با این راهکار به جنگ کم خونی بروید

sahar.d
برای درمان کم خونی یکی از بهترین توصیه ها اصلاح الگوی تغذیه است.

کم‌خونی انواع گوناگونی دارد که هر یک علت خاص خود را دارند. کم‌خونی کمبود آهن شایعترین گونه کم‌خونی بوده و علل فراوانی دارد. برای درمان طبیعی کم خونی طب سنتی توصیه های بسیار موثری دارد که در ادامه مفیدترین راهکارهای طب سنتی برای درمان کم خونی را میخوانید.

شربت مویز

شربت مویز بهترین درمانگر کم‌خونی محسوب می‌شود. به این صورت که برای تهیه آن باید یک لیتر آب را با 50 گرم زرشک روی شعله ملایم بجوشانند تا نصف شود؛ صاف کنند و با آب میوه‏های گریپ فوروت، سیب و انار از هر کدام یک کیلو، مویز 500 گرم و کمی شکر قرمز و به اندازه نوک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کرده و سپس 10 تا 20 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانند، بهتر است زعفران را در 2 دقیقه آخر اضافه کنند، پس از سرد شدن در یخچال نگهداری و روزی 3 لیوان مصرف کنند.

توصیه های دیگر طب سنتی برای درمان کم خونی

 شربت گلاب و عرق بیدمشک

هر بار یک قاشق مرباخوری با نصف استکان گلاب و نصف استکان عرق بیدمشک همراه با شکر به صورت شربت نموده و هر روز صبح ناشتا میل شود. این دارو مفرح قلب، مقوی مغز، ملین طبع و نرم کننده عروق، ضد تصلب شرائین، ضد تپش قلب، اضطراب و افسردگی نیز هست.

گشنیز

گشنیز به طور متداول به عنوان گشنیز تند و تیز شناخته می شود و آن گیاهی است که شامل میزان بالای از آهن است،برای قرن ها این گیاه به طور گسترده ای به عنوان منبعی از دارو،غذا و فیبر استغاده شده است و آن در تهیه مواد مغذی گشنیز از چای و یا مکملی برای کمک به بهبود کم خونی استفاده شده است، آن همچنین منبع غنی از ویتامین A  و گروه B،c  و  k  که جذب آهن را در بدن افزایش می دهند می باشد، عصاره برگ شده گشنیز به عنوان عامل ضد خونریزی برای کاهش جریان بیش از حد قاعدگی و خونریزی بینی استفاده می شود،در طب قومی آن برای درمان کم خونی استفاده می شود و به عنوان سازنده های خون شناخته می شود.

جعفری

جعفری گیاه سبز بومی و محبوب در دریای مدیترانه است و به طور گسترده در غذاهای غربی استفاده می شود و معمولا به عنوان یک چاشنی استفاده می شود و آن یک درمان عالی برای غلبه نمودن بر کم خونی است چون آن شامل تراکم قابل توجهی از آهن و اسیدفولیک است،درصد ویتامین c  در جعفری به بدن شما در جذب آهن به طور کافی کمک می کند.

جعفری سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است از مسمومیت با کادمیوم جلوگیری کند و تأثیر زیادی بر بهبود بیماری کم خونی دارد. دکترها اغلب توصیه می کنند که افرادی که برای برایشان مصرف مکمل های آهن سخت است آب جعفری همراه با چای مصرف کنند،جعفری یک داروی گیاهی مفید برای افزایش میزان آهن در بدن و بهبود بیماری کم خونی است.

قاصدک “گیاه خودرو و دارای گلهای زرد روشن”

قاصدک یک گیاه چندین ساله است که موارد استفاده دارویی و طبخی دارد، قاصدک به عنوان درمان برای کم خونی و رقیق کردن خون و تعدیل دستگاه ایمن بدن استفاده شده است و آن یک منبع سرشاری از ویتامین ها و مواد معدنی است و دارای میزان زیادی از ویتامین A  و    C و آهن مییی باشد و میزان آهن و کلسیم آن از اسفناج بیشتر است، قاصدک از گذشته برای تقویت و پاک کردن خون استفاده شده است و ممکن است کمک کند تا میزان هموگلوبین خون به حد متعادلی در کم خونی های خفیف برسد. بیماری کم خونی در اثر کمبود آهن، عمدتا به دلیل فقدان غذاهایی که سرشار از آهن در ژیم  شما هستند می باشد چون بدن شما قادر نیست که به اندازه کفایت درصدی از آهن درر غذاها را جذب کند. برگ های قاصدک نه تنها شامل میزان بالایی از آهن هستند بلکه قابلیت بدن را برای جذب این مواد معدنی مهم بالا می برند .

ینجه

یونجه سرشار از ویتامین و مواد فیتو شیمیایی است و آن شامل میزان بالایی ازز کارونن و ویتامین های E،C  و k  است.درصد ویتامین C  در یونجه به بدن کمک می کند تا آهن را در غذا جذب کند، پزشکان ذکر می کنند که در دارو های قدیمی چینی و آیورولیک از برگ های یونجه برای درمان بیماری ها استفاده می شده است. آن ها می توانند به روش های گوناگونی مصرف شوند مثل به روش جوانه در ساندویچ ها ، دانه های یونجه در سالادها و همچنین می توانند به عنوان سبزی پخته شوند.

یونجه ویژگی های شفا بخش زیادی از جمله قابلیت رفع مسمومیت از بدن به دلیل میزان بالای کلروفیل آن را دارد ، یونجه توسط پزشکان در ایالات متحده برای درمان بسیاری از وضعیت ها و هچنین به عنوان یک درمان گیاهی برای کم خونی استفاده شده است. نتایج بدست آمده در مطالعات نشان می دهد که  یونجه به عنوان جایگزین لذیذ و مفید برای مکمل های آهن و اسیدفولیک برای درمان کردن کم خونی در دختران بزرگسال است.

شاهی

شاهی یک گیاه وابسته به آب است و یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین سبزی های دارای برگ است که به وسیله انسان مصرف شده است، آن سرشار از ویتامین K  و شامل مقدار  قابل توجهی از ویتامین A،C،ریبوفلاوین،ویتامین B6،کلسیم،منگنز و فولیت است. میزان آهن آن از اسفناج بیشتر است و کلسیم آن نیز از شیر بیشتر است و ویتامین c آن از پرتقال بیشتر استو شیوع فلزات سمی در آن ها بسیار کم است که همین عامل باعث می شود که شاهی یک گیاه مفید برای افزایش میزان آهن در خون  باشد و کاملا برای مصرف انسان ایمن باشد.

مکمل های شاهی که در رژیم های غذای ی گنجانده شده است تغییرات مواد مغذی را  که در افراد سیگاری و غیر سیگاری متفاوت است را نشان داده است،مواد پلاسمایی و بتا کاروتن به طور قابل توجهی تا 100 درصد و 33 درصد به ترتیب افزایش می یابند.

کم خونی را با این شربت سنتی درمان کنید!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ