این غذاها باعث نازایی زنان می شوند!

toranj
اگر بچه دوست دارید بهتر است بدانید که این غذاها باعث نازایی می شود.

برای بچه دار شدن باید تغذیه ای سالم داشته باشید. همانطور که می دانید امروزه همه بیماری ها به تغذیه صحیح و ناصحیح ما بستگی دارد پس در انتخاب نوع غذا و همچنین مواد غذایی دقت کنید. از جمله مواردی که در آن تغذیه نقش بسزایی دراد بچه دار شدن است که در این مقاله برخی غذاهایی که باعث نازایی می شود برایتان لیست کرده ایم.

 غذاهایی که باعث ناباروری می شوند!

براساس جدیدترین پژوهش ها، مصرف بیش از اندازه قند، شکر و خوراکی های شیرین علاوه برافزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت می تواند در زنان متاهل ایجاد نازایی کند.

کارشناسان در تحقیقات خود دریافتند مصرف خوراکی ها و موادغذایی شیرین می تواند سبب ابتلای زنان به سندروم پلی کیستیک تخمدان شود که در اثر این بیماری تخمک ها پس از پایان قاعدگی آزاد نمی شوند و در بدنه رحم باقی می مانند در نتیجه دیگر تخمکی در دهانه رحم برای لقاح وجود ندارد و زن دچار ناباروری می شود.

خوردن موادقندی باعث تولید انسولین مازاد دربدن شده که رابطه مستقیمی با ابتلا به سندروم پلی کیستیک دارد در همین راستا کارشناسان به بانوانی که تمایل به فرزند آوری دارند توصیه می کنند ورزش های منظم انجام داده و حتی الامکان از خوردن مواد غذایی شیرین خوددار ی کنند و با انجام آزمایش های دوره ای منظم همواره قند خون خود را کنترل کنند.
وقتی صحبت از غذاهایی می‌شود که برای سلامت مفید هستند، کمتر کسی به فکر پنیر، شیر و ماست پرچرب می‌افتد اما زمانی که صحبت از باروری به میان می‌آید، لبنیات پرچرب نقش پررنگی پیدا می‌کنند.

براساس تحقیقات اخیر در دانشگاه هاروارد، زنانی که کمتر از یک بار در هفته از این لبنیات استفاده می‌کنند، نسبت به زنانی که روزانه بیشتر از 2 وعده لبنیات کم‌چرب مصرف می‌کنند، 85درصد بیشتر در خطر ناباروری بر اثر اختلالات تخمک‌گذاری هستند. این موضوع خیلی پیچیده نیست.

چربی‌های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا3 برخلاف چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع‌شده برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند. آووکادو، آجیل، تخمه و ماهی‌های روغنی از جمله سالمون و ماهی تن، منابع خوبی برای چربی‌های مفید به حساب می‌آیند. البته اگر باردار هستید یا تصمیم به بارداری گرفته‌اید، نباید بیشتر از 2 وعده در هفته از ماهی‌های روغنی استفاده کنید.

منابع غذایی که برای افزایش قدرت باروری در مردان مناسب است

در بعضی از زوجین نبود اسپرم و تخمک کافی مانع از بارداری می شود در نتیجه دوران ناباروری برای این زن و مردها آغاز می گردد. تقویت و افزایش میزان اسپرم مردان و تخمک در زنان اصلی ترین هدف در انجام راه و روش های درمان است.  برخی مواد غذایی که از ناباروری جلوگیری می کند از جمله :

ویتامین E

اسپرم های دارای قدرت باروری بالا ، حاوی مقدار زیادی ویتامین E می باشند. همچنین ویتامین E برای جلوگیری از اکسید شدن روغن های گیاهی با چند پیوند دوگانه رژیم غذایی در بدن مورد نیاز است. بدن مردان و زنان به حدود 10 میلی گرم ویتامین E درروز نیازمند می باشند.

از منابع خوب ویتامین E می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بادام ، فندق و سایر مغزها مانند بادام زمینی نیز از منابع خوب ویتامین E محسوب می شوند. تخم آفتابگردان و روغن زیتون نیز حاوی ویتامین E می باشد.جوانه گندم ، سیب زمینی شیرین و آواکادو نیز دارای مقادیر بالایی ویتامینE می باشد.
 روی

کمبود روی، باروری مردان را تهدید می کند پس مصرف مواد غذایی حاوی روی برای افزایش باروری و تقویت اسپرم از اهمیت خاصی برخوردار است. بر اساس تحقیقات انجام شده کمبود روی در مردان باعث کاهش حجم مایع منی و همچنین هورمون مردانگی تستوسترون می شود. منابع سرشار روی عبارتند از:گوشت گاو، لوبیا چیتی و قسمت تیره گوشت مرغ.

ویتامین B

ویتامین های گروه B نیز در تقویت جنسی نقش دارند.از ویتامین های گروه B، تیامین(B1)، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین (B3) بسیار حایز اهمیت می باشند. این ویتامین همچنین باعث ساخته شدن هورمون های جنسی می شود. مصرف نیاسین نیم ساعت قبل از فعالیت جنسی، هیجان جنسی را افزایش می دهد.ویتامین B6 از افزایش میزان پرولاکتین که خود باعث کاهش میل جنسی می شود، جلوگیری می کند.همچنین باعث افزایش باروری در زنان می گردد. ویتامین B12 در مردانی که اسپرم کافی ندارند، موثر است.

منابع سرشار از ویتامین های گروه B عبارت اند از نان و غلات سبوس دار، تخم مرغ، حبوبات (نخود و لوبیا و..)، محصولات سویا، ماهی سالمون و دیگر ماهی های آزاد، آجیل، بروکلی، گوشت کم چرب و موز.موز دارای آنزیم بروملین (Bromelain) است که در تقویت نیروی جنسی مردان موثر است. همچنین سرشار از پتاسیم و ویتامین های گروه B می باشد.باید توجه داشت که مصرف نوشیدنی های الکلی باعث از بین رفتن ویتامین های گروه B می شوند.

ویتامین D3

تحقیقات و مطالعات ثابت کرده است که مصرف همزمان ویتامین E و D3 باعث افزایش شانس باروری در زنان می شود.بر اساس این مطالعه که بر روی 100 زن مبتلا به ناباروری با علت سندرم تخمدان پلی کیستیک صورت گرفت مشخص شد که اصلاح کمبود ویتامینD3، شانس لانه گزینی جنین و همچنین دو قلویی را افزایش می دهد.

 سلنیوم

ماده مغذی دیگری که می تواند سبب افزایش قدرت باروری گردد. آنتی اکسیدانی به نام سلنیوم است. کمبود سلنیوم ممکن است به ناباروری در مردان و احتمالا سقط در زنان منجر گردد. سلنیوم، همچنین می تواند از DNA در برابر تخریب محافظت نماید. 60 تا 70 گرم روزانه می توانید از منابع سلنیوم در برنامه غذایی خود بگنجانید. از منابع خوب سلنیوم می توان به غذاهای دریایی، جوانه گندم، تخم آفتابگردان و تخم مرغ اشاره نمود.در مناطقی که خاک آن از نظر سلنیوم غنی می باشد، آرد گندم کامل، منبع خوبی برای این ماده معدنی به حساب می آید

 ویتامین سی

این ویتامین اگر به میزان مناسبی مصرف شود، موجب افزایش باروری و سطح هورمون های حیاتی نیز می شود. زنانی که روزانه ویتامین سی مصرف می کنند، پروژسترون های بیشتری دارند، هورمونی که برای تولید مثل ضروری است. اگر چه شما می توانید این ماده را از مواد غذایی به دست آورید، مکمل های طبیعی نیز گزینه خوبی هستند. ویتامین های طبیعی راحت تر هضم و جذب می شوند

 اسید فولیک

مصرف اسید فولیک برای مردان و زنان ضروری است.غذاهای سرشار از این ویتامین مانند سبزیجات سبز، غلات، حبوبات و پرتقال، می توانید از قرص های مکمل نیز استفاده کنید.

میوه های مفید برای تقویت و افزایش اسپرم و تخمک

مردهایی که می خواهند بچه دار شوند، بهتر است از انواع و اقسام میوه ها و سبزیجات، حداقل 5 وعده در روز، استفاده کنند.آنتی اکسیدان های گلوتاتیون و کریپتوکسانتین، که بیشتر در سبزیجات، گوجه فرنگی، فلفل و پرتقال وجود دارد، قدرت و سلامت اسپرم را تضمین می کند.

آیا نخودفرنگی با باروری یا ناباروری ارتباط دارد؟

چرا نخودفرنگی سالم و مغذی است؟

اگر تا الان فکر می کردی نخود فرنگی سبزی معمولی است تجدید نظر کنید و دوباره فکر کنید! این نگین های سبز رنگ کوچک مهره مانند هنگام صحبت راجع به مواد مغذی و مزایایی برای سلامتی بسیار مفید هستند. نخودفرنگی به عنوان یک سبزی محبوب بسیار مغذی و حاوی مقدار مناسبی فیبر و آنتی اکسیدان است.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد نخود فرنگی به محافظت در برابر برخی بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان کمک می کند. از سوی دیگر، برخی از مردم ادعا می کنند نخودفرنگی مضر است و به دلیل دارا بودن مواد مغذی که باعث نفخ می شود باید از مصرف آن خودداری کرد.

نخود فرنگی در گروه مواد غذایی معروف به حبوبات قرار دارد. از سایر اعضای این خانواده می توان به عدس، سویا، نخود و انواع حبوبات اشاره کرد. نخود بخشی از خانواده گیاهان باقلاییان معرفو به خانواده لوبیا یا خانواده حبوبات است اگرچه منشا آن به آسیا و خاورمیانه بازمی گردد، اما نخود فرنگی امروزه در سراسر جهان رشد می کند.

به گزارش هلث لاین و وب ام دی، این مقاله نگاهی دقیق به نخودفرنگی می اندازد تا مشخص شود آیا سالم هستند و باید در رژیم غذایی گنجانده شوند یا خیر.

فواید نخود فرنگی برای سلامتی

میزان بالای ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی در نخود فرنگی مزایای مهمی را برای سلامتی فراهم می کند که از حفظ سلامت چشم ها تا محافظت در برابر برخی سرطان ها متغیر است.

ارتباط نخود فرنگی و سلامت چشم

نخود فرنگی حاوی کاروتنوئیدهای لوتئین و زاکسانتین است. این مواد مغذی به محافظت از چشم در برابر بیماری های مزمن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن کمک می کنند. لوتئین و زآگزانتین به عنوان فیلتر مقابل نور مضر آبی عمل می کنند که به درمان آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک می کند.

سلامت دستگاه گوارش

نخود فرنگی سرشار از کومسترول است، ماده مغذی که در محافظت در برابر سرطان معده نقش دارد. مطالعه ای در سال 2009 در مکزیکو سیتی نشان داد مصرف روزانه نخود فرنگی و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را تا 50 درصد کاهش می دهد، همچنین نخود فرنگی سرشار از فیبر است که به هضم راحت غذا در روده کمک می کند.

علاوه بر این، فیبر موجود در نخود فرنگی برای هضم غذا مفید است. نخودفرنگی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که نشان داده می شود مزایای زیادی برای سلامت دستگاه گوارش دارد. اول از همه، فیبر باکتری های خوب در روده را تغذیه می کند که آنها را سالم نگه می دارد و از افزایش جمعیت باکتری های ناسالم جلوگیری می کند.

این امر خطر ابتلا به چند بیماری شایع گوارشی مانند بیماری التهابی روده، سندرم روده تحریک پذیر و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. علاوه بر این، بیشتر فیبر موجود در نخودفرنگی نامحلول است یعنی با آب مخلوط نمی شود بلکه به عنوان “عامل حجیم کننده” در دستگاه گوارش عمل می کند.

سرطان و نخودفرنگی

مصرف منظم نخودفرنگی بیشتر به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی نخود فرنگی و توانایی آنها در کاهش التهاب در بدن خطر سرطان را کاهش می دهد، همچنین ساپونین موجود در نخودفرنگی دارای اثرات ضدسرطانی است.

چندین مطالعه نشان می دهد ساپونین ها می توانند از بروز انواع مختلفی از سرطان جلوگیری کرده و پتانسیل مهار رشد تومور را داشته باشند. علاوه بر این، چندین ماده مغذی موجود در آن به دلیل توانایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان شناخته شده اند از جمله ویتامین K که به ویژه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مفید است.

ارتباط نخود فرنگی و سلامت سیستم ایمنی

آنتی اکسیدان سرشار در نخودفرنگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مواد مغذی موجود در نخود فرنگی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند عبارتند از:

ویتامین C

ویتامین E

زینک

کاتچین

اپی کاتچین

مواد مغذی ضدالتهابی موجود در نخود فرنگی با کاهش خطر بیماری های التهابی مانند دیابت، بیماری های قلبی و آرتروز مرتبط است. ویتامین ها و مواد مغذی زیر موجود در نخود فرنگی به کاهش التهاب کمک می کند:

ویتامین A

ویتامین B

کومسترول

اسید فرولیک

کافئیک اسید

کاتچین

اپی کاتچین

پیسوم ساپونین های I و II

پیسوموسایدز A و B

نخود فرنگی سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها

نخود سبز دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری است. محتوای کالری آن به نسبت کم است و هر یک دوم فنجان معادل 170 گرم نخود فرنگی 62 کالری دارد. حدود 70 درصد از این کالری ها از کربوهیدرات ها و مابقی توسط پروتئین و مقدار کمی چربی تامین می شود.

علاوه بر این، نخود فرنگی حاوی تقریبا هر ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز شما، علاوه بر مقدار قابل توجهی فیبر است. یک وعده حاوی 170 گرم نخود فرنگی مواد مغذی زیر را برای بدن فراهم می کند:

کالری: 62

کربوهیدرات: 11 گرم

فیبر: 4 گرم

پروتئین: 4 گرم

ویتامین A: 34 درصد مصرف روزانه‌ توصیه شده در رژیم غذایی

ویتامین K: 24 درصد مصرف روزانه توصیه شده در رژیم غذایی

ویتامین C: 13 درصد مصرف روزانه توصیه شده در رژیم غذایی

تیامین: 15 درصد مصرف روزانه‌ توصیه شده در رژیم غذایی

فولات: 12 درصد مصرف روزانه توصیه شده در رژیم غذایی

منگنز: 11 درصد مصرف روزانه‌ توصیه شده در رژیم غذایی

آهن: 7 درصد مصرف روزانه‌ توصیه شده در رژیم غذایی

فسفر: 6 درصد مصرف روزانه توصیه شده در رژیم غذایی

کنترل قند خون با نخودفرنگی

فیبر و پروتئین سرشار موجود در نخود فرنگی به تنظیم نحوه هضم نشاسته کمک می کند. پروتئین و فیبر موجود در نخود فرنگی کربوهیدرات ها را کند کرده و به کنترل قند خون کمک می کند. مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا باعث کاهش قند خون بعد از غذا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.

علاوه بر این، نخود فرنگی دارای شاخص گلیسمی پایینی است یعنی احتمال اینکه بعد از خوردن قند خون ناگهانی افزایش پیدا کنید کم است.

دیابت و نخودفرنگی

چند ویژگی نخود سبز به کنترل قند خون کمک می کند که عامل مهمی در پیشگیری و کنترل دیابت است. فیبر و پروتئین آن مانع از افزایش سریع قند خون می شود که به کنترل دیابت کمک می کند. علاوه بر این، شاخص پایین قند خون (GI) نخود سبز آن را به یک غذای دوستدار دیابت تبدیل می کند زیرا بعید به نظر می رسد باعث افزایش قندخون شود.

همچنین مقدار مناسبی از منیزیم و ویتامین B، علاوه بر ویتامین K، A و C برای بدن تامین می کند که همه این مواد مغذی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شوند. پ

کاهش وزن با نخودفرنگی

نخود می تواند در کاهش سریع وزن نیز کمک کند. نخود فرنگی در مقایسه با حبوبات سنگین تر مانند لوبیا و نخود لوبیا چربی کم و کالری بسیار کمی دارد به عنوان مثال صد گرم نخودفرنگی حاوی 81 کالری است.

محتوای بالای فیبر موجود در نخودفرنگی نیز نقش خود را در کاهش وزن ایفا می کند. فیبر با ایجاد احساس سیری شما را از خوردن غذاهای دیگر باز می دارد.

ارتباط مصرف نخودفرنگی و سلامت پوست

نخود فرنگی به عنوان یک منبع عالی ویتامین C نقش مهمی در تولید کلاژن دارد. کلاژن به سفت شدن و درخشندگی پوست کمک می کند، همچنین ویتامین C از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.

آنتی اکسیدان ها با آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در آن مانند فلاونوئیدها، کاتچین، اپی کاتچین، کاروتنوئید و آلفا کاروتن نیز از علائم پیری جلوگیری می کنند.

نخودفرنگی مفید برای سلامت مردان

نخودفرنگی می تواند به افزایش تعداد و تحرک اسپرم کمک کند. با توجه به کتاب “غذاهای شفابخش”، گلیکودلین موجود در نخودفرنگی به تقویت اسپرم ها کمک کرده و توانایی آنها را برای بارور کردن تخمک بهبود بخشد. نخودفرنگی را می توان در تهیه سوپ ها، خورشت ها، سس یا ساندویچ استفاده کرد.

سلامت قلب با مصرف نخودفرنگی

التهاب و استرس ناشی از رادیکال های آزاد (اکسیداسیون) می تواند به تشکیل پلاک در امتداد دیواره رگ های خونی منجر شوند. اسیدهای چرب امگا 3 و 6 موجود در نخودفرنگی به کاهش اکسیداسیون و التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک کمک می کند. علاوه بر این، منیزیم، پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در نخودفرنگی می تواند خطر ابتلا به فشار خون را کاهش دهند.

ارزش غذایی نخودفرنگی

نخود فرنگی به عنوان منبع خوبی از ویتامین C و E، زینک و سایر آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. سایر مواد مغذی مانند ویتامین A و B و کومسترول به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و آرتریت منجر می شوند.

مواد مغذی در هر وعده

نصف فنجان نخودفرنگی حدود یک مشت شامل موارد زیر است:

کالری: 59

پروتئین: 4 گرم

کربوهیدرات: 12 گرم

قندها: 4 گرم

کلسیم: 21.2 میلی گرم

آهن: 1 میلی گرم

اگرچه نخود فرنگی یک منبع تغذیه ای قوی است، اما کربوهیدرات به نسبت بالایی نیز دارد. مراقب باشید با مصرف آن در خوردن نشاسته زیاده روی نکنید. نصف فنجان برای بهره مندی از تمام مزایای نخود فرنگی کافی است.

نخودفرنگی، منبع عالی پروتئین

نخود سبز یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است که دلیل اصلی پر شدن آن به همراه مقدار بالای فیبر است. مصرف پروتئین سطح هورمون های خاصی را در بدن افزایش می دهد که اشتها را کاهش می دهد. پروتئین به همراه فیبر باعث کند شدن هضم و افزایش احساس سیری می شود (4 منبع معتبر ، 5 منبع معتبر ، 6 منبع معتبر ، 7 منبع معتبر).

خوردن مقدار کافی پروتئین و فیبر ممکن است با کنترل اشتها ، میزان کالری دریافتی خود را در طول روز کاهش دهد (منبع 6 ، 8 منبع معتمد).

محتوای پروتئینی منحصر به فرد نخود سبز آنها را به یک غذای عالی برای کسانی که محصولات حیوانی نمی خورند تبدیل می کند. با این حال ، توجه به این نکته ضروری است که آنها منبع کامل پروتئین نیستند ، زیرا فاقد اسید آمینه متیونین هستند.

برای اطمینان از دریافت کافی اسیدهای آمینه ضروری در رژیم غذایی خود ، مطمئن شوید نخود سبز را با منبع دیگری از پروتئین جفت کنید تا این کمبود جبران شود.

مصرف مقدار کافی پروتئین نیز برای ارتقاء قدرت ماهیچه ها و سلامت استخوان ها مهم است. علاوه بر این ، نقش مهمی در کاهش وزن و حفظ آن دارد (9 منبع معتبر ، 10 منبع معتبر ، 11 منبع معتبر ، 12 منبع معتبر).

درمان ناباروری با جدیدترین روش «میکرواینجکشن»

آیا واریکوسل باعث ناباروری می‌شود؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ