میکرونیدلینگ چگونه باعث کلاژن سازی پوست می شود؟ - مرکز لیزر موهای زائد کلاریون

میکرونیدلینگ چگونه باعث کلاژن سازی پوست می شود؟

میکرونیدلینگ چگونه باعث کلاژن سازی پوست می شود؟

هنگامی که پوست شما زخمی می شود و آسیب می بیند، بدن با تولید کلاژن و الاستین بیشتر به آن پاسخ می دهد تا به تسریع روند بهبودی کمک کند. این دقیقا اتفاقی است که در نتیجه فرایند میکرونیدلینگ رخ می دهد. در واقع روش میکرونیدلینگ را به عنوان درمان القاء کلاژن می شناسند.

كلينيك زيبايي اليزه نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مرکز لیزر موهای زائد کلاریون کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

کلاژن یک پروتئین مهم در ساختار پوست انسان است که آن را نرم، براق و جوان نگه می دارد. با افزایش سن، مقدار کلاژن کاهش می یابد که منجر به ایجاد چروک و عمیق تر شدن خطوط چهره می شود. همچنین الاستین پروتئین اصلی در بافت همبند پوست است و خاصیت ارتجاعی به پوست می بخشد. با افزایش سن، مقدار تولید الاستین نیز کاهش می یابد.

در واقع میکرونیدلینگ تولید کلاژن و الاستین را تحریک می کند. پس از انجام روش میکرونیدلینگ، کلاژن و الاستین ساخته شده به منطقه آسیب دیده صورت می روند تا به بهبودی پوست کمک کنند. در این روش که شامل استفاده از چندین سوزن بسیار نازک و کوچک استریل برای سوراخ کردن پوست و ایجاد آسیب های جسمی است. این تروما یا آسیب باعث می شود که یک لایه عمیق تر از پوست ، دوباره بازسازی و احیا شود.

میکرونیدلینگ به بهبود و درمان مشکلات رایج و مزمن پوستی کمک می کند، مانند:

  • چین و چروک
  • جای زخم یا جای جوش
  • زخم آکنه
  • آلوپسی
  • مشکلات رنگدانه ای پوستی
  • روزاسه

علاوه بر این، متخصصان پوستی می توانند از روش میکرونیدلینگ برای تزریق داروهایی مانند ترتینوئین موضعی یا ویتامین C به اعماق پوست استفاده کنند که می تواند باعث  رفع جای زخم آکنه، جای جوش یا اسکار پوستی شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد  روش میکرونیدلینگ ، نحوه عملکرد آن و اینکه مزایاٰ خطرات  و عوارض احتمالی ناشی از آن به چه صورت است، با ما همراه باشید.

آشنایی با روش میکرونیدلینگ

«میکرونیدلینگ» یکی از جدیدترین روش‌های جوان‌سازی پوست است. در این روش غیرتهاجمی، به کمک سوزن‌های ریز، سوراخ‌های ریز و سطحی در پوست ایجاد می‌شود و به این ترتیب ترک های پوستی که در اثر زایمان، چاقی و بلوغ روی پوست ایجاد شده‌اند، از بین می‌روند.

با این روش درمان جای سوختگی، بستن منافذ باز پوست، درمان لک پوستی، رفع چین و‌ چروک و از بین بردن جای زخم، بخیه و نیز از بین بردن جای جوش امکان‌پذیر است.

میکرونیدلینگ شامل استفاده از سوزن های ریز برای ایجاد صدها زخم پانچر کوچک در لایه بالای پوست معروف به اپیدرم است. هنگامی که خسارت عمدی ایجاد شده باشد ، روند طبیعی ترمیم بدن آغاز می شود و گلبول های سفید خون را به محل آسیب دیده می فرستد و همزمان تولید کلاژن و الاستین را تحریک می کند.

ما شاهد پیشرفت فوق العاده ای هستیم ، از کاهش زخم های آکنه گرفته تا به حداقل رساندن ظاهر و خطوط و چین و چروک. این همچنین یک روش عالی برای درمان ناحیه ظریف چشم است ، زیرا اکثر لیزرها نمی توانند به استخوان مداری نزدیک شوند.

روش کار میکرونیدلینگ به این ترتیب است که وسیله‌ای که یک رولر غلطکی متشکل از سوزن‌های بسیار ریز از جنس فلز تیتانیوم و به قطر نیم یا حداکثر دو و نیم میلی‌متر است، روی پوست کشیده می‌شود.

به این ترتیب با نفوذ سوزن‌ها به لایه‌ی میانی پوست یا «درم» یک زخم کوچک و خون‌ریزی اندکی در پوست ایجاد می‌شود که بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه می‌کند.

در حقیقت، عملکرد روش میکرونیدلینگ به این صورت است که وقتی غلتک دارای سوزن بر سطح پوست حرکت داده می‌شود، سوزن‌های ریز برحسب عمق و سرعتی که پزشک آن را تعیین کرده، به‌صورت هم‌زمان به لایه‌ی دوم پوست یا درم وارد می‌شوند (پزشک عمق و سرعت سوزن را بر حسب نوع پوست و چگونگی هدف مشخص می‌کند).

طی این فرایند کلاژن و الاستین که دو عنصر اصلی و مهم برای پوست هستند، تولید می‌شود. با تولید کلاژن و الاستین، جای زخم و جای جوش و دیگر عارضه‌های پوستی به‌مرور زمان درمان می‌شوند.

آیا روش میکرونیدلینگ درد دارد؟

میکرونیدلینگ روشی کاملا بدون درد است، اما در بیشتر موارد قبل از شروع درمان از کرم بی‌حسی استفاده می‌کنند. در روش میکرونیدلینگ برخلاف روش‌های دیگر مثل «لیزر» لایه‌ی «اپیدرم» آسیبی نمی‌بیند.

بد نیست بدانید که از روش «میکرونیدلینگ» برای رشد مجدد مو در روش‌های مدرن کاشت مو هم استفاده می‌شود. به‌عقیده‌ی متخصصان پوست‌ومو در‌صورتی‌که عمل میکرونیدلینگ در مطب پزشک یا کلینیک‌های تخصصی پوست‌ومو انجام شود، می‌تواند در حل بسیاری از مشکلات پوستی موثر باشد.

با‌این‌همه همانند سایر روش‌های درمانی پوست، این روش هم به‌طور صد‌درصد و روی تمام افراد، به یک اندازه نتیجه‌ی مثبت ندارد و ممکن است در حل مشکلات برخی افراد بی‌اثر باشد یا اینکه حداقل نتیجه‌ی مطلوب حاصل نشود.

اساس کار و نحوه انجام میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ روشی غیر تهاجمی برای درمان مشکلات پوستی است و برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر معمولا روند درمان چند جلسه‌ای طول می‌کشد. زمان هر جلسه‌ی درمان با توجه به شدت مشکلات پوستی بین چند دقیقه تا یک ساعت است.

در روش میکرونیدلینگ سوزن های بسیار ریز و استریل دارای عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک ( این میزان و مقدار بر اساس نوع پوست و چگونگی هدف مشخص می شود ) به صورت همزمان به لایه دوم پوست یا درم وارد می شوند. در این تایم فعال سازی سیستم ایمنی بدن انجام می شود. به همین علت موجب افزایش دادن ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) و یا افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین می شود.

روش کار به این صورت است که روی پوست فرد با استفاده از ابزار نیدلینگ و طبق الگوی خاصی، سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود. برای کسب بهترین نتیجه، ابزار نیدلینگ چندین بار روی سطح موردنظر در جهات مختلف حرکت می‌کند.

برخی پزشکان، برای نتیجه‌ی بهتر از میکرونیدلینگ، هم‌زمان با ایجاد این سوراخ‌های ظریف، از محصولاتی که سبب تحریک تولید کلاژن می‌شوند، مانند اسید هیالورونیک یا سرم ویتامین C و نیز روشن‌کننده پوست هم استفاده می‌کنند.

بعد از انجام میکرونیدلینگ روی پوست زخم‌های کوچکی ایجاد می‌شود که همین زخم‌ها سبب تحریک کلاژن‌سازی توسط پوست می‌شوند.

به‌طور معمول، توصیه‌ی پزشکان این است که برای گرفتن نتیجه‌ی مطلوب‌تر، بهتر است بین جلسات درمانی به روش میکرونیدلینگ، حداقل چهار تا شش هفته فاصله بیفتد تا پوست زمان کافی برای کلاژن‌سازی داشته باشد.

معمولا برای بهبود جای‌ جوش به روش میکرونیدلینگ چهار جلسه و برای زخم‌های ناشی از سوختگی پنج جلسه‌ی درمانی تجویز می‌شود.

در روش میکرونیدلینگ که از قضا برای تمام انواع رنگ پوست هم مناسب است، می‌توان مناطق حساس و شکننده پوست شامل چشم‌ها، گردن و پشت دست‌ها را هم که با سایر روش‌ها درمان نمی‌شود، معالجه کرد.

استفاده از میکرونیدلینگ و مزایای آن برای جوان سازی پوست

اگر بخواهیم به مهم ترین مزیت میکرونیدلینگ موثرترین روش جوانسازی و ترمیم پوست اشاره کنیم باید بگوییم که در این روش از فرآیندهای ترمیم طبیعی خود بدن جهت درمان عملکرد و ساختار پوست استفاده می گردد. همین مساله استفاده از قابلیت های بدن برای ترمیم باعث بهبود عوارض این روش است. این روش همانگونه که گفته شد یک روش تحریک مکانیکال است.

 

بعد از اینکه میکرونیدلینگ انجام شد ، به سرعت ظاهر پوست ترمیم شده است و به راحتی فرد می تواند فعالیت های روزانه خودش را انجام دهد. شما می توانید پس از اینکه درمان را با میکرونیدلینگ انجام دادید شاهد بهبودی پوست باشید پس از مدت زمان کمی این تغییرات را خواهید دید . مزیت دیگر این روش این است که هیچ گونه جای زخم بر روی پوست باقی نمی ماند حتی برای مدت کوتاه.

بر خلاف بیشتر روش های درمانی در روش میکرونیدلینگ اپیدرم پوست فقط بازسازی و ترمیم می شود.  پوست به هیچ وجه تخریب نخواهد شد. انجام میکرونیدلینگ کاملا بدون درد و همچنین زخم می باشد. پس از انجام آن فاقد عوارض جانبی می باشد. فقط زمانی که انجام شود مقداری قرمزی بر روی پوست به جای میگذارد. این قرمزی بعد از چند ساعت بهبود می یابد.

ميكرونيدلينگ در چه گروهی از افراد قابل انجام نیست؟

  • افراد با پوست تيره (بهترین درمان جايگزين با آر اف فركشنال می باشد)
  • افرادى كه طي شش ماه گذشته جوش فعال داشته اند.(بهترین درمان جايگزين آر اف فركشنال می باشد)
  • افراد مستعد كلوييد (افراد بد زخم نمی توانند از میکرونیدلینگ استفاده کنند) (روش جايگزين مزوتراپي و ليزر و استفاده از كرمها)
  • افراد با افتادگى شديد يا خطوط بسيار عميق ( روش جايگزين آر اف فركشنال ، هایفوتراپی ، جراحی می باشد)

در کل شما هنگام مراجعه به کلینیک بایستی کاملا ویزیت شوید. هنگام ویزیت تمامی موارد منع استفاده از شما پرسیده می شود. در صورت وجود هر کدام از موانع روش جایگزین به شما پیشنهاد خواهد شد.

انجام میکرونیدلینگ در خانه امکان پذیر است؟

دستگاه میکرونیدلینگ که در خانه مورد استفاده قرار میگیرد با نام درمارولر شناخته خواهد شد. این دستگاه دارای یک غلطک چرخان است که بر روی آن سوزن هایی تعبیه شده است. میکرونیدلینگ که در کلینیک ها و توسط پزشک انجام می شود توسط دستگاه درماپن سوراخ های ریز و عمودی بر روی پوست صورت ایجاد می کنند.

این در حالیست که درمارولر که یک وسیله خانگی است قابلیت ایجاد حفره های عمودی را نداشته و اغلب موارد منجر به ایجاد شکاف در پوست و زخم شدن آن خواهد شد. امکان عفونی شدن دستگاه های خانگی به مراتب بسیار بالا خواهد بود که باید بهداشت آن بسیار رعایت گردد. از این رو توصیه می شود از این روش در خانه استفاده نشود. چرا که این دستگاه در حال حاضر یک وسیله منسوخ در دنیا به حساب می آید.

 انجام میکرونیدلینگ در افرادی با  پوست های حساس

این روش برای پوست های حساس و نازک توصیه نمی شود. خصوصا افرادی که در چند ماه گذشته تحت درمان با داروهای آکوتان (ایزوترتینوئین) بوده‌اند، به دلیل پوستی بسیار حساس و نازک به هیچ عنوان نباید تن به استفاده از این روش بدهند.

مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ صورت

  • از کرم های لایه بردار استفاده نکنید.
  • میکرونیدلینگ منجر به حساس شدن پوست خواهد شد، بنابراین استفاده از محصولات با ترکیب اسیدی و یا قلیایی باعث التهاب بیشتر پوست می گردد.
  • استفاده از کرم ضد آفتاب ممنوع، چراکه در این زمان منافذ پوست باز بوده و این کرم قدرت نفوذ بالایی در پوست شما خواهد داشت که منجر به تغییر رنگ پوست می شود.
  • تا 48 ساعت پس از این روش نباید از هیچ لوازم آرایشی استفاده کرد.
  • عدم استفاده از نوشیدنی های الکلی و یا غذاهای تند
  • عدم استحمام تا 24 ساعت
  • استفاده از کرم های ترمیم کننده، کمپرس سرد و گرم و دست نزدن به پوسته های ایجاد شده کمک بسیار زیادی به بهبود شما خواهند کرد.

كلينيك زيبايي اليزه

کلاریون اسکین مفتخر است با تیمی مجرب و حرفه ای در محیطی صمیمی و با در اختیار داشتن تجهیزات به روز، با کیفیت و قیمتی مناسب در خدمت شما آقایان ...

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • rasoul karimi

    rafe josh ba lezir anjam midin

  • rasoul karimi

    salam eradat josh va lak sorat dar ye jalase amal tamom mishe

  • Nazanin

    باسلام وخسته نباشید خدمت پزشک محترم وباعرض معذرت ازینکه مزاحم شدم یک سوال داشتم ممنون میشم پاسخ دهید چون خیلی نگرانم ،اگرکسی مبتلا به زگیل دست باشد وبه شیرآب دستشویی یاسطوح دیگردست بزندوماهم به شیرآب وآن سطوح دست بزنیم وبعددستمان با لباس زیرمان تماس پیداکند،ویروس ازین طریق به دستمان وسپس به لباس زیرمنتقل شده وباعث ایجادزگیل درنواحی تناسلی یاکشاله ران ومقعد میشود؟ممنون میشوم پاسخ سوال راداده وراهنمایی کنید ،باتشکربسیارفراوان

  • لغو پاسخ