اسم قرص اسهال

با سرد شدن هوا و انتشار ویروس سرماخوردگی و افزایش تب و عفونت بین بیماران، دچار اسهال هم می شوند و به دنبال درمان اسهال هستند. یکی از راه های درمان اسهال قرص اسهال می باشد. در این مقاله انواع اسم قرص اسهال را می خوانید.

اسم قرص اسهال

با سرد شدن هوا و انتشار ویروس سرماخوردگی و افزایش تب و عفونت بین بیماران، دچار اسهال هم می شوند و به دنبال درمان اسهال هستند. یکی از راه های درمان اسهالقرص اسهال می باشد. لوپرامید و دیفنوکسیلات اسم قرص اسهال هستند. در این مقاله انواعاسم قرص اسهال را با تمامی عوارض و توصیه ها می خوانید.

لوپرامید چیست؟

لوپرامید با کاهش حرکات دستگاه گوارش علائم اسهال را کاهش می دهد.
توجه به این نکته لازم است که اسهال یک سازو کار طبیعی بدن است برای دفع مواد سمی از دستگاه گوارش و ممکن است در اثر شرایط مختلفی اسهال ایجاد شود. عوامل میکروبی – ویروسی – تک یاخته ای – عوارض دارویی و غذایی و حتی استرس ممکن است باعث بروز اسهال شود. دلیل اسهال حرکات سریع روده است بنابر این برای برطرف کردن اسهال یا باید عامل آن برطرف شود و یا باید حرکات گوارشی را کاهش داد.

کاهش حرکات گوارشی می تواند بالقوه خطرناک باشد چون ممکن است بدن نتواند سموم خطرناک را دفع کند و با حبس عامل ایجاد کننده اسهال در واقع مواد سمی وارد جریان خون شود.

بنابر این تشخیص علت اسهال موضوع بسیار مهمی است که نیاز به معاینه دقیق توسط پزشک دارد و تجویز داروی ضد باکتری – ضد ویروس و یا ضد آمیب بر عهده پزشک است.

مصرف لوپرامید بدون بر طرف کردن علت بیماری فقط با کاهش حرکات دستگاه گوارش دفع مایعات بدن را کاهش می دهد.

لوپرامید بیشتر در اسهال مسافرتی کاربرد دارد وباید مطمئن باشیم که علت اسهال میکروبی یا ویروسی نباشد. همچنین در کرامپ های شکمی و روده تحریک پذیر مصرف می شود.
در صورت وجود اسهال خونی و یا اسهال همراه با تب نباید لوپرامید استفاده شود

اگر اسهال ۴۸ ساعت پس از مصرف لوپرامید برطرف نشده باشد باید به پزشک اطلاع دهید.

این دارو ممکن است باعث نفخ- خشکی دهان یبوست و سرگیجه شود.

مصرف لوپرامید در کودکان کمتر ۶ سال حتما باید تحت نظر پزشک متخصص اطفال باشد.

لوپرامید در مقایسه با دیفنوکسیلات عوارض کمتر و اثر بخشی بیشتری دارد.

‎دیفنوکسیلات چیست؟

دیفنوکسیلات یک داروی ضد اسهال می باشد که با کاهش حرکات گوارشی و کنترل حرکات دفعی ، به کنترل اسهال کمک می کند .
‎از آن جا که این دارو از مشتقات داروهای اپیوئیدی ( مانند تریاک) می باشد ، جهت جلوگیری از سو ٔ مصرف آن ، در فرم خوراکی ساخته شده از این دارو ، از داروی آتروپین با مقدار کم نیز استفاده شده است . آتروپین موجود در قرص ، در صورت مصرف بیش از حد این دارو ، منجر به عوارضی همچون تپش قلب و بی قراری می شود که احتمال بروز این عوارض در صورت مقدار مصرف مجاز جهت درمان اسهال بسیار کم می باشد .
‎پیش از مصرف دیفنوکسیلات
‎-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت به داروی ضد اسهال ، آتروپین ، داروهای آرامبخش و هرگونه داروی دیگر به پزشک اطلاع دهید .
‎-در صورتی که اسهال همراه با تهوع ، استفراغ ، تب و بی حالی بود به علت این که ممکن است عامل بیماری شما عفونت باشد ، مصرف داروی ضد اسهال ممکن است موجب گسترش عفونت در بدن شود لذا پیش از مصرف دارو ، به پزشک مراجعه نمایید .
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و مسائل خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
‎-در صورتی که اسهال طولانی مدت و بیشتر از ۴۸ ساعت ادامه پیدا کرد به پزشک مراجعه نمایید .
‎-در صورتی که سابقه ی مشکلات کبدی و زردی پوست یا چشم ، به پزشک خود اطلاع دهید .
‎-در صورتی که در ۲ یا ۳ هفته ی اخیر ، از داروی آنتی بیوتیک استفاده نموده اید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورت سابقه ی مشکلات کلیوی ، گوارشی ( مانند زخم معده ، کرون و سایر بیماری های التهابی روده ، مشکلات چشمی مانند گلوکوم ( آب سیاه) ، تپش قلب ومشکلات قلبی ، اختلالات تیروئید ، مشکلات پروستات و و بیماری های تنفسی به پزشک خود اطلاع دهید .
-در صورت بارداری یا اقدام به بارداری و شیردهی پزشک خود را مطلع نمایید.
‎نحوه ی مصرف دیفنوکسیلات
‎-مصرف این دارو در کودکان کمتر از ۲سال مجاز نمی باشد .
‎-دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک خود مصرف نمایید و از افزایش مقدار مصرف دارو بدون نظر پزشک جداً خودداری نمایید .
‎-در صورت مصرف دارو برای اطفال ، به دقت مقدار مصرف را اندازه گیری نمایید و در صورت مصرف ناخواسته ی بیش از حد دارو ، سریعا با مرکز کنترل مسمومیت یا اورژانس تماس بگیرید. مسمومیت با این دارو ممکن است موجب مشکلات تنفسی و مغزی شود .
‎-دارو را همراه با یک لیوان کامل آب میل کنید به علت اینکه با ابتلا به اسهال بدن شما آب و املاح زیادی از دست می دهد ، علاوه بر مصرف این دارو از آب و مایعات به مقدار کافی استفاده نمایید و در صورت لزوم از محلول های تقویتی ( مانند اُ آر اِس ) جهت جایگزینی املاح از دست رفته استفاده نمایید .
‎-در صورتی که در ۴۸ ساعت نخست درمان با این دارو ، علائم شما بهبود نیافت یا وخیم تر شد ، به پزشک خود اطلاع دهید .
-در صورت فراموش کردن مصرف یک نوبت دارو بلافاصله پس از یادآوری آن را مصرف کنید مگر آنکه زمان یاد آوری به نوبت مصرف بعدی دارو نزدیک باشد.در این شرایط نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید اما به هیچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نکنید.

توصیه های دیفنوکسیلات

‎-در صورت مصرف ناخواسته ی بیش از حد دارو خصوصاً در کودکان ، ممکن است فرد دچار مشکلات تنفسی و حتی آسیب مغزی تهدید کننده ی حیات گردد. لذا در صورت شک به مصرف ناخواسته ی این دارو سریعاً به مرکز کنترل مسمومیت یا اورژانس اطلاع دهید .
‎-مصرف الکل و فرآورده های الکلی ، احتمال بروز عوارض این دارو را افزایش می دهد .
‎-مصرف داروی سرماخوردگی ، ضد حساسیت ، خواب آور ، آرامبخش ، شل کننده ی عضلانی ، ضد تشنج ، ضد افسردگی یا اضطراب موجب تقویت اثر خواب آوری این دارو می شود لذا در مورد مصرف همزمان این دارو با داروهای نام برده ، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید .
‎-در صورت درمان با این دارو از فعالیت زیاد در هوای گرم و فعالیت هایی که منجر به از دست دادن آب بدن می شوند ، خودداری نمایید و مایعات به مقدار کافی مصرف کنید .

‎عوارض شایع دیفنوکسیلات قرص اسهال

_ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان) به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎-در صورت بروز علائمی مانند معده درد شدید و شدید تر شدن اسهال، اسهال خونی یا آبکی، بی حسی دست و پا ها ، تغییر در خلق و خو، گیجی و افکار غیر معمول، ضربان قلب نامنظم و کاهش حجم ادرار یا عدم دفع ادرار، این دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید .
-خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند خودداری نمایید .
‎-احساس خستگی از عوارض مصرف این دارو می باشد.
_در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ،مصرف غذاهای سبک و ساده و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه این مشکل را برطرف می سازد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ