مزایا و معایب استفاده از توالت فرنگی و ایرانی

mousavi
استفاده از توالت فرنگی و ایرانی هرکدام مزایا و معایبی دارد. توالت ایرانی یا توالت فرنگی، در نوع خود مضرات و حسناتی را دارند.

توالت ایرانی یا توالت فرنگی، در نوع خود مضرات و حسناتی را دارند. به عنوان مثال؛ گفته شده استفاده دائمی از توالتهای ایرانی ایجاد پادرد و کمردرد میکنند اما در برابر آن؛ استفاده زیاد از توالت فرنگی نیز از نظر گوارشی و بهداشت پوست بسیارمضر است و انسان را دچار بیماری های دردناکی مانند کولیت یا قولنج روده و همچنین در صورت عدم رعایت بهداشت توسط افراد قبلی استفاده کننده از توالت؛ ایجادانواع حساسیتها و بیماریهای پوستی می کند.. اگر فیزیولوژی گوارش را مدنظر قرار دهیم، به مضرات توالت صندلی یا فرنگی پی خواهیم برد.توالت فرنگی

در هنگام استفاده از توالت ایرانی یا توالت شرقی یا توالت آسیایی ، ماهیچه های ران و عضله شکن به قسمت فراخ روده بزرگ ( سیگموئید ) فشار می آورد و اگر وزن بر روی پای چپ بأشد در حداقل زمان فضولات دفعی خارج میگردد.

فقط در حالت فشار به سیگموئید است که روده به طور کامل تخلیه می شود و حتی از انتهای طحال تا انتهای مخرج به یکباره دفع صورت میگیرد و فرد احساس سبکی و راحتی می کند و این سنگینی روی مثانه هم فشار آورده و آن را هم تخلیه می کند.

در هنگام استفاده از توالت فرنگی ، وقتی فرد روی توالت می نشیند ، ” ایلیو سکال ” ( دریچه بین روده کوچک و بزرگ در سمت راست بدن ) در حالتی قرار میگیرد که به آن فشار می آید و دفع به راحتی صورت نمی گیرد و در عین حال قسمت بالای ران کاملا به شکم فشار نمی آورد و باعث تخلیه کامل و راحت نمی شود و در نتیجه این امر در دراز مدت موجب بیماری های روده بزرگ و کلون می شود .

*** توالت فرنگی و یبوست:

می توان گفت یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش ، بیماری یبوست یا خشکی مزاج است که باعث می شود توده دفعی در روده بزرگ سفت شده و به راحتی دفع نشود. علت اصلی یبوست سرعت کم عبور مواد از روده و یا اختلالات دفع می باشد.البته برخی از بیماری ها هم نظیر بیماری دیابت و کم کاری تیروئید و ….. و البته هضم نامناسب مواد غذایی و مصرف برخی داروهای ضد فشار خون و یا کاهنده ی چربی خون هم در ایجاد یبوست نقش دارند.

نشستن در وضعیت «چمباتمه» امکان تخلیه راحت و کامل روده را فراهم کرده و در این شرایط خطر باقی ماندن مدفوع در روده که از عوامل کلیدی ابتلا به سرطان روده و آپاندیسیت محسوب می شود، کاهش می یابد.

فرد در این وضعیت نشستن، مجبور به فشار وارد کردن به روده برای تخلیه کامل مدفوع نیست که این امر باعث کاهش آسیب های وارده به لگن، بواسیر و حتی حملات قلبی می شود.

*** توالت فرنگی و بیماری های مقاربتی:

بیماری ها و عفونت های انتقالی تماس جنسی ، فقط هنگام مقاربت های جنسی و از طریق خون و مایعات جنسی فرد آلوده منتقل می شود و إمکان ندارد به بیماری هایی مانند کلامیدیا ، سوزاک، سیفلیس و ایدز از روی نشستن روی توالت فرنگی مبتلا شویم زیرا این باکتری ها و ویروس ها نمی توانند خارج از بدن فرد به مدت طولانی زندگی کنند.

اما ویروس عامل تبخال تناسلی می تواند از طریق تماس پوستی هم انتقال پیدا کند. عفونت تریکومونایی هم یک بیماری عفونی است که از راه تماس مستقیم جنسی یا تماس اندام تناسلی با حوله خیس و یا صندلی خیس توالت فرنگی إیجاد می شود البته ، احتمال ابتلا به آن از راه مقاربت خیلی بیشتر است .

به نظر می رسد استفاده از توالت های فرنگی مکان های عمومی خطر انتقال بیماری های پوستی نظیر کورک ، قارچ پوستی و انواع دمل و تبخال بیشتر است اما در مکان هایی که قسمت نشیمنگاه توالت فرنگی مرتب تمیز می شود ، می توان از آن استفاده کرد.

****نکاتی که باید بیشتر درباره توالت فرنگی و ایرانی بدانید:

۲ اگر از توالت فرنگی استفاده می کنید حتما ابتدا درب توالت فرنگی را گذاشته بعد سیفون را بکشید تا بخارات و سموم آن خارج نشود.

۳ خانم های باردار در دوره ی بارداری خود برای حفظ سلامت ستون مهره ها و پیشگیری از کمر درد می توانند از توالت ایرانی استفاده نکنند.

۴ هنگام استفاده از توالت ایرانی به وضعیت صحیح نشستن دقت داشته باشید.

۵ توالت فرنگی و محل نشستن را مرتبا تمیز کنید و به نوع شوینده هم توجه کنید تا خطر ابتلا به التهاب های پوستی اطراف باسن و ران را به حداقل برسانید.

۶ بهتر است در مورد استفاده از توالت فرنگی های مکان های عمومی از دستمال کاغذی مخصوص نشیمنگاه استفاده شود.

۷ سعی کنید حوله و مسواک را در دستشویی قرار ندهید تا در معرض بخارات سمی نباشند.

و اما بهترین حالت این است که هم زمان هر دو توالت را در خانه داشته باشیم که اگر فردی دچار تکرر ادرار یا کهولت سن یا آسیب مفاصل زانو بأشد بتواند از توالت فرنگی استفاده کند.

برای استفاده از توالت ایرانی یا شرقی بهتر است به نحوه صحیح نشستن آن دقت شود:

پاها را به عرض لگن باز کرده و می ایستیم ، زانوها را تا می زنیم و روی زمین چمباته می زنیم . اگر در ناحیه مفاصل یا زانو احساس درد وجود داشت کمی وزن را به جلوی کف پا منتقل میکنیم. این حرکت لگن ها را باز ، مفاصل ران را نرم و فرایند را کاملا تنظیم میکند .

منبع: نمناک

به هیچ عنوان از این نوع دستمال توالت ها استفاده نکنید!

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ