تربچه و این همه خاصیت!

a.mahammadi
تربچه، نگین سبزی خوردن است که نباید به آن به چشم یک سبزی تزئینی نگاه شود. توصیه می‌کنیم صرفا به تربچه سبزی خوردن اکتفا نکرده و از هر بهانه‌ای برای خوردن این ترب‌های نقلی استفاده کنید.

تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاک‌سازی کبد فوق‌العاده است. در ادامه با گلچینی از خواص این ترب‌های نقلی آشنا می‌شوید.

دوست کبد و روده‌ها

تربچه دوستدار واقعی سلامت دستگاه گوارش است. به خاطر اینکه می‌تواند ترشح صفرا را افزایش دهد. همین موضوع هم باعث سم‌زدایی و تمیزی کبد و کلا بدن می‌شود. ترکیبات موجود در تربچه همچنین باعث تخلیه صفرا به سمت اثنی‌عشر می‌شوند که همین کار باعث بهبود عملکرد کیسه صفرا می‌شود. نتایج پژوهش‌هایی که روی حیوانات انجام شده است، نشان می‌دهد که تربچه و حتی برگ‌های آن حاوی ترکیبی است که می‌تواند فعالیت روده را افزایش دهد.

خواص دیورتیک

اگر مدتی است احساس می‌کنید کلیه‌هایتان به‌اندازه کافی کار نمی‌کند و به‌اندازه کافی ادرار دفع نمی‌کنید تربچه را دریابید. تربچه باعث افزایش میزان ادرار شده و کلیه‌ها را تمیز می‌کند. این سبزی کوچک حاوی میزان زیادی پتاسیم (۲۴۳ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم) می‌باشد که باعث افزایش دفع ادرار می‌شود. از آنجایی که میزان سدیم تربچه‌اندک است خاصیت ادرارآوری و سم‌زدایی آن بیشتر می‌شود.

کنترل کلسترول خون

اگر نمی‌دانید چگونه چربی خونتان را کنترل کنید و بعد از هر وعده غذایی دلتان شور می‌زند تربچه را دریابید. مواد غذایی سرشار از فیبر مانند تربچه (۱. ۶ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم) نقش مثبتی در کنترل کلسترول خون دارد. علاوه بر این، همان‌طور که گفتیم تربچه تاثیر زیادی روی عملکرد کبد دارد. باید بدانید که حدود ۸۰ درصد چربی خون از همین کبد تولید می‌شود. اگر کبدتان درست کار کند بدون شک به راحتی می‌توانید کلسترول خونتان را کنترل کنید. در نهایت اینکه باید بدانید نتایج یک پژوهش چینی نشان می‌دهد که تربچه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که قادرند میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید و همچنین قند خون را کاهش دهند. توجه داشته باشید که صرفا با مصرف تربچه نمی‌توانید میزان کلسترول خونتان را تنظیم کنید به خصوص اگر دچار مشکل چربی خون بالا باشید. باید یک تغذیه سالم و سرشار از سبزیجات دیگر و همچنین غلات کامل داشته باشید.

جلوگیری از سرطان‌

تربچه مانند انواع کلم‌ها و دیگر سبزیجات غده‌ای تاثیر آنتی‌اکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف منظم تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تربچه مانند «آنتوسیانین‌ها» باعث کاهش احتمال تشکیل تومورها و افزایش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

دوست قلب

تربچه خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. این سبزی کوچک مانند تمام کلم‌ها و سبزیجات غده‌ای دیگر مانند شلغم و غیره سرشار از گوگرد می‌باشد که این ترکیبات گوگردی سلول‌ها را از گزند آسیب و بیماری‌ها حفظ می‌کنند. نتایج پژوهش‌های آمریکایی نشان می‌دهد که مصرف روزانه سبزیجاتی مانند تربچه و انواع کلم‌ها باعث کاهش تجمع هموسیستئین در خون می‌شود. زمانی که میزان این اسیدآمینه بالا باشد خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی نیز بیشتر می‌شود.

منبع: روزنامه آرمان

خواص درمانی ترب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ