حقه های جالب برای گرفتن نفخ حبوبات!

atoosamirzavandi
اگر شما هم علاقه مند به خوردن حبوبات هستید اما همیشه از درد نفخ بسیار عذاب می کشید با ترفندهای این مقاله به آرزوی خود برسید.

حبوبات به دلیل این که سرشار از پروتئین هستند جز ملزومات رژیم غذایی محسوب می شوند اما چون عامل نفخ می باشند بعضی از افراد از خوردن حبوبات سرباز می زنند. اگر شما هم از طرفداران خوردن حبوبات هستید اما از نفخ بعد از آن هراس دارید با ما همراه شوید تا حقه های جالبی به شما بیاموزیم.

کسانی که باید در مصرف حبوبات دقت کنند

انواع حبوبات به دلیل هضم نشدن قندشان در بدن باعث ایجاد نفخ می‌شوند. به همین خاطر هم افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی مانند ریفلاکس و سوءهاضمه یا سالمندان و خانم‌های باردار باید در مصرف حبوبات احتیاط کنند تا دچار مشکلات احتمالی گوارشی نشوند. بهتر است که حبوبات در برنامه غذایی کودکان زیر ۲ سال قرار نگیرد و بعد از آن هم از حبوبات به میزان کم در برنامه غذایی آن‌ها استفاده شود.

فواید مصرف حبوبات

حبوبات منبع خوبی برای دریافت فیبر غذایی هستند و مصرف منظم آن‌ها می‌تواند جلوی پُرخوری و افزایش وزن را بگیرد.

فیبر فراوان موجود در حبوبات، احتمال ابتلا به یبوست‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

انواع حبوبات، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن برای افراد گیاه‌خوار محسوب می‌شوند.

فیبر بالای موجود در حبوبات، با تنظیم فشار و قند خون، می‌تواند از نوسانات ناگهانی فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت پیشگیری کند.

حبوبات جزو مواد غذایی بسیار کم‌کالری هستند و می‌توانند به‌راحتی در رژیم غذایی افرادی که رژیم لاغری دارند، جای بگیرند.

انواع لوبیا، نخود و عدس می‌توانند در سالادها یا سوپ‌های مختلف افراد گیاه‌خوار یا آن‌هایی که رژیم لاغری دارند، قرار داشته باشند تا علاوه بر تامین پروتئین، آهن، فولات، منیزیم، منگنز و ویتامین‌های گروه B، جلوی افزایش وزن آن‌ها را هم بگیرند.

فیبرهای محلول موجود در حبوبات باعث کنترل سطح کلسترول خون می‌شوند و به همین دلیل هم مصرف حبوبات به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا افرادی که چربی خون بالایی دارند، توصیه می‌شود.

میزان مجاز مصرف حبوبات

بهتر است بدانید که دستورالعمل کلی برای میزان مجاز مصرف انواع حبوبات وجود ندارد و حتی منع کلی هم برای استفاده از این گروه غذایی تعیین نشده است.

به عبارت ساده‌تر، همه افراد حتی افرادی که مشکلات گوارشی دارند، باردار هستند یا در گروه سالمندان جای می‌گیرند هم اگر با مصرف حبوبات دچار مشکلات غیرقابل تحمل نشوند، می‌توانند این گروه غذایی را در برنامه روزانه خود داشته باشند.

اگر شما در هر گروه سنی یا جنسی‌ای که قرار دارید، مشکلی با مصرف حبوبات از نظر گوارشی پیدا نکنید، می‌توانید روزانه یک لیوان حبوبات پخته را در برنامه غذایی خودتان داشته باشید.

کاهش نفخ حبوبات

حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.

بهتر است هر ۲ ساعت یک‌بار، آب حبوبات خیش‌شده را عوض کنید.

حبوبات خیس‌شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن‌ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست‌شان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن‌ها می‌شود.

هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.

حبوبات را با ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.

حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید.

از مصرف هم‌زمان حبوبات با سایر خوراکی‌های نفاخ مانند سیب‌زمینی پخته خودداری کنید.

۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه‌های به‌خودی‌خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.

افرادی که در معرض نفخ حبوبات هستند

مصرف حبوبات می‌تواند باعث تشدید یا تحریک میگرن و بیماری‌های آلرژیک شود.

از این ‌رو، افراد مبتلا به میگرن یا آلرژی‌های مختلف باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند.

اگر مبتلا به افسردگی هستید و دوره دارودرمانی را پشت سر می‌گذارید، باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودتان مشورت کنید، زیرا استفاده هم‌زمان از حبوبات با بعضی از داروهای افسردگی باعث افزایش فشار خون بیمار می‌شود.

افراد مبتلا به نقرس هم ممکن است با مصرف لوبیا، عدس و نخود، دچار حمله‌های نقرس شوند. به همین دلیل هم این بیماران باید در مورد میزان مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند.

در میان انواع حبوبات، نخود و لوبیا دارای بیشترین نفخ برای بیماران گوارشی هستند.

از این‌رو، این بیماران باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند یا گیاهانی مانند رازیانه و زیره را همراه حبوبات بپزند.

راهکارهایی برای رفع نفخ

از دم نوش و عرقیات ضد نفخ استفاده کنید.

اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس می‌کنید نفخ کرده‌اید و باد زیادی در شکم، معده یا روده‌هایتان می‌پیچد، می‌توانید از مصرف دم‌نوش‌ها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند و به اصطلاح عامه، بادشکن هستند، استفاده کنید. دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.

استفاده از ریحان و نعناع در سبد سبزی

گر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.

آویشن را فراموش نکنید

آویشن یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین سبزی‌های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشی از سرماخوردگی می‌شود. این گیاه، خلط‌آور است و به همین دلیل مصرف آن به افراد سرماخورده توصیه می‌شود. گیاه‌خواران می‌توانند مقداری پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزی‌هایی مانند نخودفرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه کنند.

پوست حبوبات را جدا کنید

حبوبات یکی از نفاخ‌ترین خوراکی‌ها هستند؛ بنابراین باید آن‌ها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس‌خورده می‌توانید پیش از پختن، آن‌ها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان جدا شود.

 دلایل نفخ شکم در دوران بارداری و پیشگیری از آن

رژیم غذایی برای جلوگیری از نفخ

 درمان های خانگی برای ورم معده

دمنوش ضد نفخ شکم

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ
نظرات

1397-02-03 - 15:41 پاسخ

حبوبات رو ۸تا۱۰ساعت بجوشانیم؟!!!