رژیم غذایی کم‌نمک سبب بروز چه مشکلاتی می‌شود؟

مهرناز زاوه
مصرف سدیم زیاد در رژیم غذایی می‌تواند سبب بیماری کلیوی و قلبی شود، اما میزان بسیار کم آن هم مضر است. در اینجا به برخی از اثرات مضر مصرف کم آن می‌پردازیم.

مصرف سدیم زیاد در رژیم غذایی می‌تواند سبب بیماری کلیوی و قلبی شود، اما میزان بسیار کم آن هم مضر است. در اینجا به برخی از اثرات مضر مصرف کم آن می‌پردازیم.
اختلال در سیستم عصبی: 
سیستم عصبی شما برای کارکرد درست به سدیم نیاز دارد، ‌بنابراین یک رژیم غذایی با نمک کم می‌تواند بر کارکرد سیستم عصبی شما تأثیر گذاشته و ممکن است دچار تشنج، اختلال موقعیت‌یابی شده و یا حتی به خاطر کمبود سدیم به کما بروید.
کنترل کمتر حرکت عضلات: 
کم شدن قدرت کنترل حرکت عضلات هم یکی دیگر از اثرات جانبی مصرف بسیار کم سدیم در بدن بوده که منجر به تورم، قولنج یا گرفتگی عضلانی و حتی ضعف عضلانی خواهد شد.
کم‌سدیمیِ خون: 
سدیم یا نمک برای حفظ تعادل الکترولیت در بدن بسیار تأثیرگذار است. کاهش میزان نمک منجر به بیماری‌ای به نام کم‌سدیمیِ‌خون یا هیپوناترمی خواهد شد که می‌تواند به تهوع،‌ خستگی، کم‌اشتهایی، استفراغ و حتی تشنج بیانجامد. 
بیماری قلبی: 
شاید برایتان عجیب باشد اما کاهش مصرف نمک یا کم کردن میزان سدیم در رژیم غذایی تا۴.۶ درصد می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش دهد. تری‌گلیسیریدها و یا رسوبات چربی در خون هم خطر بیماری قلبی را افزایش خواهد داد.
اِدِم مغزی: 
که به تورم مغز در داخل جمجمه گفته می‌شود و یکی از خطرناک‌ترین عوارض جانبی کم شدن سطح نمک در بدن است. این تورم منجر به پارگی رگ‌های خونی شده و در نهایت با خونریزی مغز همراه خواهد بود.  
منبع: medicaldaily

عوارض مصرف نمک و شکر بر روی مغز چیست ؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ