توضیحات ضروری کیست سینه از منظر طب سنتی

faateme1366
پستان فیبروکیستیک که به طور معمول به عنوان پستان های فیبروکیستیک نیز معروف هستند اختلال خوش خیم (غیرسرطانی) است. پستان های فیبروکیستیک مضر یا خطرناک نیستند، اما این عارضه برای برخی از زنان آزاردهنده یا دردناک است. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه بیش از نیمی از زنان در زندگی خود با کیست پستان دست و پنجه نرم می کنند.

پستان فیبروکیستیک که به طور معمول به عنوان پستان های فیبروکیستیک نیز معروف هستند اختلال خوش خیم (غیرسرطانی) است. پستان های فیبروکیستیک مضر یا خطرناک نیستند، اما این عارضه برای برخی از زنان آزاردهنده یا دردناک است. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه بیش از نیمی از زنان در زندگی خود با کیست پستان دست و پنجه نرم می کنند.

آیا زنجبیل کسیت های پستان را درمان می کند؟

کیست پستان اغلب به عنوان کیسه ‌ای پر از مایع در بافت پستان ایجاد می ‌شود. کیست بیشتر در زنان بین20 تا 50 سال رخ می دهد و در زنانی که به سن یائسگی نزدیک می ‌‌شوند نیز شایع ‌تر است. قبل از پریود پستان های زنانی که از این عارضه رنج می برند به طور معمول بزرگ و دردناک می ‌شوند. خوشبختانه کیست ها به ندرت سرطانی (بدخیم) می ‌‌شوند که اغلب در اثر انسداد غدد پستان رخ می دهد.

مواد غذایی مضر برای مبتلایان به کیست سینه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، در خصوص نقش تغذیه در ایجاد کیست سینه و به وجود آمدن کیست‌های مکرر اظهار کرد: مصرف برخی از مواد غذایی تاثیر چشمگیری در تشکیل کیست دارد، قند و شکر شیمیایی و شیرینی‌های قنادی مهمترین غذای کیست محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: افرادی که دچار کیست سینه هستند باید از مصرف قند، شکر، شیرینی‌های قنادی، ترکیبات کافئین دار مانند چای پر رنگ، کاکائو، شکلات، قهوه و نسکافه خودداری کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: از دیگر مواد غذایی مضر برای مبتلایان به کیست سینه می‌توان به آب میوه‌های صنعتی، نوشابه‌های گازدار، روغن جامد و مایع صنعتی، کیک خامه ای، کله پاچه، انواع کنسروها، غذاهای زیاد سرخ شده، قرص‌های ضد بارداری، فست فود‌ها (سوسیس، کالباس و پیتزا) اشاره کرد.

عظمایی مصرف غذا در ظروف پلاستیکی و یک بار مصرف را در ایجاد کیست سینه موثر دانست و عنوان کرد: افرادی که دچار کیست سینه هستند، باید از مصرف بیش از حد بستنی پرهیز کنند.

وی تاکید کرد: استفاده از ویتامین E و عصاره گل مغربی نیز سبب تسکین درد در مبتلایان به کیست سینه می‌شود. البته مصرف این ترکیب نقش چندانی در درمان کیست ندارد.

بیشتر بخوانید:با این ویتامین در رفع سیاهی دور چشم معجزه کنید

غذاهای مفید برای مبتلایان به کیست سینه

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و هویج، جوانه‌های حبوبات، جوانه‌ها مانند جوانه گندم، سوپ جو دوسر (یولاف) سبوس دار به همراه یک قاشق غذا خوری روغن زیتون بودار و یک قاشق غذا خوری سرکه سیب طبیعی، سالاد به همراه روغن زیتون و لیموترش بدون سس، بادام، شیر بادام، گوشت گوسفند و دمنوش اسطوخودوس به همراه عسل در افرادی که دچار کیست سینه هستند، ضروری است.

عظمایی در خصوص طرز تهیه شیر بادام گفت: ابتدا افراد باید هفت عدد مغز بادام خام را به همراه مقداری آب درون یک ظرف ریخته و آن را روی حرارت می‌گذاریم، به محض اینکه آب به جوش آمد ظرف را از حرارت برداشته و بادام‌ها را پوست می‌گیریم. سپس بادام‌های پوست کنده شده را به همراه یک لیوان آب، یک قاشق غذا خوری عسل، یک عدد سیب زرد رنده شده و آب یک عدد لیمو ترش تازه را داخل مخلوط‌کن ریخته تا به خوبی مخلوط شوند.

وی بیان کرد: مبتلایان به کیست سینه باید از مصرف بادمجان، قارچ، گوشت گاو، گوساله و مرغ امتناع همچنین این گروه از افراد باید از مصرف ماست، دوغ و سالاد همراه غذا خودداری کنند.

این مواد غذایی باید ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا ۳۰ دقیقه پس از غذا میل شوند. خوردن سبزی خوردن همراه غذا در افرادی که دچار کیست سینه هستند، اشکالی ندارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: پرهیز از استرس و داشتن خواب کافی و منظم در مبتلایان به کیست سینه ضروری است. مصرف گیاه زبان گنجشک، گل قاصدک، گل همیشه بهار یا ترکیبی از گیاهان بابونه، زنجبیل (به مقدار کم) و گل همیشه بهار به همراه اسطوخودوس نیز نقش موثری در درمان کیست سینه دارد. در صورت داشتن بنیه بدنی بادکش گرم و حجامت‌های مکرر خفیف در افرادی که دچار کیست سینه هستند، توصیه می‌شود.

عظمایی تاکید کرد: ماساژ موضعی بدن با روغن گل پامچال برای مبتلایان به کیست سینه مفید است. همچنین به علت متورم و دردناک بودن کیست‌های سینه در زمان قبل و حین تغییرات هورمونی زنان، در ناحیه سینه درد، احساس سوزش و فشار ایجاد می‌شود.

وی توصیه کرد: افرادی که از کیست سینه رنج می‌برند باید شب‌ها قبل از خواب از یک ضد نزله قوی استفاده کرده؛ بنابراین این گروه از اشخاص باید یک لیوان از ترکیب عرق اسطوخودوس، سنبل الطیب و بادرنجبویه را به همراه یک قاشق مرباخوری یا غذاخوری عسل میل کنند.

عظمایی یادآور شد: ریزش نزله‌های پشت حلقی به داخل بافت سبب تشکیل کیست می‌شود که این ریزش به وسیله نوشیدن آب یخ و سایر مایعات حین غذا و بلافاصله پس از غذا صورت می‌گیرد، در نتیجه افراد باید مایعات را ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا ۲ ساعت پس از غذا بنوشند و در صورت نیاز تنها مقدار کمی عرق نعناع و زنیان حین غذا میل کنند.

علائم کیست پستان

کیست پستان ممکن است یک یا هر 2 پستان را درگیر کند. نشانه ها و علائم کیست پستان عبارتند از:

یک توده کوچک نرم و قابل انعطاف که به آسانی در پستان حرکت می کند.

ترشحات از نوک پستان که ممکن است شفاف، زرد رنگ، کدر یا قهوه ای رنگ باشند.

درد و حساسیت پستان به ویژه در ناحیه ای که توده در پستان احساس می شود.

افزایش اندازه توده پستان و حساسیت بیشتر پستان ها قبل از شروع پریود و کاهش اندازه آن بلافاصله پس از اتمام پریود.

وجود کیست در پستان هیچ گونه ارتباطی با شکل گیری توده های سرطانی در پستان ندارد. با این حال این کیست ها می توانند تشخیص وجود احتمالی سایر توده های سرطانی در بافت پستان را با مشکل مواجه کند. کیست تخمدان و پستان در زنان عارضه ای شایع است.

علت بروز کیست پستان

بافت های پستان در واکنش به هورمون های تولیدی توسط تخمدان تغییر می کنند. در صورت داشتن کیست های پستان تغییرات در مقابل واکنش های هورمونی بیشتر است. کیست پستان باعث ورم و درد در ناحیه توده های پستان می شود، همچنین علائم این بیماری پیش از قاعدگی و در طول آن رایج تر است.

علاوه بر توده های تشکیل شده در پستان که توسط کیست و ورم لوبول پستان (غدد تولید شیر) ایجاد شده است به احتمال زیاد توده ها در اثر رشد بافت های لیفی بزرگ می شوند. سایر علت های بروز کیست پستان:

هر یک از پستان ها حاوی لوب های بافتی غده ای است که مانند گلبرگ گل آفتابگردان مرتب شده اند.

لوب ها به لوبول های کوچکی تقسیم می شوند که در دوران بارداری و شیردهی شیر تولید می کنند.

بافت حمایتی که پستان آن را شکل می دهد، از بافت چربی و بافت همبند فیبر تشکیل شده است.

کیست های پستان به علت تجمع مایع درون غدد درون پستان ایجاد می شود.

درمان کیست پستان

اکثر زنان مبتلا به بیماری پستان فیبروکیستیک نیازی به درمان تهاجمی نیاز ندارند و به طور معمول درمان خانگی برای کاهش درد و ناراحتی مربوط به این بیماری کافی است. داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن می‌توانند هرگونه درد و ناراحتی را به‌طور موثری تسکین دهند، همچنین برای کاهش درد و حساسیت پستان ها سوتین هایی با اندازه مناسب را بپوشید.

علاوه بر این، قرار دادن کمپرس سرد یا گرم نیز در برخی از زنان باعث کاهش درد و ناراحتی می‌شود. برای انجام  این کار حوله‌ گرمی را روی پستان های خود قرار دهید یا مقداری یخ را داخل پارچه ای قرار دهید و آن را روی پستان های خود قرار دهید. هر 2 روش را امتحان کنید تا مشاهده کنید کدام یک از آنها برای شما گزشنه موثرتری است.

تغییرات غذایی برای کیست پستان

در برخی افراد محدود کردن مصرف کافئین، داشتن رژیم غذایی کم ‌چرب یا مصرف مکمل های غذایی اسید چرب ضروری علائم بیماری کیست پستان را کاهش می ‌دهد. با این حال، هیچ گونه مطالعه ای دال بر تایید این ادعاها تاکنون انجام نشده است.

دوری از استرس و داشتن خواب کافی و منظم در مبتلایان به کیست پستان نیز گزینه ضروری محسوب می شوند. علاوه بر این، مصرف گیاه زبان گنجشک، گل قاصدک، گل همیشه بهار یا ترکیبی از گیاهان بابونه، زنجبیل به مقدار کم و گل همیشه بهار به همراه اسطوخودوس نیز نقش موثری در درمان کیست پستان دارد.

آب زنجبیل برای درمان کیست پستان

خاصیت ضدالتهابی زنجبیل می‌تواند شما را از شر کیست و درد ناشی از آن خلاص کند. دستور تهیه این معجون جادویی در ادامه توضیح داده شده است:

عناصر تشکیل دهنده آن:

یک تکه زنجبیل

یک دوم فنجان آب سیب

چند ساقه کرفس

سه چهارم یک آناناس

دستورالعمل تهیه آن:

زنجبیل را به قطعات ریز خرد کرده سپس آناناس، آب سیب و ساقه‌های کرفس را به آن اضافه کنید. همه مواد را داخل آب میوه گیری بریزید. برای حصول بهترین نتیجه برای درمان کیست پستان بهتر است هر روز از این نوشیدنی مصرف کنید، همچنین می‌توانید ۲ تا ۳ فنجان در روز چای زنجبیل بنوشید.

دقت داشته باشید مصرف زنجبیل به طور معمول عوارض جانبی ندارد، با این حال ممکن است برخی افراد با استفاده‌ آن با سوزش خفیف سر دل، ناراحتی معده و اسهال دست و پنجه نرم کنند. علاوه بر این، افرادی که سنگ صفرا دارند نیز باید قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنند.

بیشتر بخوانید:برنامه ی آب کردن چربی شکم و پهلو در 15 روز

مبارزه با سلول های سرطان پستان با عصاره زنجبیل تازه

نتایج یک مطالعه نشان می دهد خاصیت آنتی توموری موجود در عصاره الکلی زنجبیل تازه باعث کشندگی سلول های سرطان پستان می ‌شود. بسیاری از ادویه ‌ها اثرات بالای مهارکنندگی بر کشت سلول ‌های توموری دارند و زنجبیل نیز دارای خواص آنتی توموری، ضد قارچ، حشره کشی و ضدزخم است.

عصاره زنجبیل خواص کشندگی سلولی روی سلول ‌های سرطانی داشته، اما با این حال اثرات سمی بر سلول ‌های نرمال ندارد.

زردچوبه و زنجبیل به عنوان یکی از قوی ترین ادویه جات برای مبارزه با سلول های سرطان پستان شناخته می شوند. کورکومین موجود در گیاه زردچوبه پیشگیری کننده برخی سرطان های تومورال است. بیان پروتئین های مختلف مانند سیتوکین های التهابی و آنزیم ها، فاکتورهای رونویسی و ژن محصولات مرتبط با تکثیر سلول می تواند با کورکومین تغییر کند و نیز اثرات سمی میتومایسین C را کاهش می دهد.

کورکومین ترجیحا سلول ها را در فاز G2 / S و عصاره زنجبیل در فاز G1 چرخه سلولی را متوقف می کند. عصاره زنجبیل تکثیر دو سلول پاسخگو به استروژن و غیر پاسخگو به استروژن سلول های سرطانی پستان را بدون تاثیر بر سلول های نرمال مهار می کند.

زنجبیل با کاهش سطوح پروستاگلاندین ایجادکننده درد در بدن یکی از بهترین مسکن ها محسوب می شود. جینجرول زنجبیل باعث کاهش جنبش خود به خودی سلول های سرطانی می شود.

6-Shogaol، جز فعال زنجبیل سلول سرطانی را با کاهش بیان MMP-9 از طریق توقف فعال سازی فاکتورkB  هسته ای مهار می کند و یک مهار کننده قوی تهاجم سلول 231MDA-MB- است، و مکانیسم مولکولی آن شامل به حداقل رساندن رونوشت بخش تنظیمی پایین دست 9MMP- با هدف قرار دادن فعالسازی آبشار NF-kB است. به طور کلی کورکومین و جبنجرول عوامل ضدتکثیری قوی برای سلول های تومور پستان هستند.

گزارش: الهه زارعی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ