رژیم غذایی مناسب برای کم کاری تیروئید

faateme1366
اگر کم کاری تیروئید داشته باشید لابد می دانید که رژیم غذایی در بهبودی و روند بیماری تان خیلی مهم است. اگر به دنبال یک رژیم غذایی مناسب بیماری تان هستید ما در این مطلب به شما می گوییم چه غذاهایی بخورید و دور چه غذاهایی را خط بکشید.

کم کاری تیروئید یعنی چه؟

غده تیروئید یک غده مهم بدن است که مسوؤل تولید هورمون های ضروری برای تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز) بدن است. احتمال دارد اختلال در متابولیسم به علت کم کاری تیروئید باشد. ممکن است کم کاری تیروئید بعد از عمل جراحی برداشتن غده تیروئید اتفاق بیفتد و یا کم کاری تیروئید مادرزادی یا استرس باشد. بنابراین به هر علتی که تیروئید نتواند عملکرد مناسب را داشته باشد، کم کاری اتفاق می افتد. اگر هورمون به اندازه کافی تولید نشود، این علایم دیده می شود: عدم تحمل سرما، یبوست، خستگی، چاق شدن، خشکی پوست، بادکردگی غده تیروئید (گواتر) و حتی تورفتگی غده.

 

نان خور شوید

یبوست یکی از علائم شایع کم کاری تیروئید است. مواد غذایی غلات کامل مانند غلات صبحانه، نان، ماکارونی و برنج علاوه بر فیبر حاوی مقدار زیادی مواد مغذی نیز هستند. فیبر آنها می‌تواند به تنظیم عملکرد روده کمک کند. با این‌حال ترنر هشدار می‌دهد که فیبر می‌تواند با هورمون‌های مصنوعی تیروئید تداخل پیدا کند. برخی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، تصمیم می‌گیرند که به طور کامل از غلات سبوس‌دار اجتناب کنند اما اگر می‌خواهید آنها را مصرف کنید توصیه می‌شود که داروی تیروئدیتان را چند ساعت قبل یا بعد از خوردن غذاهای غنی از فیبر غذایی مصرف کنید.

 

دریایی بخورید

ویرجینیا ترنر، دارنده مدرک RD، مدیر تغذیه بالینی در مرکز پزشکی دانشگاه تنسی می‌گوید: که «اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی‌های چرب مانند سالمون وحشی، قزل آلا، ماهی تن یا ساردین، این ماده غذایی را به یک انتخاب عالی برای ناهار یا شام تبدیل می‌کنند. کم کاری تیروئید کنترل‌نشده به علت بالا بودن LDL یا کلسترول بد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌قلبی را افزایش دهد. » او می‌افزاید: «امگا۳ها، معروف به این هستند که التهاب را کاهش می‌دهند، به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. ماهی همچنین یک منبع خوب از ماده مغذی سلنیوم است که بیشتر از همه در تیروئید متمرکز است. سلنیوم همچنین به کاهش التهاب نیز کمک می‌کند.

 

میوه‌ها و سبزیجات تازه فراموش نشود

یکی از اولین علائم کم کاری تیروئید، افزایش وزن است. غذاهای کم‌کالری و با چگالی بالا مانند مواد غذایی تازه اساس هر برنامه کاهش‌وزن موفق هستند. در صورت امکان میوه‌ها یا سبزیجات تازه را در هر وعده غذایی تان جای دهید. مواد غذایی خاصی مانند زغال‌اخته، گیلاس، سیب‌زمینی‌شیرین و فلفل‌های سبز، نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها مواد مغذی هستند که خطر ابتلا به بیماری‌قلبی را کاهش می‌دهند. با این‌حال افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید مصرف سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی و کلم را به ۱۵۰ گرم در روز محدود کنند زیرا این سبزیجات می‌توانند مانع توانایی تیروئید برای جذب ید شوند. جذب ید برای عملکرد طبیعی تیروئید ضروری است

 

هر شب، یلدا باشد

یک منبع عالی دیگر از سلنیوم، آجیل‌ها هستند. آجیل‌ها، یک میان وعده سریع و دم‌دستی هستند که می‌توانید همراهتان به هر جایی ببرید. همچنین آنها با سالادها یا غذاهای تفت‌داده شده نیز هماهنگی خوبی دارند. آجیل برزیلی، آجیل ماکادمیا و فندق همگی سرشار از سلنیوم هستند که به تیروئید کمک می‌کند عملکرد خوبی داشته باشد. در مورد آجیل برزیلی شما فقط لازم است تعداد معدودی از آنها را بخورید. در مورد سایر آجیل‌ها، یک مشت کوچک برای دریافت مواد مغذی روزانه شما کافی است. مطمئن شوید که حواس تان به اندازه سهم آجیلی که می‌خورید، هست چون آجیل‌ها، چربی بسیار بالایی دارند.

 

با لبنیات دوست باشید

با توجه به یک مطالعه در نسخه آگوست مجله تیروئید، ارتباطی بین کمبود ویتامین D و بیماری‌ هاشیموتو (شایع‌ترین علت کم کاری تیروئید) وجود دارد. شیر غنی‌شده نه تنها ویتامین D افزوده دارد، بلکه دارای مقدار قابل توجهی کلسیم، پروتئین و ید نیز می‌باشد. دادل می‌گوید: «از آنجا که‌هاشیموتو ممکن است منجر به تغییراتی شود که در مشکلات معده مانند سوزش سردل نقش دارند، مواد‌غذایی مثل ماست با باکتری خوب، ممکن است به تنظیم سایر باکتریها کمک کنند

 

از این غذاها دوری کنید

سویا و فرآورده های آن

روغن کانولا

غذاهای دارای گلوتن (گلوتن ترکیبی از پروتئین موجود در غلات و آرد می باشد.)

سیب زمینی شیرین

 

 

یک نکته بسیار مهم

برای جلوگیری از فعل و انفعالات غذایی یا دارویی با یکدیگر، این غذاها و داروها را چند ساعت قبل یا بعد از هورمون تیروئید مصرف کنید.

آرد سویا

گردو

خوراکی که دارای پنبه دانه باشد

مکمل های آهن یا قرص هایی که محتوی آهن هستند

مکمل های کلسیم

آنتی اسیدهایی که محتوی آلومینیوم یا منیزیم باشند

برخی داروهای زخم معده

برخی داروهای پایین آورنده کلسترول مثل کلسترامین و کلستییپل

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ