علائم بیماری ایدز را می شناسید؟

faateme1366
اگر هربار که از بیماری ایدز صحبت می شود مدام نگرانید که این بیماری چه علائم و نشانه هایی دارد لابد اطلاعات کمی درباره آن دارید. اینکه ایدز چیست و چه علائمی دارد یکی از مهمترین اطلاعاتی است که باید داشته باشید. در این مطلب به شما کمک میکنیم علائم اولیه و علائم اصلی این بیماری را بشناسید.

ایدز چیست؟

ایدز یا “نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی بدن” بیماری غیر قابل درمانی است که از طریق تماس خون یا مایعات درونی بدن فرد بیمار با خون افراد سالم منتقل می‌شود. طی این بیماری، “ویروس نقص ایمنی انسان” موسوم به HIV سیستم دفاعی بدن را به شدت تضعیف می‌کند تا حدی که فرد توان مقابله با بیماری‌های جزئی را نداشته و در نهایت به علت بیماری‌های عفونی یا قارچی جان خود را از دست می‌دهد.

 

علائم ابتدایی که شاید به آن توجه نکنید

قبل از هرچیز بگوییم که باید این نشانه ها را با پزشک خود چک کنید تا از وجود این بیماری مطمئن شوید، صرف وجود یک یا دو نشانه از این لیست به هیچ عنوان به معنای ابتلای به این بیماری نیست. در ابتدای بروز بیماری، افراد مبتلا ممکن است علائمی شبیه سرماخوردگی از خود نشان دهند که تشخیص آن‌ها از نشانه‌های آنفلوآنزا و عفونت‌های گوارشی یا تنفسی غیر ممکن است. سردرد، تب، خستگی، تورم غدد لنفاوی، کهیر ، درد عضلات و مفاصل، گلو درد و… میتواند از علائم اولیه ایدز باشد.  این علائم ممکن است چند روز تا چند هفته به طول بیانجامد. جالب است بدانید در این دوره تست‌های HIV نیز قادر به تشخیص بیماری نیستند. این در حالی است که فرد در این مرحله، ناقل بیماری محسوب شده و ویروس را به بدن افراد انتقال می‌دهد. از طرفی، افراد ممکن است 10 سال ناقل ویروس اچ آی وی باشند و  هیچ علائمی از خود نشان ندهند.

 

علائم اصلی ایدز که نباید از آن غافل شد

کاهش وزن بیشتر از ۱۰ درصد، اسهال مزمن بیشتر از یک ماه، تب های متناوب یا دائمی بیش از یک ماه و علائم فرعی ایدز مثل سرفه پایدار به مدت بیش از یک ماه، عفونت پوستی منتشر همراه با خارش، تبخال های عود کننده، برفک دهانی، عفونت تبخالی مزمن پیش رونده و… که باید حتما به این علائم توجه داشته باشید و در صورت مشاهده حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

آنچه باید  از ویروس ایدز بدانید

ویروس HIV در ابتدا در ظاهر هیچ فردی مشخص نیست و ماهها طول می کشد تا این ویروس تکثیر یابد و پس از سالها بتواند خودش را در مقابل تستهای آزمایشگاهی نشان دهد. ممکن است فرد مبتلا، سالها با این ویروس بدون هیچگونه علامتی زندگی کند، اما به مرور زمان این ویروس در داخل گلبولهای سفید بدن تکثیر پیدا می کند و این گلبولها کم کم از بین رفته و علایم پیشرفت HIV شامل کاهش توانایی سیستم ایمنی، ابتلا مکرر افراد به عفونتهای فرصت طلب قارچی، برفکی و هوازی، خوب نشدن زخمها و کم شدن تعداد گلبولهای سفید بطور شاخص CD۴ در بدن مشاهده می شود.

 

دهان، پایگاه مهم ایدز

بیماری ایدز می تواند علائم اولیه خود را در دهان بروز دهد که توجه به آنها در تشخیص به موقع این بیماری موثر است. هر چند افراد آلوده به ویروس HIV ممکن است از آلودگی خود به این ویروس بی اطلاع باشند، ولی دوره نهفته این بیماری، در بعضی افراد می تواند علائم دهانی خاصی داشته باشد. ایجاد دانه های سیاه رنگ در داخل دهان و بدن، عفونتهای تنفسی با میکروبهای ناشایع و فرصت طلب، ابتلا به بیماری سل، بروز انواع سرطانهای مرتبط با کاهش سیستم ایمنی و بروز دیگر بیماریها در بدن از مهم ترین علایم ابتلا به بیماری ایدز در افراد است.علائم این بیماری به صورت هایی از قبیل عفونت های قارچی با ایجاد خطوط سفید در کناره زبان، آفت های متعدد، تبخال های مزمن و طولانی مدت ظهور می یابند که فرد با مشاهده این علائم می بایست به متخصص بیماریهای دهان مراجعه کند. پس از ورود ویروس HIV به بدن فرد، به تدریج قدرت دفاع بدن وی ضعیف شده و در برابر انواع بیماری ها و عفونت ها آسیب پذیر می شود. با کاهش قدرت سیستم دفاعی، به مرور زمان بدن آماده ابتلا به عفونت ها و سرطان هایی می شود که به طور معمول در مردم عادی دیده نمی شوند، این بیماری ها به صورت بیماری های ریوی، اسهال های شدید و مزمن، تب های طولانی، کاهش وزن، اختلالات شخصیتی، بیماری های مغزی و پوستی خود را نشان می دهند که درنهایت منجر به مرگ فرد مبتلا خواهد شد. علائم آلودگی با HIV بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است که الزاما همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود.

 

آیا فرد مبتلا به ایدز می میرد؟

فرد مبتلا به ایدز بواسطه خود این بیماری جان خود را از دست نمی دهد، بلکه مبتلایان به ویروس HIV بواسطه بروز دیگر بیماریها و ناتوانی سیستم دفاعی بدنشان در مقابل این بیماریها فوت می شوند که سل، سرطانها و انواع عفونتهای فرصت طلب، قارچی وانگلی شایعترین این بیماری هاست و فرد مبتلا به ایدز به تابلوی این بیماریها جان خود را از دست می دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ