جولان تب کریمه کنگو در خراسان رضوی!

faateme1366
رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار مورد تب کریمه کنگو در خراسان رضوی مشاهده شد که همه درمان شدند و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز دو مورد مشاهده این بیماری در افراد داشته‌ایم که آن‌ها نیز درمان شده‌اند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار مورد تب کریمه کنگو در خراسان رضوی مشاهده شد که همه درمان شدند و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز دو مورد مشاهده این بیماری در افراد داشته‌ایم که آن‌ها نیز درمان شده‌اند.

زهرا نهبندانی اظهار کرد: همه ساله با شروع فصل گرما و از اواسط بهار تا تابستان که افزایش دما نیز داریم شیوع این بیماری نیز بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه «کنه هیاولما» یک کنه نرم است که به عنوان انگل روی بدن دام‌ها زندگی می‌کند، افزود: به طور کلی تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از طریق این کنه نرم انتقال می‌یابد.

نهبندانی تصریح کرد: معمولا در سال حدود پنج مورد در مناطق تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بیماری تب کریمه کنگو مشاهده می‌شود، اما اخیرا و در ماه گذشته در یکی از استان‌های مرزی کشور تعداد مشاهدات این بیماری از حد پیش‌بینی شده فراتر رفت و به حدود 15 مورد رسید به همین دلیل بحث طغیان این بیماری در کشور مطرح شد و به خاطر اینکه این استان تقریبا با خراسان رضوی مجاورت دارد باید نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کرد.

وی گفت: هنگامی که یک فرد دچار تب کریمه کنگو می‌شود ماموریت درمان این فرد، بررسی سلامت و درمان اطرافیان وی و معدوم‌سازی لاشه دامی که موجب انتقال ویروس شده است، را داریم.

نهبندانی در خصوص علائم بروز این بیماری، عنوان کرد: فردی که دچار تب، خونریزی نامتعارف یا مشاهده لکه‌های کبودی روی بدن می‌شود یا سابقه تماس با دام و کنه داشته است مشکوک به بروز تب کنگو است و معمولا افرادی که با این علائم به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند پلاکت پایینی هم دارند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی، گفت: تب کنگو در همه موارد درمان می‌شود و اگر بیماری درمان نشود حدود 50 تا 100 درصد کشنده است، به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود در صورت مشاهده چنین علائمی به مراکز بهداشت مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرند.

وی ادامه داد: به هیچ وجه نباید ذبح دام در داخل منزل یا هرگونه ذبح دام غیر مجازی داشته باشیم، باید گوشت از مراکز مجاز فروش تهیه شود، زیرا گوشتی که از قصابی‌های سطح شهر که همه مجاز هستند تهیه می‌شود در ابتدا در کشتارگاه‌های مجاز دامپزشکی تهیه شده و مرحله پیش‌سرد را طی کرده‌اند و دارای مهر دامپزشکی نیز هستند؛ افراد از خوردن گوشت خام نیز جدا خودداری کنند.

نهبندانی اضافه کرد: به دامداران نیز توصیه می‌کنیم که دام‌های خود را بررسی کرده و اگر کنه‌ای روی بدن آن‌ها مشاهده کردند با دامپزشکی تماس بگیرند تا در اولین فرصت اقدام به سمپاشی شود. 

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی یادآور شد: بیماری تب کریمه کنگو یا تب خونریزی‌دهنده(CCHF) یک بیماری است که همیشه وجود داشته و به خصوص در مکان‌هایی که با دام سروکار دارند بیشتر مشاهده می‌شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ