آیا می دانید این مربا می تواند سیروز کبدی را درمان کند؟

toranj
خواص مربایی را در ادامه خواهید خواند که سیروز کبدی را درمان می کند.

به گزارش الودکتر: شاه توت از جمله میوه هایی است که دارای ویتامین های فراوانی است از جمله: ویتامین‌های A ، C ، K ،  گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲، آنتی اکسیدان، اسید فولیک، کلسیم، پروتئین، پتاسیم، منیزیم، منگنز و قند‌های طبیعی. در ادامه از تاثیر مربای این میوه بر درمان بیماری سیروز کبدی خواهید شنید.

مهم‌ترین خواص مربای شاتوت

این مربا به علت داشتن ویتامین‌های A و C  خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماری‌ها به ویژه سرطان گوارش محافظت می‌کند. این مربا نقش مؤثری در درمان کم خونی و جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها دارد؛ مربای شاتوت موجب طراوت و شادابی پوست هم می‌شود.

مربای شاتوت به علت وجود پتاسیم موجب کنترل فشار خون می‌شود و با تنظیم پمپ سدیم و پتاسیم در بدن ضربان قلب را هم تنظیم می‌کند.
مربای شاتوت برای درمان انواع عفونت‌های بدن به ویژه عفونت‌های مجاری ادراری مفید است؛ این مربا با افزایش ملانین در ریشه مو باعث طراوت، رشد و برگرداندن رنگ طبیعی به مو می‌شود.

مربای شاتوت تأثیر بسزایی در بهبود زخم‌های دهانی مانند آفت دهان دارد و برای مبتلایان به دیابت مفید است. مربای شاتوت موجب از بین رفتن چربی کبد می‌شود و برای مبتلایان به اختلالات کبدی مانند سیروز کبدی بسیار مفید است؛ این مربا همچنین نقش مؤثری در پاکسازی کبد از سموم دارد.

مربای شاتوت نقش مؤثری در رفع بی‌اشتهایی، استفراغ، سرگیجه، افت فشار خون و بی‌حالی دارد.

شاتوت، داروی ضدتهوع

گرمای تابستان باعث رسیدن بسیاری از میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌ها می‌شود. بنابراین باید خوشحال باشیم که گرمای تابستان وجود دارد. اما گاهی این گرما طاقتمان را طاق می‌کند. اینجاست که عوارض ناشی از آن مانند بی‌اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، افت فشار و بی‌حالی و هزار و یک مشکل دیگر سرو کله‌اش پیدا می‌شود.
شاه توت ترش است. بنابراین خوردن چند عدد از آن باعث از بین رفتن حالت تهوع می‌شود. خوردن روزانه نصف فنجان شاتوت، خطر گرمازدگی را کاهش داده و حالت تهوع را کنترل می‌کند. ترشی خاص شاتوت باعث افزایش اشتها نیز می‌شود.

شاتوت، منبع ویتامین C

میوه‌های ترش حاوی ویتامین C هستند و شاتوت هم یکی از همین میوه‌هاست. خوردن شاتوت باعث تامین این ویتامین شده و اثر آنتی‌اکسیدانی آن باعث جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شود. این ویتامین ضدالتهاب است. بنابراین خوردن شاتوت باعث کنترل التهاب بویژه التهاب پوستی ناشی از گرمای تابستان می‌شود.

شاتوت، ویژه سلامت پوست

یکی از عوارض گرمای تابستان، التهاب پوست و افزایش خطر ابتلا به مشکلات پوستی است. اما با خوردن شاتوت یا مالیدن آب شاتوت روی پوست و دریافت ویتامین A موجود در این میوه، التهاب پوستی کنترل شده و خطر ابتلا به مشکلات پوستی کاهش می‌یابد.

شاتوت، میوه ویژه کم‌خون‌ها

این میوه ترش و خوشمزه حاوی مقدار زیادی آهن است. علاوه بر آن ویتامین C نیز دارد. بنابراین خوردن شاتوت به طور همزمان باعث افزایش جذب آهن می‌شود. از این رو خوردن این میوه به افراد کم‌خون توصیه می‌شود.

سلامت پوست با شاه توت

ویتامین C موجود در این میوه باعث جلوگیری از رسوب چربی در دیواره رگ‌ها می‌شود، بنابراین گردش خون را تسهیل کرده و مانع افزایش فشار خون می‌شود. این ویژگی برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مهم است. علاوه بر این، شاتوت حاوی پتاسیم، منیزیم و منگنز است. بنابراین خوردن شاتوت به دلیل پتاسیمی که دارد، وضع فشار خون را کنترل و از طرفی پتاسیم موجود در آن باعث تنظیم عملکرد پمپ سدیم ـ پتاسیم قلب شده و ضربان آن را تنظیم می‌کند.

شاه توت برای مو

شاه توت باعث افزایش تولید ملانین در موهای شما می شود و می تواند رنگ موهای شما را به رنگ طبیعی خود برگرداند. همچنین آب شاه توت نیز به عنوان ماسکی برای افزایش و تقویت رشد موها استفاده می شود.

شاتوت و دندان

دندانپزشکان مصرف مواد غذایی ترش را یکی از دلایل آسیب به مینای دندان می‌دانند، اما این درباره ترشی‌های طبیعی صدق نمی‌کند. این میوه نه‌تنها باعث آسیب به دندان نمی‌شود، بلکه مصرف آن به دلیل کلسیمی که دارد باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان می‌شود.
شاتوت و آفت

در طب قدیم برای درمان زخم‌های دهانی و آفت‌ها، غرغره آب شاتوت تجویز می‌شده است. ویتامین‌های موجود در این میوه به درمان زخم‌های دهانی کمک می‌کند. توصیه می‌شود افرادی که دچار آفت دهانی هستند یک روز درمیان کمی آب شاتوت را غرغره کنند.

شاتوت و عطش

میزان آب این میوه زیاد است. این بار که شاتوت خریدید، به میزان آب باقیمانده در ته ظرف نگاه کنید. کافی است برای رفع عطش یک لیوان آب شاتوت خنک بنوشید؛ البته افرادی که دچار افت فشار هستند، بهتر است کمی شکر داخل آب شاتوت ریخته یا بعد از نوشیدن آن، خرما یا کمی کشمش بخورند تا مشکل افت فشار ناشی از نوشیدن آب شاتوت برطرف شود. بهترین زمان نوشیدن آب شاتوت، در فاصله بین شام تا سحری است.

خواص برگ شاه توت برای درمان دیابت

برگ‌‌های گونه‌‌های شاه توت از دیرباز در ژاپن و کره به عنوان ماده غذایی کاهنده قندخون برای بیماران دیابتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اروپا نیز برگ شاه‌توت سیاه برای تحریک تولید انسولین در درمان بیماران دیابتی استفاده می‌شود.

برگ‌‌های شاه‌توت سرشار از اسیدهای آمینه (21.03درصد پروتئین) ویتامین C و آنتی اکسیدان‌‌هاست. برگ های این توت دارای ترکیباتی همچون برخی آلکالوئید‌‌هاست که باعث مهار فعالیت آنزیم تجزیه کننده دی ساکارید‌‌ها در روده کوچک به نام آلفاگلوکوزیداز می‌شود و به این ترتیب با پیشگیری از تجزیه ناگهانی قندها و کاهش جذب گلوکز به داخل رگهای خونی، سطح گلوکز خون پس از غذا را کاهش می‌دهد.

جالب اینجاست که بر اساس یافته‌‌های محققان، اثرات عصاره برگ شاه توت در کاهش قند خون، شبیه فعالیت داروی ضد دیابتی گلی بنگلامید در بیماران دیابتی ست که محرک تولید انسولین است. نکته مهم دیگر درمورد عصاره برگ این گیاه، تاثیرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی آن است.

توجه داشته باشید برگ درختانی را برای دمنوش استفاده نمایید که حتی المقدور ارگانیک باشند. یعنی از سموم شیمیایی بر روی آنها استفاده نشده باشد یا آنها را به خوبی شسته و سپس استفاده نمایید. ترجیحا در این مورد حتما با پزشک خود نیز مشورت نمایید.

پاکسازی کبد با شاه توت

مخلوط میوه های طبیعی مانند توت فرنگی، انواع توت بخصوص شاه توت، آلو سیاه و تمشک همه باعث افزایش سلامت کبد می شوند. بخصوص میوه های با رنگ های قرمز و تیره دارای اسیدهای آلی ارگانیک که سطح قند خون را کاهش می دهند، به شما برای چربی سوزی کمک خواهند کرد و چربی کبد را نیز بطور قابل ملاحظه ای کاهش می دهند.

شایع ترین علل ابتلا به سیروز کبدی چیست؟

مبتلایان به سیروز کبدی، برای پیشگیری از سرطان این مطلب را بخوانند!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ