آزواسپرمی آقایان درمان می‌شود؟

faateme1366
علت ناباروری مردان، اختلال در کمیت یا کیفیت اسپرم هاست. متاسفانه در تعدادی از مردان نابارور، تعداد اسپرم‌ها صفر است که به آن آزواسپرمی گفته می‌شود. این مردان به اقدامات تشخیصی و درمانی خاصی نیاز دارند و بسیاری از آنها نیز با اقدامات درمانی مناسب بچه‌دار می‌شوند. بد نیست بدانید اسپرمی که در بیضه تولید می‌شود از دو لوله اصلی عبور می‌کند، ابتدا وارد لوله‌ای به نام اپیدیدیم می‌شود که در انتها به لوله منی برمی‌گردد.

این لوله در انتها وارد مجرای انزالی شده که منی را به داخل مجرای ادرار می‌ریزد. انسداد در هر کدام از قسمت‌های فوق سبب آزواسپرمی خواهد شد و یکی از علل شایع آن، عفونت اپیدیدیم است که اغلب عفونت بیضه تشخیص داده می‌شود. بیماری دیگری که سبب آزواسپرمی انسدادی می‌شود، فقدان مادرزادی لوله‌های منی بر است. در بعضی افراد به طور مادرزادی هر دو لوله منی بر وجود ندارند. با معاینه براحتی می‌توان این موضوع را تشخیص داد.

آنچه باید درباره آزواسپرمی بدانید:

• یک درصد مردان دچار فقدان اسپرم (آزواسپرمی) و 20درصد مردان نابارور دارای آزواسپرمی هستند.

• آزواسپرمی به دو دسته بزرگ انسدادی و غیرانسدادی تقسیم می‌شود.

• آزواسپرمی دلیل بر این نیست که بیمار مطلقا نمی‌تواند بچه‌دار شود.

• بسیاری از بیماران مبتلا به آزواسپرمی می‌توانند صاحب فرزند شوند.

• مردی که قبلا پدر شده هم ممکن است بر اثر مواجهه با مواد شیمیایی، مصرف دارو، مصرف مواد مخدر و بسیاری علل دیگر مبتلا به آزواسپرمی شود.

احتمال درمان آزواسپرمی

در مرحله اول باید تشخیص داد آیا بیمار واقعا آزواسپرمی دارد یا نه و ثانیا آزواسپرمی از کدام نوع است. علل قبل از بیضه و بعد از بیضه معمولا قابل درمان هستند، ولی علل بیضوی معمولا قابل درمان نیستند. در ضمن باید مشخص کنیم آیا آزواسپرمی بیمار انسدادی است یا غیر انسدادی. برای تشخیص به برررسی‌های پیچیده نیاز است ولی به طور خلاصه از مجموع روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌شود:

• اخذ شرح حال که خیلی مهم است، شغل بیمار، داروهایی که مصرف می‌کند یا مصرف کرده است و مصرف مواد مخدر مثلا ماری جوانا می‌تواند سبب آزواسپرمی شود.

• معاینه بیمار و بررسی‌های آزمایشگاهی. در حال حاضر بررسی‌های آزمایشگاهی دقیقی وجود دارد که در تشخیص آزواسپرمی و علل آن می‌تواند کمک کننده باشد.

• بررسی‌های رادیولوژیک که می‌تواند هر گونه ضایعه در لوله‌های منی بر و کیسه‌ها را نشان دهد.

• نمونه‌برداری (بیوپسی) از بیضه‌ها. در فردی که آزواسپرمی انسدادی دارد در نمونه برداری از بیضه‌ها مشخص می‌شود بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند.

برای درمان آزواسپرمی روش‌های متعدد وجود دارد، ولی به طور کلی از دو روش دارو درمانی و جراحی استفاده می‌شود. در بسیاری از موارد قابل‌درمان، نمی‌توان کیفیت اسپرم را آن قدر بهبود بخشید که حاملگی طبیعی اتفاق بیفتد، ولی بیمار آن قدر اسپرم خواهد داشت که برای حاملگی از روش‌های لقاح مصنوعی استفاده کرد. توصیه می‌شود به پزشک معالجتان اعتماد کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ