رفع بی نظمی دندان ها و ناهماهنگی استخوان فک با ارتودنسی - مرکز دندانپزشکی هدایت

رفع بی نظمی دندان ها و ناهماهنگی استخوان فک با ارتودنسی

رفع بی نظمی دندان ها و ناهماهنگی استخوان فک با ارتودنسی

ارتودنسی یکی از حوزه های کاربردی علم دندانپزشکی است که به رفع مشکل بی نظمی دندان ها و ناهماهنگی استخوان فک پرداخته و زیبایی طبیعی دندان‌ها را فراهم می کند. در این مطلب به موضوع ارتودنسی دندان ها پرداخته و نکات مهم و مفیدی را در این باره ارائه می دهیم. با ما همراه شوید.

مرکز دندانپزشکی هدایت نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مرکز دندانپزشکی هدایت کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

 

امروزه بسیاری از مردم به طور طبیعی دندان های صاف و مرتبی ندارند و بسیاری به کمک ارتودنسی توانسته اند که زیبایی دهان و دندان و لبخند خود را به دست آورند. در دهه های قبل بسیاری از کسانی از تقاضای ارتودنسی داشتند را نوجوانان و جوانان تشکیل می دادند اما امروزه بیش از 32 درصد از افراد متقاضی را افراد بزرگسال و میانسال تشکیل می دهد.

 

پیش از این که به ارتودنسی دندان های خود بپردازید، بایستی حتما با پزشکان متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا در ابتدا با تشخیص هندسه دندان شما و مشکلات احتمالی که در نظم دندان های شما وجود دارند، بتوانند مسیر درست درمانی را برای شما ترسیم کنند و شما از روند و شرایط خدمات درمانی آگاهی یابید.

چرا باید دندان های خود را ارتودنسی کنیم؟

ارتودنسی تنها برای زیباسازی دندان ها نیست. درست است که بخش مهمی از این درمان، زیبایی را به صورت باز می گرداند اما در درجه اول، به بیمار کمک می کند تا گاز زدن و جویدن را به درستی انجام دهد.

دندان های نامرتب، نمی توانند به خوبی عمل جویدن را انجام دهند، از این رو مشکلات گوارشی را به وجود می آورند و همچنین فشار بیشتری بر روی فکین ایجاد می کنند و علاوه بر مشکلات فکی، باعث به وجود آمدن سردرد نیز خواهند شد.

باعث ردیف شدن دندان ها می شود. دندان های مرتب شده، به راحتی با مسواک و نخ دندان تمیز می شوند اما دندان های نامرتب، به ویژه دندان هایی که بخش هایی از آن ها روی هم مماس شده اند، دسترسی مناسبی برای مسواک زدن فراهم نمی کنند. از این رو افرادی که دندان های نامرتبی دارند، بیشتر در معرض پوسیدگی دندانی قرار می گیرند.

در آخر نیز باید به زیبایی چهره اشاره کرد. باعث افزایش اعتماد به نفس فرد بیمار خواهد شد. افرادی که ارتودنسی می کنند، به راحتی لبخند خود را به دیگران می بخشند در صورتی که بسیاری از آن ها، پیش از ارتودنسی، اعتماد به نفس لبخند زدن هم نداشتند.

فواید  و مزایای ارتودنسی دندان

با تاکید بر موارد بالا، تمیز کردن دندان‌های کج و دندان‌هایی که در جای درستی قرار نمی‌گیرند، بسیار سخت‌ است. بنابراین کسانی که دارای ناهنجاری دندانی یا مال‌اکلوژن هستند، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی و تخریب دندان و پیوره یا عفونت لثه قرار دارند.

همچنین این عارضه، موجب وارد آمدن فشار بیش‌ازحد بر روی عضلات جونده شده که در نهایت موجب بروز سردردهای شدید و سندرم اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی و گردن می‌شود. در نتیجه، از فواید ارتودنسی می‌توان به داشتن دهانی سالم، ظاهری زیبا و افزایش طول عمر دندان‌ها اشاره کرد.

روش های ارتودنسی دندان

  1. ارتودنسی به روش سیم و براکت
  2. ارتودنسی به وسیله براکت های سرامیکی‌ و یا همرنگ دندان
  3. ارتودنسی به روش بریس‌های درونی
  4. ارتودنسی نامرئی به وسیله الاینر‌های شفاف

تعداد جلسات و مدت زمان انجام ارتودنسی دندان

این پیشرفت‌های تکنولوژی باعث شده که درمان بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، درمان ارتودنسی دندان راحت‌تر و بدون درد گردد، کارائی و تطابق حرکت دندان‌ها به خاطر استفاده از فنرها و سیم‌های تیتانیوم با نیروهای ملایم بیشتر شود و تعداد جلساتی که به مطب مراجعه می‌کنید تا به بهترین نتیجه درمان برسیم کمتر شود.

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان ها

  • همکاری و مراجعات منظم بیمار به دندانپزشک، جهت فعال کردن فنر های ارتودنسی الزامی است.
  • پس از چسباندن سیم های ثابت در دهان، چند روز اول صحبت کردن و غذا خوردن دچار مشکل می شود اما به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد.
  • پس از نصب براکت، تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کنید.
  • در روزهای اول از خوردن مواد غذایی رنگی مانند سس، سبزی، شکلات، نوشابه، چای، قهوه و … خودداری کنید.
  • از جویدن آدامس و خوردن خوراکی های سفت و چسبنده مانند ته دیگ، گز و تافی برای جلوگیری از شکستن و کج شدن سیم های ارتودنسی به شدت اجتناب کنید.
  • از شکستن تنقلات مثل تخمه و بادام … خودداری کنید.
  • جهت جلوگیری از گیر مواد غذایی و پوسیدگی دندان ها می بایست براکت ها و سیم های ثابت ارتودنسی توسط مسواک های مخصوص و برس های بین دندانی تمیز گردد تا از بو گرفتن و تغییر رنگ دندان ها جلوگیری شود.
  • هنگام فعالیت های شدید ورزشی و سنگین که ممکن است با ضربه به سر و صورت همراه باشد و یا هنگام شنا، مراقب سیم های ارتودنسی باشید و در صورت امکان از محافظ استفاده کنید.
  • در صورت افتادن یا شل شدن براکتها،
  • با مشاهده هرگونه زخم و ممانعت در غذا خوردن و صحبت کردن، هرگز براکت را دستکاری نکنید و به دندانپزشک مراجعه کنید.

آیا دندان‌هایتان نیاز به ارتودنسی دارند؟

اگر هر کدام از شرایط زیر را دارا هستند، می‌بایست به پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

  • حالتی که دندان‌های بالایی در ردیف جلو، بیش‌ازحد از دندان‌های پایینی جلوتر قرار دارند.
  • حالتی که دندان‌های بالا بیش‌ازحد عقب بوده یا دندان‌های پایین بسیار جلو قرار دارند.
  • دندان‌ها در هنگام روی‌هم قرار گرفتن به هم فشار وارد می‌آورند و دندان‌های بالا در هنگام غذا خوردن به‌صورت عادی بر روی دندان‌های پایین قرار نمی‌گیرند.
  • یک فضای خالی بین دندان‌های بالا و پایین قرار دارد.
  • فرد فک باریکی دارد و فضای کافی برای تمامی دندان‌ها موجود نیست.
  • وقتی دندان‌های بالا با دندان‌های پایین تطابق ندارند و در زمان بسته بودن دهان فرد، دندان‌ها دیده می‌شوند.
  • به‌طورکلی دندان‌های فرد، جلوتر از حد معمول قرار دارند.
  • در بین دندان‌ها، شکاف یا فاصله افتاده است.

سن مناسب برای انجام ارتودنسی؟

از آن جایی که در درمان ارتودنسی به رفع اختلالات فکی و دندانی می‌پردازیم بهتر است زمان شروع ارتودنسی در سنین کودکی باشد.

آکادمی دندانپزشکی کودکان آمریکا (AAPD) توصیه می‌کند از همان ابتدا که دندان‌های کودکان می‌رویند (شش ماهگی تا ۱۲ ماهگی)، کودکان توسط دندانپزشکان ویزیت شوند تا از همان ابتدا دندان‌های کودکان بررسی شوند. همچنین توصیه می‌کند کودکانی که سن کمتر از ۷ سال دارند برای مشاوره ارتودنسی اقدام کنند. سپس در سن ۸ تا ۹ سالگی اقدام به ارتودنسی کنند.

درمان در سنین پایین جلوی بسیاری از کشیدن‌های دندان‌های دائمی را می‌گیرد، عادات مخرب و احتمال آسیب به دندان‌های بیرون زده از بین می‌رود.

در کار مطب از جدیدترین مواد مصرفی استفاده می‌شود مانند سیم‌های تیتانیومی که به حرارت حساس هستند و یا بند و براکت‌های مدل جدید که کمترین ضخامت را دارند و دارای لبه‌های نرم هستند تا موجب راحتی شما شوند.

چرا ارتودنسی در سنین پایین‌تر بهتر بوده و اثر بخشی آن بیشتر است؟

دلایل بسیاری برای ارتودنسی در سنین پایین مطرح شده است. اگر کودکی مستعد اختلالات فکی باشد، با ارتودنسی از همان ابتدا می‌توان رشد فک ها را کنترل کرد. در صورتی که اگر در بزرگسالی اقدام به ارتودنسی شود، برای رفع اختلالات فکی، چاره ای جز جراحی فکین نیست که این عمل، بسیار دردناک و سخت است. دوره نقاهت عمل فک، تقریباً ۲ ماه است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که ارتودنسی در سنین پایین را الزامی می‌کند، همین موضوع است.

 

ارتودنسی کودکان در سنین پایین باعث سلامت دندان‌ها می‌شود. دندان‌های کج شده و روی هم قرار گرفته، معمولاً به خوبی مسواک نمی‌شوند. همین موضوع باعث پوسیدگی زودهنگام دندان‌ها و از بین رفتن دندان‌های سالم می‌شود. اگر در سنین پایین ارتودنسی انجام شود، دندان‌ها صاف و یکدست خواهند شد و به راحتی تمیز می‌شوند.

ارتودنسی در سنین پایین باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می‌شود. افرادی که از ناهنجاری دندانی رنج می‌برند، معمولاً لبخند خود را از دیگران دریغ می‌کنند و کمتر صحبت می‌کنند تا دندان‌هایشان را بپوشانند. حال تصور کنید فرد تا چه اندازه جمع گریز می‌شود؟ با انجام ارتودنسی در سنین کودکی، کودک نه تنها زیباتر خواهند شد، بلکه درگیر مسائل ناهنجاری دندانی نمی‌شود و با تصحیح دندان‌هایش، اعتماد به نفس دوچندانی می‌گیرد.

ارتودنسی در کودکی و سنین پایین

علت دیگری که ارتودنسی در زمان کودکی را بهتر از بزرگسالی می‌دانیم، حضور پر رنگ تر بزرگسالان در جامعه است. افرادی که شغلشان مربوط به سخنرانی است و جلسات زیادی را برگزار می‌کنند، معمولاً علاقه ای به ارتودنسی ندارند چرا که مدت زمان زیادی را باید با سیم های روی دندان‌هایشان بگذرانند. از این رو ارتودنسی در کودکی مناسب‌تر است.

آیا پس از درمان ارتودنسی، امکان بازگشتن دوباره دوباره بی نظمی دندان ها وجود دارد؟

اگر نگران این هستید که بعد از درمان ارتودنسی و اتمام آن، دندان‌هایتان مجدداً به هم ریخته خواهند شد، باید بگوییم که جای هیچ نگرانی ای نیست. هر چند درمانی که در کودکی انجام می‌شود، راحت تر پایدار می‌شود اما درمان ارتودنسی بزرگسالان در سنین بزرگسالی نیز، با کمک نگهدارنده ها، ثابت می‌شود. فقط کافی است مواردی را که ارتودنتیست به شما می‌گوید، رعایت کنید تا دندان‌هایتان مجدداً حرکت نکند.

 هزینه ارتودنسی دندان ها

تمام مواد مصرفی ارتودنسی متعلق به شرکت Ortho Specialties و ۳M آمریکا می‌باشد. از اینرو قیمت خدمات ارتودنسی دندان نسبتا بالاست. جهت ساخت دستگاه‌هائی که در هنگام دندان قروچه، عادات دهانی و غیره مصرف می‌شوند از دستگاه Biostar کمک گرفته می‌شود که آن‌ها را در کمتر از یک ساعت می‌سازیم. مواد مصرفی آن در دهان بو نمی‌گیرد، تغییر رنگ نمی‌دهد، نمی‌شکند و مزایای فراوان دیگر دارند.

 

مرکز دندانپزشکی هدایت

مرکز دندانپزشکی هدایت در مرکز دندانپزشکی هدایت اکثر خدمات دندانپزشکی مانند ارتودنسی، ایمپلنت، لمینت، کشیدن و پرکردن دندان ها انجام می شود. در این مرکز همچنین متخصص ریشه و کودکان...

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • فائزه شکری

    سلام برای یه خانم 60 ساله میشه تمام دندون های بالا رو ایمپلنت کرد؟ بر اثر تصادف ۴ تا از دندوناش شکسته و ۶ تا هم قبلا کشیده شده بود

  • سیما مهرابی

    هزینه ایمپلنت دیجیتالی رو بفرمایید درضمن من شهرستان هستم نوبت دهی در این ایام چطور هست؟

  • الناز

    سلام من خانومم و۲۴سالمه،۱دونه ازدوندونای نیش بالام سمت چپ پایین دندون به جااینکه صاف بیادپایین رفته به سمت داخل وبه سمت دندون بغلی سمت راستش میخواستم ببینم بایدارتودنسی انجام بدم یاباکامپوزیت هم حل میشه اگه حل میشه چندواحدبایدکامپوزیت کنم؟ممنون میشم جواب بدید

  • لغو پاسخ