عادت به دهان بردن وسایل در نوزادان؛ چرا باید نگران باشید-قسمت دوم

مهرناز زاوه
بچه‌ها حین بازی اغلب بادکنک را به دهان می‌برند. برخی از بچه‌ها عادت دارند آن را بجوند و دندان‌هایشان را روی آن بکشند. انجام مکرر این کار باعث تماس مداوم با ترکیبات خطرناکی مانند بنزن٬ زایلن و فتالات موجود در مواد بادکنک می‌شود.

در ادامه‌ی قسمت اول به مواردی اشاره می‌کنیم که تا حد امکان نباید در دسترس نوزادتان قرار دهید تا حادثه‌ای به بار نیاید.
مداد٬ گچ٬ زغال و سایر وسایل نقاشی
بیشتر بچه‌ها عادت دارند مدادهایشان را گاز بزنند. بسیاری از افراد بر این باورند که هیچ نوع سربی در مدادهای به اصطلاح سربی وجود ندارد. بیشتر مدادها از سرب سیاه (نوعی کربن) و خاک رُس درست شده‌اند. تا پیش از این٬ سربی که برای لایه بیرونی مدادها استفاده می‌شد نوعی نگرانی برای والدین بود. اما با حذف سرب از مواد نقاشی٬ این نگرانی از بین رفت. تماس جزئی با قرار دادن یک تکه گچ یا زغال در دهان باعث آسیب به بچه‌ها به خاطر مواد شیمیایی موجود در آن نمی‌شود. وقتی خوردن گچ تبدیل به عادت شود٬ می‌تواند برای بچه مشکلاتی نظیر مشکلات روده و اختلالات هاضمه به همراه داشته باشد. گچ و زغال حاوی مواد سمی هستند. از طرفی حواستان به محصولات هنری و نقاشی باشد که حاوی مواد معطر هستند. آنها مواد شیمیایی مختلفی دارند که در صورت هضم٬ می‌توانند کشنده باشند.
بادکنک 
بچه‌ها حین بازی اغلب بادکنک را به دهان می‌برند. برخی از بچه‌ها عادت دارند آن را بجوند و دندان‌هایشان را روی آن بکشند. انجام مکرر این کار باعث تماس مداوم با ترکیبات خطرناکی مانند بنزن٬ زایلن و فتالات موجود در مواد بادکنک می‌شود. بنزن ماده‌ای است که می‌تواند خطر سرطان را افزایش دهد. زایلن دارای تأثیرات مخرب بر عملکرد عصب‌های مغزی و هورمون‌ها است. از طرفی منجر به بروز اختلالات باروری و آسیب به DNA هم می‌شود. فتالات‌ها برای دستگاه تناسلی بدن بسیار مضرند و در روند فعالیت هورمون‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.
داروها
یکی از جملاتی که روی تمام داروها نوشته شده این است: دور از دسترس اطفال نگهداری شود. پاراستامول٬ شربت سرفه و آنتی بیوتیک‌ها برخی از شایع‌ترین داروهایی هستند که به طور ناخودآگاه توسط بچه‌ها خورده می‌شوند. بلعیدن برخی داروها توسط کودک می‌تواند بر کبد و کلیه‌های او اثر بگذارد و تبعات مصیبت باری به همراه داشته باشد. در ضمن ایبوپروفن هم می‌تواند مشکلات تنفسی به بار آورد.
محصولات شیمیایی
هضم مقدار کمی از دهانشویه‌ها می‌تواند حالت تهوع به همراه داشته و به برهم خوردن وضعیت معده بیانجامد. دهانشویه حاوی فلوراید و الکل بوده که اگر به میزان زیاد بلعیده شود می‌تواند سمی باشد. بلعیدن مواد شوینده مانند مایع ظرفشویی٬ مواد تمیزکننده و غیره می‌تواند باعث سوزش لب٬ دهان و گلو شود. کافور هم که در اسپری‌های حشره کش وجود دارد حتی به میزان کم می‌تواند مضر باشد و به تشنج بیانجامد.
باطری و آهنربا
باطری‌های کوچکی که در برخی اسباب بازی‌ها استفاده می‌شود به راحتی قابل بلعیدن هستند. خارج شدن محتوای آنها می‌تواند به آسیب‌های جدی و حاد در مجرای غذایی مانند سوزش شدید یا سوراخ شدن مری٬ آسیب به رگ‌های خونی٬ خونریزی زیاد و غیره بیانجامد. بلعیدن اشیاء آهنربایی هم می‌تواند به بروز خطرات حادی مانند مشکلات روده مثل زخم روده یا سوراخ شدن آن منتهی شود. بلعیدن آهنربا می‌تواند به عفونت جداره معده منتهی شده و به خاطر عفونت٬ خطرات مرگ هم به همراه داشته باشد.
محصولات شب نما
این محصولات به شکل چوبی٬ دستبند٬ یا قلم نوری وجود دارند. اغلب بچه‌ها دوست دارند آنها را گاز بگیرند. مایع موجود در این محصولات کمی سمی است و می‌تواند منجر به التهاب و احساس سوزش در دهان و حالت تهوع شود.
منبع: thehealthsite

۱۳ روش موثر برای آرام کردن نوزاد لجوج و گریان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ