روش های تاثیر گزار برای افراد بدخواب!

toranj
بدخوابی را می توان به مرور زمان درمان کرد.

به گزارش الودکتر: کم خوابی و یا بدخوابی به راحتی می تواند زندگی ما را تحت شعاع قرار دهد. پس نیاز است که بدخوابی را درمان کنیم . در این مقاله به شما راه های تاثیرگزار برای افراد بدخواب را خواهیم گفت.

1-قبل از خواب مطالعه کنید، این کار سبب افزایش آرامش شما خواهد شد

مطالعات انجام شده در دانشگاه ساسکس انگلستان نشان می‌دهد که فقط ۶ دقیقه مطالعه می‌تواند میزان استرس و فشار روانی افراد را تا ۶۸ درصد کاهش ‌دهد. میزان آرامش روانی ایجاد شده با ورق زدن یک کتاب خیلی بیشتر از آرامش ایجاد شده توسط گوش دادن به موسیقی، نوشیدن یک نوشیدنی گرم و پیاده‌روی است.
2-استفاده از وسایل الکترونیکی قبل از خواب را محدود کنید
تلوزیون، تبلت، لپ‌تاپ و تلفن همراه که نور آبی منتشر می‌کنند را از اتاق خواب خود خارج کنید یا چند ساعت قبل از خواب از آن‌ها استفاده نکنید. دلیل این کار این است که نور آبی میزان ترشح ملاتونین که هورمون خواب نامیده می‌شود را مختل می کند و این امر سبب ایجاد اختلال در ریتم خواب شبانه‌روزی می شود.

۳- اگر قبل از خواب به اجبار در معرض نورهای مصنوعی قرار می‌گیرید از عینک‌های مخصوص استفاده کنید
هرگونه نور مصنوعی حتی لامپی که جهت مطالعه قبل از خواب استفاده می‌شود ایجاد نور آبی می کند. شما می‌توانید با استفاده از عینک‌های فیلتر کننده نور آبی از عوارض آن جلوگیری کنید.

۴- یک چرت ۲۰ دقیقه ای عصرانه می‌تواند برای بدن شما مفید باشد
بر اساس یک تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی نروفیزیولوژی افرادی که در برنامه روزانه خود یک خواب کوتاه دارند به مراتب اعتماد به نفس و عملکرد بهتری در انجام وظایفشان دارند. بر طبق گفته‌های کلینیک مایو، چرت‌های کوتاه مدت اگر بیشتر از ۳۰ دقیقه طول نکشد بر کیفیت خواب شبانه تاثیر نمی‌گذارد.

۵- سعی کنید بیدار بمانید، این یکی از بهترین روش‌ها برای خوابیدن است
اگر شما هم مشکل بی‌خوابی دارید و همیشه استرس این را دارید که خوابتان نبرد حتما این روش را امتحان کنید. بر اساس یک تحقیق منتشر شده در یک مجله‌ی روانشناسیِ شناختی و رفتاری، افراد بدخوابی که آموزش داده شده‌اند تا از تلاش برای خوابیدن دست بردارند زودتر و بهتر از سایرین به خواب می‌روند.

تکنیک تنفس ۴-۷-۸ برای خواب سریع تر

دکتر ویل درباره‌ی روش خود می‌گوید: «این روش از ورزش یوگا الهام گرفته‌ شده‌ است. شما هنگام تنفس در ورزش یوگا باید زبان خود را پشت دندان‌های بالایی نگه دارید. شما از طریق بینی خود عمل دم را انجام می‌دهید و سپس با صدای خاصی نفس خود را به بیرون می‌فرستید. مدت زمانِ لازم برای انجام این روش سی ثانیه است، به این شکل حال خوشی به شما دست خواهد داد. شاید شما در اولین دفعات چنین احساسی نداشته‌ باشید؛ اما با تمرین و تکرار به آن دست پیدا می‌کنید.»

شیوه‌ی تنفس به این صورت است که در طول چهار ثانیه یک نفس عمیق می‌کشید، سپس برای هفت ثانیه نفس‌تان را حبس می‌کنید و در نهایت عمل بازدم را در طول ۸ ثانیه و از راه دهان انجام می‌دهید. این روش را بین دو تا چهار بار و با تمرکز و آرامش انجام دهید.

دکتر ویل می‌گوید این روش به‌علت پرشدن کامل شش‌ها از هوا و افزایش میزان جذب اکسیژن در بدن، تأثیر زیادی در به‌خواب‌رفتن دارد و همچنین باعث افزایش آرامش ذهن و جسم می‌شود.

دکتر ویل همچنین معتقد است: «شما باید روزی دوبار این کار را انجام بدهید تا متوجه شوید راهی عالی برایافزایش کیفیت خواب خواهد بود. البته می‌توانید به تعداد دفعات بیشتری این کار را انجام دهید.»

این روش بسیار ساده است و زمان زیادی از شما نخواهد گرفت، به ابزار و تجهیزات خاصی هم نیاز ندارید و در هر جایی می‌توانید آن را انجام دهید. بعد از چهار تا شش هفته تغییرات منحصربه‌فردی در بدن خود مشاهده خواهید کرد.

بهبود اوضاع روحی و جسمی و ایجاد خواب بهتر

این روش به کنترل خشم، تصمیم گیری احساسی و آنی و دیگر حالات روحی کمک می‌کند؛ همچنین روی هضم بهتر غذا اثر مثبتی دارد و باعث کاهش سطح عمومی استرس بدن می‌شود. در ضمن به افزایش کیفیت خواب شما هم کمک زیادی می‌کند و شب‌ها راحت‌تر به خواب می‌روید.

این روش برمبنای یکی از نرمش‌های باستانی هند به‌نام پرانایاما (pranayama) به‌معنی نفس‌کشیدن طراحی شده است و به‌طور ویژه در ورزش یوگا و ورزش پیلاتس به‌کار برده می‌شود.

تأثیر تنفس عمیق روی افزایش سلامت قلب، مغز، هاضمه و تقویت سیستم ایمنی و حتی روی ساختار ژن‌های بدن، موضوعی اثبات‌شده است. تحقیقات علمی اثبات کرده است تمرینات تنفسی مانند پرانایاما در تنظیم pH خون و نیز بهبود فشار خون مؤثر است. از اینها مهم‌تر اینکه، این روش، پاسخ بدن در موقعیت‌های استرس زا را بهتر خواهد کرد و جلوی تولید بیش‌ازحد هورمون‌های استرس‌زا در بدن را خواهد گرفت.

تنفس سریع به مغز این دستور را صادر خواهد کرد که بدن در وضعیت استرس قرار دارد؛ اما اگر عمیق و آرام نفس بکشید، واکنش بدن به آن تغییر خواهد کرد و به شما آرامش بیشتری خواهد داد.

در سال ۱۹۷۵ محقق دانشگاه هاروارد، آقای هربرت بنسون (Herbert Benson)، متوجه شد بازه‌های زمانی کوتاه از مدیتیشن و تمرینات آرامش‌بخش می‌تواند به پاسخ‌های آرام و کنترل‌شده‌ی بدن کمک کند و روی ژن‌های انسان تأثیر بگذارد. هربرت بنسون در کتاب خود می‌نویسد: «این تمرینات روی آرامش جسم و ذهن تأثیر شگرفی می‌گذارد. شما می‌توانید از ذهن برای تغییر در بدن استفاده کنید و ژن‌های خود را تغییر دهید یا حتی در مواجهه با استرس که اکثر مردم واکنش‌های خاصی از خود بروز می‌دهند، واکنش‌های خود را عوض کنید.»

برای نفس‌کشیدن به روش ۴-۷-۸ مراحل زیر را انجام دهید
نفس خود را از راه دهان به‌صورت کامل بیرون دهید؛
دهان خود را ببندید و از راه بینی عمل دم را به‌مدت ۴ ثانیه انجام دهید؛
نفس خود را ۷ ثانیه نگه دارید؛
عمل بازدم را در طول ۸ ثانیه و از راه دهان انجام دهید؛ به‌طوری که صدای سوت‌مانندی شبیه «وووش» شنیده شود؛
این یک‌ تنفس عمیق بود. این کار را ۴ بار دیگر تکرار کنید.

تنها یک روز خوردن غذای ناسالم مساوی است با بدخوابی
بدخوابی و آلزایمر

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ