نکاتی که باید پیش از دویدن بدانید-قسمت دوم

مهرناز زاوه
اگر درست ندوید، ممکن است به مفاصل‌تان آسیب برسانید. دونده‌هایی که روی پاشنه پای خود فرود می‌آیند، به تدریج دچار درد مفاصل خواهند شد.

در ادامه‌ی قسمت اول دوندگان حرفه‌ای، مربیان، پزشکان و سایر افراد فعال در رشته دو نکاتی را بیان کرده‌اند که برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار به کمکتان می‌آیند.
مثل ساعت بدوید
برای آنکه به بهترین شکل ممکن بدوید، پاهایتان را مثل عقربه‌های ساعت حرکت دهید. حالتی را تصور کنید که در حین دوچرخه سواری دارید. وقتی می‌دوید، سعی کنید پاهای خود را تا موقعیت ساعت ۱۲ بالا بیاورید، سپس آنها را به ساعت ۳ برده و در راستای ساعت ۶ به زمین برسانید و در انتها، در موقعیت ساعت ۹ به حرکت ادامه دهید. این چرخه به دویدن شما کمک می‌کند.
آرام‌تر نفس بکشید
نفس کشیدن یکی از مسائلی است که اغلب مبتدیان و دوندگان غیر حرفه‌ای به آن توجه نمی‌کنند. شاید غیرمنطقی باشد، اما بسیاری از دوندگان ماراتن بیش از اندازه نفس می‌کشند. با این کار اکسیژن زیادی به سرعت وارد ریه می‌شود، اما ریه نمی‌تواند به همان سرعت از شر حجم بالای دی اکسید کربن خلاص شود. در نتیجه، ریه‌های شما از اکسیژن محروم می‌شوند و این همان چیزی است که اصلا دوست ندارید حین دویدن برایتان رخ دهد. پس سرعت نفس کشیدن‌تان را پایین بیاورید تا دویدن برایتان آسان‌تر شود.
روی پنجه پا فرود بیایید
اگر درست ندوید، ممکن است به مفاصل‌تان آسیب برسانید. دونده‌هایی که روی پاشنه پای خود فرود می‌آیند، به تدریج دچار درد مفاصل خواهند شد. بررسی‌ها نشان می‌دهند در صورتی که با پای برهنه روی سطوح سخت بدوید اما روی پنجه فرود بیایید، آسیب کمتری خواهید تا اینکه بخواهید با کفش مناسب بدوید اما روی پاشنه پا فرود بیایید. برای آنکه به این کار عادت کنید، می‌توانید یک خط فرضی روی زمین در نظر بگیرید. تصور کنید دارید طناب می‌زنید. یک پا را از روی زمین برداشته و پای دیگر را از قسمت پنجه به زمین بگذارید، بدون آنکه به زمین نگاه کنید.
چمباتمه زدن (حرکت اسکات) به بهتر دویدن کمک می‌کند
اسکات زدن نقش بسزایی در تغییر شیوه دویدن شما دارد. در این حرکت باید چمباتمه بزنید، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کرده و بنشنید، در حالیکه بتوانید با دست‌ها زمین را لمس کنید. این حرکت باعث بهبود عملکرد مچ، زانو و ران پا شده و مفاصل‌تان را قوی‌تر می‌سازد. این تمرین را روزی یک یا دو بار انجام دهید و هر بار به مدت یک دقیقه در این وضعیت بمانید.
عضلات‌تان را در تمام جهات بکشید
شما می‌توانید روی تردمیل به پهلو و عقب بدوید. این کار عضلات و تاندون‌های شما را تقویت می‌کند، امری که در تمرینات روزمره محقق نخواهد شد. تمرینات خاص روی تردمیل به افزایش ثبات و قدرت ماهیچه‌هایی می‌انجامد که در تمرینات عادی چندان درگیر نمی‌شوند.
منبع: shape

رایج‌ترین دردهای ناشی از پیاده‌روی و روش‌های مقابله با آنها

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ