نشانه‌های استروژن بالا که هر زنی باید بداند

مهرناز زاوه
در شرایطی که میزان این هورمون در افراد مختلف با هم تفاوت دارد، ممکن است بدن در وضعیتی قرار بگیرد که میزان زیادی از آن تولید کند. متخصصان بر این باورند که استروژن زیاد یکی از علل سرطان سینه و رحم است.

استروژن یکی از هورمون‌های اصلی زنانه است که مسئول تنظیم چرخه قاعدگی ماهانه بوده و از طرفی در میل جنسی زن نقش بسزایی دارد. در شرایطی که میزان این هورمون در افراد مختلف با هم تفاوت دارد، ممکن است بدن در وضعیتی قرار بگیرد که میزان زیادی از آن تولید کند. متخصصان بر این باورند که استروژن زیاد یکی از علل سرطان سینه و رحم است. در اینجا به برخی از علائم استروژن بالا اشاره می‌کنیم که باید از آن اطلاع داشته باشید.
افزایش میزان فشار خون
میزان بالای استروژن با افزایش میزان فشار خون در بین زنان مرتبط است. علتش آن است که میزان بالای استروژن، مقدار بالایی از ترکیبی به نام سوپراکسید را تولید می‌کند که تجمع آن باعث افزایش فشار خون می‌شود.
تغییر خلق و خو
استروژن نه تنها تنظیم‌کننده چرخه قاعدگی شماست بلکه بر آن تأثیر هم می‌گذارد، و از طرفی احساسات شما را هم دستخوش تغییر قرار می‌دهد. زنانی که استروژن بالایی دارند احساس آشفتگی و تشویش و افسردگی بیشتری را تجربه می‌کنند.
بیش‌فعالی
زنانی که استروژن بالایی دارند علاوه بر تغییر خلق و خو، از بیش‌فعالی هم نالیده و در تمرکز هم دچار مشکلاتی هستند.
تورم یا سفت شدن سینه‌ها
سینه‌های شما نسبت به هر نوع تغییرات هورمونی حساس است، بنابراین به دنبال نشانه‌هایی مانند سفت‌تر شدن یا تورم آنها خصوصا در اطراف نوکشان باشید. 
سردرد
با توجه به تغییرات میزان استروژن، ممکن است دچار سردردهای مکرر و میگرن هم بشوید.
قاعدگی‌های نامنظم و شدید
اگر متوجه شدید که شدت قاعدگی و خونریزی آن بیشتر از حد عادی بوده یا دچار قاعدگی نامنظم شدید، باید بدانید که نشانه استروژن بالاست. علت اصلی‌اش به خاطر آن است که استروژن مسئول ضخیم‌سازی جداره رحمی است. بنابراین اگر بدن شما مقدار زیادی استروژن تولید کند، قاعدگی شما با خونریزی زیادی همراه خواهد بود.
سرد شدن دست‌ و پاها
زنانی که میزان بالایی استروژن دارند، جریان خون بدن‌شان ضعیف بوده و به خاطر آن دست‌ها و پاهایشان اغلب سرد است.
منبع: webmd

اگر در زمان قاعدگی این علائم را دارید، به متخصص زنان مراجعه کنید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ