناز کارکن، دستیار تخصصی طب سنتی و مسوول آموزش تغذیه انجمن علمی طب سنتی، حیواناتی را که گوشت گرمی دارند به شما معرفی می‌کند و هر اطلاعاتی را که باید از انواع گوشت و خواص‌شان بدانید، دراختیارتان می‌گذارد.

بدون گوشت هرگز!

«سیب سبز» می نویسد: ارزش غذایی مواد خوراکی را میزان خواص مفید آن مشخص می‌کند. با اینکه تعداد خوراکی‌های مفید کم نیست اما در میان آن‌ها گوشت، به تعبیر طب سنتی، نسبت به سایر مواد ارزش غذایی بیشتری دارد. از همین روست که در طب سنتی مصرف گوشت یکی از ضروریات است و با حذف آن آسیب‌هایی به سلامت بدن وارد می‌شود. با این وجود مصرف گوشت هم برای خودش حساب و کتاب مشخصی دارد. در طب سنتی هر نوع گوشتی، گرم و تر شمرده می‌شود، اما در مقایسه میزان گرمی و تری آنها با یکدیگر متفاوت است و به انواعی که میزان گرمی و تری کمتری دارند، سرد گفته می‌شود. برای نمونه، گوشت حیواناتی مثل گوسفند، بز، کبک، بلدرچین، شتر، شترمرغ و میگو ازجمله گوشت‌هایی هستند که میزان گرمی و تری بالاتری دارند.

ویژگی‌ عمومی انواع گوشت‌ها

در بیماری‌های مختلف به بیمار توصیه می‌شود گوشت نخورد. به این دلیل که هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است و برای خوردنش باید دستگاه هاضمه قوی‌ای داشت. از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین معلوم می‌شود افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود؛ حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشتش گرم‌تر خواهد بود. رنگ حیوان هم بر طبع آن تاثیر می‌گذارد، یعنی هر چه رنگ آن تیره‌تر باشد مزاج گوشت هم گرم‌تر خواهد بود.

گوشت گوسفند

برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره‌ای که کمتر از 6ماه داشته باشد، از گوشت گوسفند هم مرغوب‌تر است. در هر صورت برای مصرف گوشت قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است.

 گوشت گوسفند نسبت به انواع دیگر گوشت‌، سریع‌الهضم است، یعنی به‌راحتی هضم می‌شود و به اصطلاح دستگاه گوارش را اذیت نمی‌کند.

 داخل گوشت گوسفند نرم‌تر است و تری بیشتری هم دارد.

 از نظر غلظت، خونی که گوشت گوسفند تولید می‌کند خون بهتری است.

 مصرف گوشت گوسفند برای بیماران سوداوی مفید است.

 باعث افزایش قدرت جنسی زن و مرد می‌شود.

گوشت بز

گوشت بز برای افرادی که فعالیت جسمانی کمتری دارند، مناسب‌تر است. اگر بز 6ماه یا یک سال داشته باشد، گوشتش از نظر کیفیت و خواص شبیه گوشت گوسفند است. گوشت بزغاله نسبت به بز لطافت بیشتری دارد و خون لطیف‌تری تولید می‌کند. به افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند توصیه می‌شود گوشت بره زیر 6ماه یا گوشت بزغاله مصرف کنند. درنظر داشته باشید هرقدر رنگ گوشت بز روشن‌تر باشد، گوشت آن لطافت کمتری خواهد داشت و بالعکس

ادامه این مطلب را می توانید در مجله «سیب سبز» شماره 144 که هم اکنون روی کیوسک است بخوانید. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ