چرا باید صداهای فکی را جدی گرفت! - علیرضا امیر سیف الدینی

چرا باید صداهای فکی را جدی گرفت!

چرا باید صداهای فکی را جدی گرفت!

صداهای فکی نه تنها نشانه یک عارضه جدی در مفصل فکی – گیجگاهی هستند، بلکه باید آنها را به عنوان مقدمه یک اختال در نظم ارتوپدیک بدن نیز در نظر گرفت.

دکتر علیرضا امیر سیف الدینی نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با علیرضا امیر سیف الدینی کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

روزانه مراجعان زیادی با بیاری هایی که علت آنها را به درستی نمی دانند به پزشکان مراجعه کرده و دنبال درمان بیاری خود هستند که در بسیاری موارد به نتیجه دلخواه نمی رسند و بهبود کامل حاصل می شود، بلکه تنها برای مدتی درمان مقطعی صورت می گیرد.

درمان هایی که بیشر آن ها تجربه می کنند تنها برای مدتی بیاری را پنهان می کند و به مروز زمان بیاری به شکل دیگری خود را نشان می دهد. یکی از بخش هایی که می تواند عامل چنین مشکلاتی باشد، مفصل فکی – گیجگاهی است.

درد مفصل فکی – گیجگاهی، عامل بسیاری از دردهای مبهم در مفصل فکی _ گیجگاهی مثل همه مفاصل دیگر بدن، یک دیسک بین سطوح مفصلی قرار دارد که هنگام جویدن باعث کاهش اصطکاک در بین سطوح مفصلی و محافظت بافت های سخت در مقابل فشارهای ایجاد شده می شود.

موقعیت این دیسک در مفصل فکی _ گیجگاهی برای حفاظت و تنظیم سیستم های ارتوپدیک بدن بسیار حائز اهمیت است. هنگامی که دیسک مفصل فکی _ گیجگاهی موقعیت فیزیولوژیک خود را از دست بدهد)به طور مثال دیسک به سمت جلو پریدگی پیدا کند( ناراحتی هایی شبیه به مشکلات دیسک که در ستون فقرات اتفاق می افتد به وجود می آید که این ناراحتی ها با صداهای فکی یا به زبان عامیانه، تق تق کردن فک همراه است. صداهای فکی به عنوان یک علامت یا Signal برای نشان دادن ناهنجاری در مفصل فک و همچنین علت مشکلات دیگری مانند سردرها، میگرن های عصبی، دردهای ناحیه گوش و اخت ال در تنظیم واحدهای مختلف ارتوپدیک بدن محسوب می شوند.

اندک نیستند بیمارانی که با گوش دردهای شدید به متخصصان گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و هیچ اختلالی در سیستم گوشی پیدا نمی کنند. در حالی که درد مفصل فکی – گیجگاهی به راحتی می تواند به عنوان گوش درد، گنگ و مبهم باقی بماند و بیار را بدون پیدا کردن راه حل مناسب ،درگیر مسائل گوش، حلق و بینی کند در حالیکه این درد از ناحیه مفصل فک ناشی شده است و بیمار به هیچ عنوان به این مسئله فکر نمی کند که با مشکلی مانند سردرها و میگرن های عصبی می تواند با مراجعه به متخصصان مفصل فک یا دندانپزشکان مجرب در تشخیص اخت الات اکلوژنی و موقعیت های فکی به تشخیص و درمان بیاری خود کمک کند.

بیماری هایی با منشا فکی ولی در نقاط دورتر از فک

اختلال در نحوه قرار گرفتن وضعیت فک و دندان ها خواه به دلیل علت ژنتیک، ارثی یا بی توجهی به مسائل رشد فک به خصوص در زمان کودکی و نوجوانی می تواند مشکلات جدی را برای بدن ایجاد کند یا حتی به دلیل مواردی که در طول درمان غیرصحیح

دندانپزشکی در هنگام ارتودنسی یا جایگزین کردن دندان ها با روکش ها و ایمپلنت ها و حتی پر کردگی اشتباه به وجود می آید می تواند ارتفاع فک را تغییر داده و به عنوان یک بیاری برای بدن تلقی می شود. در این صورت مفصل فکی _ گیجگاهی با سیستم عضلانی _ عصبی فک و صورت دچار عارضه یا اختال می شود.

شاید باور کردنش سخت باشد که بدانید دلیل سردرد، گردن درد، دردهای گنگ صورت، میگرن های عصبی و صداهای گوشی )وزوزگوش(، افسردگی و حتی چرخش لگن و کوتاهی یک پا می تواند ناشی از ناهنجاری های مفصل فک باشد که با نامTMD

معرفی می شود و به معنای بیاری هایی است که منشا فکی دارند و می توانند در نقاط دورتری از فک هم بروز کنند.

درمان بیماری موضوع قابل اهمیت این است که اینگونه ناراحتی های مفصل فک را می توانیم بدون عمل جراحی و با روش های غیرتهاجمی درمان کنیم.

با تشخیص نوع ناهنجاری، برای درمان عوارض اولیه یا ثانویه، گاردهای دندانی مخصوص مورد استفاده قرار می گیرد که وظیفه اصلی گاردهای دندانی تغییر وضعیت مفصل فک، حمایت و حفظ این تغییرات است. گاردهای دندانی اگر درست اندازه گیری شوند و موقعیت درست صحیح فکی را تنظیم کنند، تاثیر زیادی در کاهش بیاری در سیستم عضلانی و عصبی فک و صورت خواهند داشت و از بروز پاسخ غیر صحیح بدن جلوگیری کرده و عوارض ذکر شده را کاهش می دهند.

جنس این نوع گاردهای دندانی که به صورت اختصاصی و براساس میزان و نوع درمان ساخته می شود، تلفیقی از آکریل ها، پلی اتیلن و فلز مقاوم بوده که پس از ساخت در لابراتورهای تخصصی در اختیار بیار قرار می گیرد و پس از این مرحله است که درمان آغاز می شود

دکتر علیرضا امیر سیف الدینی

دكتر عليرضا امير سيف الدينی در تاريخ ٢٧ اسفندماه سال ١٣٤٠ در شهر كرمان متولد شدند. ايشان در سال ١٣٦٤ جهت ادامه تحصيل به كشور آلمان مهاجرت نمودند و در...

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • زهرا سیاوشی

    بعضی وقتها فک پایین من منحرف به چپ می شود و لب پایینم کج می شود برای رفع این مشکل می توانم به شما مراجعه کنم ؟

  • حسن

    باسلام و ادب آقای دکتر بنده سال 96 جراحی دو طرفه زائده استیلوئید کردم پس از جک زدن دهان دیسک مفصل گیجگاهی از جاش دراومده بود که بحضور حضرتعالی مراجعه و حدود دو ساله که قالب دهان استفاده میکنم ولی مفصل فک سمت چپم بد اذیتم میکنه احساس میکنم اصلا خوب نشده و دردش به سرم و فکم و گلوم میزنه تازه فک بالایی ام از پایینی عقب تر شده و همانطوری مونده است امکانش باشه بنده زمانی که روز جمعه اینا تشریف داشته باشید اگر تایید بفرمایید بنده عکس بگیرم بیارم تا حضرتعالی مجدد بررسی فرمایید. حالت منگی و گیجی بخصوص از سمت چپ نیز دارم. با سپاس و آرزوی بهروزی حضرتعالی

  • لغو پاسخ