راهکارهایی برای رفع آسیب آلودگی هوا بر موها

atoosamirzavandi
افزایش میزان هر یک از این مواد سمی و آلاینده در هوا و روی سطح موها می تواند منجر به بدشکل شدن ساقه مو، خشکی، شکنندگی و تیره رنگ شدن موها شود.

موها به خصوص مو های آقایان که در تماس مستقیم با هوا هستند از گزند و آسیب مواد آلاینده ی موجود در هوا در امان نیستند که این امر موجبریزش موها می گردد. در این مقاله به نقش آلاینده ها در ریزش مو و راهکارهایی برای درمان ریزش مو ناشی از آسیب آلاینده های هوااشاره شده است.

 

تاثیر منفی بر سلامت و شادابی موها
امروزه آلودگی هوا به یکی از بزرگ ترین دغدغه های ساکنان شهرهای بزرگ و صنعتی، تبدیل شده است. از آنجا که پوست و موی ما انسان ها، بیشترین سطح تماس با مواد آلاینده را در طول روز دارد، می توان گفت تاثیر زیانبار آلاینده های موجود در هوا بر این ارگان های بدن بیشتر است که البته گاهی توجه چندانی هم به این مساله نمی شود.

نقش آلودگی هوا بر ریزش موها
بله، سرب، یکی از آلاینده های موجود در هواست. نتیجه تحقیقات مختلفی نشان می دهند سرب موجود در هوای آلوده می تواند منجر به ریزش موها شود.

تاثیر آلاینده ها بر موها
افزایش میزان هر یک از این مواد سمی و آلاینده در هوا و روی سطح موها می تواند منجر به بدشکل شدن ساقه مو، خشکی، شکنندگی و تیره رنگ شدن موها شود. به عبارت ساده تر، امکان تیره، کدر و بدحالت بودن موهای مردم شهرنشین، به خصوص موهای مردمی که در شهرهای آلوده زندگی می کنند، نسبت به موهای روستایی ها یا آنهایی در شهرهایی با هوای پاک تر زندگی می کنند، بیشتر خواهد بود.

 

راهکارهایی برای مراقبت از موها در برابر آلاینده ها

 

استحمام

افزون بر استحمام استاندارد در روز‌های آلوده سال و شستشوی مو‌ها با شوینده‌های مناسب برای از بین بردن آثارچربی، دوده و آلودگی‌های محیطی، مصرف برخی مواد غذایی سبب جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن‌ها می‌شود.

 

مصرف انبه

مصرف انبه درمیان وعده‌های غذایی درفصل‌هایی که این میوه مناطق استوایی وجود دارد سبب تقویت سلول‌های مو و تحریک رشد آن‌ها می‌شود. درانبه مواد مغذی، چون سیلیکا، ویتامین B۶، A، C و فولات وجود دارد.

 

دانه سویا

دانه سویا هم یکی از مواد غذایی بسیارمفید برای رشدمو‌های سر است که مانع از تولیدهورمون هیدروتستوسترون (DHT) می‌شود و کارشناسان اعلام کرده اند برهم خوردن تعادل این هورمون در زنان و مردان سبب ریزش مو می‌شود.

دردانه سویا مواد مغذی، چون آهن، امگا ۳، ویتامین B۲ و منیزیم وجود دارد.

مصرف دانه کتان

مصرف دانه کتان به صورت خام یا بو داده یا حتی پخته شده به همراه خوراک‌ی‌های گوناگون سبب تغذیه فولیکول‌های مو و جلوگیری از شکنندگی و بروز موخوره درآن‌ها می‌شود.

دانه کتان منبع بسیار خوبی از ماده امگا ۳ است که سبب تغذیه فولیکول‌های مو، جلوگیری از شکنندگی و ریزش آن‌ها می‌شود.

از جمله مواد مغذی در دانه کتان می‌توان امگا ۳، ویتامین B۱، منیزیم، فسفر و سلنیوم را نام برد.

 

مصرف تخم مرغ

مصرف تخم مرغ تا چهار بار درهفته سبب کلاژن سازی و تقویت تار‌های مو می‌شود. تخم مرغ دارای مواد مغذی، چون ویتامین‌های A. و D، کاروتن، لوتئین، روی و پروتئین است.

 

انجیر

انجیر یک منبع بسیارخوب از آهن است که برای رشد مو‌های سالم و جلوگیری از ریزش آن‌ها توصیه می‌شود. ازجمله مواد مغذی موجود درانجیر می‌توان آهن، پتاسیم، منیزیم، ویتامین A و Eرا نام برد. روزی یک الی دوعدد انجیر برای حفظ سلامت بدن و مو‌های سر توصیه می‌شود.

 

مصرف توت

مصرف انواع توت مانند شاه توت، تمشک، توت سفید، بلوبری و توت فرنگی به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌های فراوان دراین میوه‌ها از آسیب فولیکول مو دراثر آلودگی هوا وسایر اثر‌های محیطی می‌کاهد.

توت‌ها منبع طبیعی از ویتامین Cهستند که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، جذب آهن از مواد غذایی و افزایش گردش خون درمویرگ‌های کف سر و اطراف فولیکول‌های مو می‌شود.

همچنین این دسته از مواد غذایی رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند و به حفظ سلامت بدن و مو‌های سر کمک می‌کنند.

 

دانه کدو تنبل

دانه کدو تنبل هم یکی دیگر ازخوراکی‌های حاوی پروتئین بالا و مفید برای حفظ سلامت و زیبایی پوست ومو است ودراین دانه خوراکی مواد مغذی، چون روی، آهن، فسفر، منیزیم، منگنز، مس و پروتئین وجود دارد.

برای بالا بردن اثر مغذی دانه کدو تنبل می‌توان آن را با تخم کتان مخلوط و مصرف کرد.

ریزش مو که به نام آلوپشیا دراصطلاح پزشکی شناخته می‌شود افزون بر دگرگون کردن چهره سبب ضعف اعتماد به نفس و آسیب‌های روانی درافراد می‌شود به همین دلیل راه‌های شناخت و درمان این عارضه برای زنان و مردان اهمیت فراوانی دارد.

ریزش موی سر به دلایل مختلفی رخ می‌دهد ازجمله دگرگونی‌های هورمونی، وضع پزشکی و بیمار‌های مختلف، استرس، کمبود‌های تغذیه‌ای و حتی آلودگی هوا هم می‌تواند سبب ریزش شود.

درنهایت مصرف میزان کافی از آب، خودداری از مصرف مواد غذایی شیرین و پرچرب، مصرف میوه وسبزیجات تازه، چون کلم، اسفناج، آووکادو و سیب زمینی سبب حفظ سلامت مو‌ها و جلوگیری از ریزش آن‌ها می‌شود.

توقف ریزش مو با ماساژ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ