مارچوبه چیست و چه کاربردی دارد؟

parya
این روزها مصرف کنندگان مارچوبه بیش از گذشته شده است. بسیاری بدون اطلاع از خواص مارچوبه آن را مصرف میکنند. اینجا سوال پیش می‌آید که مارچوبه چیست و چه کاربردی دارد؟

آیا می دانید مارچوبه چیست وچه کاربردی دارد؟ پاسخ این سوال به تفصیل در این مقاله بیان شده است. مارچوبه دارای املاح معدنی و آنتی اکسیدان است که برای فشارهای خون بالا و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. برای اطلاع از خواص مارچوبه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مارچوبه چیست و چه کاربردی دارد؟

مارچوبه از خانواده ی سوسن هاست. این گیاه مشهور در رنگ های سبز، سفید و بنفش وجود دارد. این گیاه در غذاهای مختلفی در سراسر دنیا استفاده می شود. این سبزی کم کالری دارای ویتامین، املاح معدنی و آنتی اکسیدان است.
مارچوبه ی کم کالری، بسیار مغذی است. 90 گرم مارچوبه ی پخته شده دارای 2.2 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 1.8 گرم فیبر، 12 درصد ویتامین ث، 18 درصد ویتامین آ، 56.7 درصد ویتامین کا، 34 درصد فولات، 6 درصد پتاسیم، 5 درصد فسفر و 7 درصد ویتامین ای می باشد. مارچوبه همچنین دارای مقادیر کمی آهن، زینک و ویتامین ب می باشد. این گیاه منبع خوبی از ویتامین کا می باشد که برای انعقاد خون و سلامتی استخوان مفید است. فولات موجود در مارچوبه برای داشتن دوره ی بارداری سالم بسیار مفید است و به رشد سلول ها و تشکیل DNA بسیار کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت کنند. استرس اکسیداتیو می تواند به پیری، گر گرفتگی و سرطان منجر می شود. مارچوبه مثل سایر سبزیجات سبز رنگ، آنتی اکسیدان زیادی دارد. ویتامین ای، ویتامین ث، گلوتاتیون، فلاونوئید و پلی فنول در دسته ی آنتی اکسیدان ها قرار می گیرند. مارچوبه میزان زیادی فلاونوئید کوئرستین، ایزوهامنتین و کیمپفرول دارد. این ترکیبات در پایین آورنده های فشار خون رویت می شود. همچنین ترکیبات فوق خاصیت ضد گر گرفتگی، ضد سرطان و ضد ویروس هم در انسان و هم در حیوانات دارند.

مارچوبه ی بنفش دارای رنگدانه های قوی به نام آنتوسیانین است که تاثیرات آنتی اکسیدانی بر روی بدن دارد. هرچه میزان آنتوسیانین بیشتر باشد، فشار خون پایین تر می آید و خطر حمله ی قلبی کاهش پیدا می کند. خوردن مارچوبه در کنار سایر میوه ها و سبزیجات، آنتی اکسیدان بدن را فراهم می سازد و سلامت بدن را تامین می کند.
فیبر برای سلامتی گوارش ضروری است. نصف فنجان مارچوبه 1.8 گرم فیبر دارد که 7 درصد نیاز روزانه را تامین می کند. بر اساس مطالعات انجام شده رژیم غذایی با میزان فیبر زیاد خطر فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت را کاهش می دهد. مارچوبه دارای فیبری است که در آب حل می شود و به ماده ای شبیه به ژل تبدیل می شود و وارد سیکل گوارش می شود. فیبر های محلول، در روده باکتری مفید تولید می کنند.

بیشتر شدن تعداد باکتری های مفید، سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و مواد مغذی مثل ویتامین ب12 و کا 2 تولید می کند.
مارچوبه منبع غنی فولات است. فولات در واقع همان ویتامین ب9 است. نصف فنجان مارچوبه، 34 درصد فولات مورد نیاز روزانه افراد عادی و 22 درصد نیاز خانم های باردار را تامین می کند. فولات یک ماده ی مغذی است است که به تشکیل گلبول های قرمز خون و رشد DNA کمک می کند. فولات در اوایل بارداری برای سلامتی و رشد جنین ضروری است. دریافت فولات کافی از منابعی مثل مارچوبه و گیاهان سبز می تواند از رشته های عصبی محافظت کند. اختلال در رشته های عصبی می تواند مشکلات زیادی از جمله معلولیت فیزیکی را به وجود بیاورد.

فشار خون بالا بیش از 1.3 میلیارد نفر را در سراسر دنیا گرفتار کرده است. فشار خون بالا فاکتور مهم بیماری های قلبی و سکته ی مغزی است. بر اساس پژوهش ها، پتاسیم بالا و عدم مصرف نمک می تواند فشار خون را کنترل کند. پتاسیم با شل کردن رگ و اخراج نمک از خون، فشار خون را پایین می آورد. مارچوبه منبع پتاسیم است و 6 درصد نیاز روزانه را تامین می کند. تحقیق بر روی موش نشان می دهد مارچوبه برای پایین آوردن فشار خون مفید است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ