شیر خوردن از سینه یا شیشه شیر؛ کدام‌یک بهتر است؟

مهرناز زاوه
اگر تصمیم گرفته‌‌اید که گاهی با شیشه به نوزاد شیر دهید و گاهی از سینه، بهتر است بدانید که اصلا روش خوبی انتخاب نکرده‌اید.

آیا می‌دانستید که شیر دادن به نوزاد با شیشه مضراتی به همراه دارد؟ در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.
شیشه شیر باعث می‌شود نوزاد در تشخیص سینه، دچار سردرگمی شود
اگر تصمیم گرفته‌‌اید که گاهی با شیشه به نوزاد شیر دهید و گاهی از سینه، بهتر است بدانید که اصلا روش خوبی انتخاب نکرده‌اید. برای مادرانی که تازه نوزادشان به دنیا آمده، شیر دادن از سینه عملی خسته‌کننده است و باعث تحلیل انرژی‌شان می‌شود، اما اگر نوزاد به نوکِ سینه سیلیکونی عادت کند، آن وقت از تغذیه از سینه مادر امتناع خواهد کرد. این باعث می‌شود نوزاد نخواهد شیر مادر را بخورد؛ شیری که سرشار از مواد مغذی و آنزیم‌های لازم برای او و تندرستی اوست.
خوردن شیر از شیشه باعث پرخوری نوزاد می‌شود
اگرچه تغذیه مناسب نوزاد و سیر نگه داشتن او حرکتی بسیار عالی است، اما مراقب باشید که زیادتر از حد شیر نخورد. وقتی با شیشه به او شیر می‌دهید، دائما میزان مصرف شیر او را تحت کنترل می‌گیرید و این باعث می‌شود که نوزاد بیشتر از حد نیازش شیر بخورد. در شرایطی که اگر از سینه‌تان به او شیر بدهید، نوزاد با خوشحالی از آن شیر می‌خورد و وقتی سیر شد خودش دست از خوردن خواهد کشید.
شیشه ‌شیر می‌تواند باعث شکم‌درد نوزاد شود
متخصصان بر این باورند که بلعیدن هوا هنگام خوردن شیر می تواند به شکم‌درد در نوزاد منتهی شود. زمانی که نوزاد از شیشه شیر می‌خورد، همراه با شیر،‌ هوا را وارد معده خود می‌کند و بنابراین دچار شکم‌درد می‌شود. شکم‌درد، به درد شدید شکم گفته می‌شود که به بروز باد و انسداد روده‌ها منتهی می‌شود.
شیشه ‌شیر منجر به بروز عفونت می‌شود
باکتری موجود در هوا می‌تواند از طریق نوک شیشه‌ شیر به داخل آن وارد شود و یا اگر برای مدت طولانی در معرض هوای آزاد بماند، می‌تواند در جایی از آن خود را پنهان کند و وارد شیر شود. به خاطر همین تمیز کردن شیشه بعد از استفاده بسیار مهم است. اگر شیشه ‌شیر را به خوبی نشویید یا استریلیزه نکنید، همین شیشه می‌تواند پناهگاه عفونت‌ها شود.
خوردن شیر با شیشه می‌تواند به مشکلات دندانی منتهی شود
مصرف مداوم شیر با شیشه می‌تواند به رشد نامناسب دندان بیانجامد که در آینده ممکن است به اقداماتی نظیر ارتودنسی و یا استفاده از بست‌های دندانی نیاز داشته باشد.
خوردن شیر با شیشه می‌تواند به عفونت‌های گوش منتهی شود
شیر خوردن با شیشه ‌شیر، احتمال انتقال شیر به مجرای گوش و جمع شدن در آن را افزایش می‌دهد. اگر این مسئله نادیده گرفته شود، می تواند به عفونت دردناک گوش در نوزاد بیانجامد.
شیشه ‌شیر باعث ایجاد اختلال در زیبایی نوزاد می‌شود
شیر خوردن از پستانک سیلیکونی شیشه شیر درست از زمان نوزادی می‌تواند به رشد نامناسب عضلات صورت نوزاد منتهی شود. در واقع خوردن شیر با شیشه باعث کم شدن و اختلال در عضلات صورت نوزاد شده و مانع از کارکرد درست آن می‌شود.
شیشه ‌شیر می‌تواند موجب سوختگی شود
حتی اگر این کار غیرعمدی و ناخواسته باشد، اما ممکن است به طور تصادفی آن چیزی که نباید اتفاق بیافتد، رخ دهد. اگر دمای شیر را به خوبی چک نکنید ممکن است شیری که به نوزاد می‌دهید خیلی داغ باشد و لب‌های ظریف و زبانش را دچار سوزش کند.
منبع: parenting

مشکلات ناشی از تغذیه نوزاد با شیر مادر و راه حل آنها

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ