این نکات ساده را برای سلامت دستگاه گوارش به کار بگیرید

bagheri.mry
سلامت دستگاه گوارش به بهبود کلی سلامت بدن نیز کمک می‌کند. با ساده‌ترین توصیه‌ها، برای حفظ سلامت دستگاه گوارش آشنا شوید.

رعایت نکردن سلامت دستگاه گوارش، می‌تواند انسان را دچار مشکلات هضم و جذب مواد مغذی کند، در این میان، سبک درست زندگی و انتخاب مواد غذایی مناسب، می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
سلامت دستگاه گوارش به بهبود کلی سلامت بدن نیز کمک می‌کند. با ساده‌ترین توصیه‌ها، برای حفظ سلامت دستگاه گوارش آشنا شوید.

رژیم غذایی با فیبر بالا: محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند، مصرف یک رژیم غذایی با فیبر بالا و غنی از غلات کامل، سبزیجات، حبوبات و میوه‌ها می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود دهد. این رژیم به حرکت مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش کمک می‌کند و شما کمتر دچار یبوست می‌شوید. این رژیم به جلوگیری از بیماری‌های مختلف دستگاه گوارش از قبیل عوارض روده، بواسیر و سندرم روده تحریک پذیر به علاوه رسیدن به وزن سالم کمک می‌کند.
هر دو فیبر محلول و نامحلول برای سلامت دستگاه گوارش از راه‌های مختلف مفیدند. منابع خوب فیبر نامحلول عبارتند از سبوس گندم، سبزیجات و غلات سبوس‌دار. شما می‌توانید فیبرهای محلول در آب را از طریق سبوس جو، آجیل، دانه ها و حبوبات دریافت کنید.

پرهیز از غذاهای چرب: غذاهای چرب، سرعت فعالیت دستگاه گوارش را کند کرده و فرد را مستعد ابتلا به یبوست می‌کنند.

انتخاب گوشت بدون چربی: پروتئین بخش ضروری از یک رژیم غذایی سالم است اما کاهش چربی گوشت می‌تواند به هضم راحت‌تر پروتئین‌ها کمک کند. در انتخاب گوشت‌ها دقت کنید، گوشت‌های کم چرب و مرغ‌های بدون پوست را مصرف کنید.

مصرف پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های سالم هستند که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند. پروبیوتیک‌ها در حفظ سلامت بدن در مبارزه با اثرات رژیم غذایی نامناسب، اثرات آنتی بیوتیک‌ها و استرس موثرند ضمن این که جذب مواد غذایی را افزایش می‌دهند، به شکستن لاکتوز کمک می‌کنند و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. پروبیوتیک‌ها منجر به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر نیز می‌شوند. خوردن منابع پروبیوتیک‌ها مانند ماست کم چرب یا کفیر به صورت روزانه توصیه می‌شود.

مصرف خوراکی‌ها طبق برنامه: مصرف وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها طبق یک برنامه منظم می‌تواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کند.

نوشیدن آب کافی: آب به حل چربی در دستگاه گوارش کمک می‌کند و برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است.

پرهیز از سیگار، الکل، کافئین: این محصولات با عملکرد دستگاه گوارش تداخل دارند و منجر به زخم معده و سوزش سر دل می‌شوند.

ورزش: تمرینات ورزشی منظم منجر به حرکت آسان‌تر مواد غذایی در دستگاه گوارش می‌شود و کاهش یبوست را به همراه دارد.

مدیریت استرس: استرس و اضطراب بیش از حد می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد دستگاه گوارش شود.

منبع: همشهری آنلاین

بیشتر بجوید تا گوارش بهتری داشته باشید

نکاتی درباره سلامت دستگاه گوارش

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ