مهم ترین بیماری های دهانی و علت بروز آنها چیست؟

در حاشیه دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی با دکتر وحید مسگرزاده، جراح دهان، فک و صورت درباره مهم ترین علت بروز توده ها و کیست های دهان صحبت کرده ایم که می خوانید:

 چه عواملی باعث بروز توده یا تومور در دهان می شوند؟

دکتر وحید مسگرزاده، جراح دهان، فک و صورت و دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی:

میزان شیوع شکاف های لب و کام در  ایران چقدر است؟
در مورد آمار این بیماری در ایران اطلاعات دقیقی ندارم ولی طبق کتاب های مرجع این آمار در آمریکای شمالی ۱ مورد در ۷۰۰ زایمان است. بر همین اساس یک نوزاد در ۷۰۰ نوزاد دارای شکاف لب یا کام یا هر دو است و این آمار به نسبت نژادهای مختلف یا عوامل زمینه ای دیگر دارای تغییر است. در ایران نیز شاهد این مشکل هستیم و متاسفانه خیلی موارد از این بیماران به علت فقر مالی و قرار داشتن در مناطق محروم از برخوردار بودن از درمان به موقع و مناسب محروم هستند.در ایران کل امکانات لازم برای جراحی این بیماران فراهم است و موفقیت‌های زیادی در این زمینه حاصل شده است.

میزان شیوع تومورها و کیست های حفره دهان در ایران چقدر است؟
این ضایعات شیوع بالایی دارند که خوشبختانه اکثریت آنها دارای ماهیتی خوش خیم هستند. 

علت تومورها و کیست های حفره دهان چیست؟
شایع‌ترین دلایلی که در تشکیل کیست‌ها و تومورها دیده می‌شود علت عفونی داشته و به‌ دنبال آلوده شدن پالپ* Pulp دندان‌ها در انتهای ریشه دندان و در داخل استخوان به‌ وجود می‌آیند. تومورها و کیست ها با عللی دیگر مثل ازدیاد سلول‌های سازنده بافت‌های دندانی یا سلول های غدد بزاقی نیز می‌توانند تشکیل و اینگونه مشکل ها را ایجاد کنند، البته اکثر این ضایعات باید درمان شوند تا مشکلی برای بیمار در آینده ایجاد نکنند.

* پالپ دندان Pulp :مغز دندان یا پالپ به رگ‌ها و اعصاب دندان گفته می‌شود. 

درمان تومورها و کیست های حفره دهان چگونه است؟
بسیار مهم است که روش درمانی صحیح در این زمینه نیز اعمال شود، در مورد ضایعات بدخیم ناحیه دهان با وجود شیوع کمتر نیز باید بسیار آگاه باشیم. 

چه زمانی باید درباره تغییرات در ناحیه دهان به پزشک مراجعه کنید؟
به صورت یک قانون کلی هر گونه تغییر در رنگ یا حالت لایه های مخاطی دهان، ایجاد هرگونه زخم در محیط دهان و یا ایجاد هر گونه توده، اگر بدون علت واضح و بالای دو هفته باشد باید تحت معاینه و آزمایش حهت تشخیص قرار بگیرد.

متاسفانه درصد بالایی از مراجعان مبتلا به ضایعات بدخیم حفره دهان بسیار دیر اقدام به درمان می‌کنند که هرگونه تعلل در این امر باعث سخت‌تر شدن درمان و پایین‌تر آمدن شانس موفقیت درمان می‌شود.

خوراکی هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان

منبع: سیمرغ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ