شایع ترین علت مرگ ایرانی ها چیست؟ +درصد آماری

jalalvand
دکتر مسعود اسلامی دبیر انجمن آترواسکلروز ایران عنوان کرد گفت: آمار سکته های قلبی و مغزی در اروپا رو به کاهش است اما این آمار در ایران کم نشده و علت آن، نبود برنامه‌های پیشگیرانه است.

وی از چاقی، دیابت و عدم تحرک فیزیکی و همچنین مصرف مواد دخانی به عنوان دلایل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی نام برد و گفت: با تشخیص به موقع می‌توان از آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی کاست.

دبیر علمی هجدهمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه داروهای جدید، روش‌های غیر جراحی، برنامه‌های ملی پیشگیری از استعمال دخانیات از جمله محورهای بحث در این کنگره است، گفت: ۲۶ درصد مردان ایرانی سیگاری هستند و این مسئله آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

اسلامی با بیان اینکه ۸۵ درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از عارضه خود خبر ندارند، گفت: طبق آخرین آمارهای ارائه شده ۵۰ درصد جامعه شهری ایران افزایش وزن دارند که این مشکل می تواند خطر مرگ و میر را افزایش دهد.

وی با تأکید بر ضرورت اجرای برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، افزود: متخصصین قلب و عروق کشورمان در سطح پزشکان اروپایی و آمریکایی بوده و تنها ضعف ما پیشگیری است.

اسلامی در ارتباط با بیماری‌های مادرزادی قلبی نیز، گفت: سوراخ بین دو دهلیز یا بین دو بطن از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی مادرزادی در کشور به شمار می‌رود و احتمال بروز آن در زایمان‌های طبیعی یک درصد است که اغلب خفیف بوده و با تشخیص به موقع درمان می‌شوند.

وی، شایع‌ترین علت مرگ‌ و میر در کشورمان را سکته قلبی دانست و افزود: ۲۰ تا ۳۰ درصد مرگ و میر در ایران بر اثر سکته قلبی رخ می دهد.

اسلامی، علت اصلی سکته قلبی در جوانان را مصرف مواد دخانی و استرس‌ برشمرد و گفت: با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه می توان به میزان قابل توجهی از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کرد.

منبع: مهر

لینک مرتبط: ازدیاد مرگ و میر بیماری‌های غیرواگیر و عدم تمایل دانشجویان پزشکی به رشته های داخلی!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ