چطور ویار دوران بارداری را کنترل کنیم؟

مهرناز زاوه
گاه تحمل بیماری صبحگاهی برای خانم‌های باردار غیرممکن به نظر می‌رسد؛ اما چطور می‌توان جلوی این مشکل را گرفت؟

چرا پزشکان این مشکل را «بیماری صبحگاهی» می‌نامند؟ در حالیکه ۳ ماه کامل از زندگی شما را در بر می‌گیرد. چرا با خوردن غذاهای مورد علاقه‌تان حالت تهوع پیدا می‌کنید؟ یا چرا بیش از هر‌کس دیگری به توالت می‌‌روید؟ و چطور می‌شود جلوی تمام این مشکلات را گرفت؟ بیماری صبحگاهی سزای بی‌رحمانه ادامه نسل بشر است. بارداری یک دوره ۹ ماهه است که با حالت تهوع شدید آغاز شده و با تولد نوزاد به اتمام می‌رسد. گاه تحمل بیماری صبحگاهی غیرممکن به نظر می‌رسد. در ادامه شما را با نکاتی در راستای درمان و کاهش علائم بیماری صبحگاهی در دوران بارداری آشنا می‌سازیم.
بخوابید، طوری که انگار خوابیدن شغل دوم شماست
در این دوران خیلی از کارهایی که سابق انجام می‌دادید به خاطره‌ها می‌پیوندد. ممکن است با دوستانتان بیرون بروید و آنها را حین خوردن و نوشیدن تماشا کنید. اما چرا باید خود را در چنین موقعیتی قرار دهید؟ تا می‌توانید استراحت کنید و از خانه بیرون نروید. وقتی از کار بر می‌گردید یک چرت بخوابید، از همسرتان بخواهید که برایتان شام آماده کند و خودتان باز هم بخوابید. زنان بارداری که کم‌خوابی دارند، بیشتر به سرگیجه دچار می‌شوند.
هیدراته بمانید
هیدراته ماندن در طول دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سعی کنید در روز ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید. همانطور که می‌دانید، نوشیدن آب از سرگیجه و دردهای عضلانی جلوگیری می‌کند و خلق و خوی شما را به شکل قابل توجهی بهبود می‌بخشد.
پس از بیدار شدن بلافاصله غذا بخورید
بیماری صبحگاهی به این دلیل در اوایل صبح بروز می‌یابد که از شب گذشته چیزی نخورده‌اید. بنابراین بهتر است پس از بیدار شدن چیزی بخورید. برای این کار می‌توانید چند خوراکی مناسب را کنار تخت خود بگذارید. به این ترتیب، وقتی از خواب بیدار می‌شوید و می‌بینید که حالت تهوع دارید، می‌توانید سریعا چیزی بخورید تا از شر آن خلاص شوید.
خنک بمانید
سعی کنید خود را از درون خنک کنید. با وجود اینکه لم دادن روی مبل و دراز کشیدن زیر پتو حس خوبی به خانم‌های باردار می‌دهد، بهتر است کمی هوای خنک را نیز امتحان کنید و از آثار شگفت انگیز آن بهره‌مند شوید.
در طول روز میان‌وعده بخورید
با اینکه خانم‌های باردار از لحاظ تخصصی باید به جای دو نفر غذا بخورند، عادات غذایی آنها به تدریج شبیه عادات غذایی پرندگان می‌شود. بهتر است همیشه چند میان‌وعده سالم در دسترستان باشد. میوه و آجیل خشک گزینه‌های خوبی هستند. توجه داشته باشید که بدن شما در این دوران به وعده‌های غذایی بیشتر و کم‌حجم‌تری نیاز دارد. به حرف معده خود گوش کنید و هر موقع که تهوع داشتید، چیزی بخورید.
ورزش‌های سبک انجام دهید
ورزش‌های سبک به رفع درد عضلانی کمک می‌کنند. ورزش‌های ملایم مثل پیاده روی و شنا  گزینه‌های خوبی هستند. یوگا، حرکات کششی و رقص نیز به کاهش درد و ناراحتی‌های عضلانی کمک می‌کنند.
نعناع و زنجبیل دوستان همیشگی شما هستند
نعناع و زنجبیل دوای درد تهوع و استفراغ‌اند. چای نعناع و زنجبیل، شیرینی کراکر و مکیدن آب نبات برای شما مفید خواهد بود. اگر نمی‌خواهید تمام روز آب نبات بخورید، بهتر است از بخور نعناع و زنجبیل استفاده کنید. برای این کار می‌توانید یک قطره از روغن نعناع یا زنجبیل را روی دستمال کاغذی ریخته و هر از گاهی آن را تنفس کنید.
گرما درمانی
حمام آب گرم در دوران بارداری معجزه می‌کند. گرمای آب به طور طبیعی به از بین رفتن درد و ناراحتی‌های عضلانی کمک می‌کند. استفاده از پدهای حرارتی توصیه نمی‌شود. این پدها معمولا از مواد شیمایی تهیه می‌شوند، از این رو بکارگیری آنها در دوران بارداری چندان توصیه نمی‌شود.
ماساژ
اگر از درد شکم یا سایر عضلات خود رنج می‌برید، ماساژ درمانی را امتحان کنید. برای این کار می‌توانید شکم خود را به آرامی و با کف دست ماساژ دهید. همچنین می‌توانید از یک متخصص ماساژ کمک بگیرید.
بیماری‌های صبحگاهی یا استفراغ شدید در موارد خاص در تمام طول روز ادامه می‌یابند. در این شرایط، هیچ نوشیدنی یا ماده غذایی که باعث دی هیدراته شدن بدن بشود، نباید مصرف گردد. خانم‌های باردار در این وضعیت باید در بیمارستان بستری شوند تا با تزریق دارو، مصرف قرص و مایعات وریدی هیدراته بمانند.
منبع: sofeminine

درمان‌های خانگی برای بیماری صبحگاهی یا ویار

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ