تنهایی هیجانی چیست؟ - دکتر سحر اشرفی (مرکز مشاوره مهروان)

تنهایی هیجانی چیست؟

تنهایی هیجانی چیست؟

 

دکتر سحر اشرفی (مرکز مشاوره مهروان) نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با دکتر سحر اشرفی (مرکز مشاوره مهروان) کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

تنهایی هیجانی به قدری آشفته و دردناک است که به محض اینکه کودکان آنرا تجربه می کند حاضر می شود دست به هر کاری بزنند تا به نوعی با والدین خود در ارتباط باشد و به آنها نزدیک شود.

این دسته از کودکان یاد می گیرند که برای نیازها و خواسته‌های دیگران اولویت قائل شوند تا بتوانند با افراد رابطه برقرار کنند.

آنها بهای سنگینی برای رابطه با دیگران می‌پردازند و خیلی زود به این نتیجه می‌رسند که به جای انتظار حمایت از دیگران یا دریافت توجه از سوی آنها، خودشان در نقش حمایتگر و یاری رسان ظاهر شوند با این کار دیگران را نیز متقاعد می کنند که نیازهای هیجانی چندانی ندارند.

متاسفانه در پیش گرفتن چنین رویه ای به تنهایی هیجانی بیشتر منجر می‌شود زیرا پنهان کردن عمیق ترین نیازهای هیجانی مانع از برقراری رابطه اصیل با دیگران می شود.

خلا رابطه عاطفی یا فقدان حمایت کافی والدین باعث می‌شود که بسیاری از کودکان دارای محرومیت هیجانی، زودتر از موقع، دوران کودکی شان را پشت سر بگذارند آنها فکر می‌کنند.

بهترین راه‌حل در چنین شرایطی این است که هرچه سریعتر بزرگ شوند و به خودکفایی برسند. این دسته از کودکان فراتر از سن خود به احساس کفایت مندی دست می یابند ولی در درون به شدت احساس تنهایی می‌کنند. آنها اغلب خیلی زود و نابهنگام وارد دوره بزرگسالی می شوند به عنوان مثال خیلی سریع کار پیدا می‌کنند، وارد رابطه جنسی می‌شوند یا ازدواج می‌کنند یا به کارهای یاری رسان می پردازند.

این دقیقا همان چیزی است که مدام با خودشان می گوید “من همیشه عاقل تر از سنم بودم”

همین مسئله باعث می‌شود به این نتیجه برسند که باید از همان اوایل کودکی مراقب خودشان باشند و الان هم باید کاملا مراقب خودشان باشند.

آنها بی صبرانه منتظرند تا بزرگ شوند زیرا معتقدند که می توانند از آزادی های یک فرد بزرگسال بهره مند شود و این شانس را دارند که احساس تعلق خاطر را تجربه کنند.

نکته غم انگیز این است که تعجیل آنها در ترک خانه باعث می‌شود فرد نامناسبی را برای رابطه یا  ازدواج انتخاب کنند، مورد استفاده واقع شوند و دم بر نیاورند یا حرفه ای را در پیش بگیرند که ضرر کنند.

آنها اغلب از روی ناچاری به تنهایی هیجانی حاکم بر روابطشان تن می‌دهند زیرا این احساس از دوران کودکی و تجربه اولیه با والدین برای آنها طبیعی و کاملا آشناست.

دکتر سحر اشرفی (مرکز مشاوره مهروان)

دکتر سحر اشرفی، دکترای روانشناسی و مشاوره خدمات مطب: ۱) درمان مشکلات روانشناختی و مشاوره فردی: .طرحواره درمانی .هیپنوتراپی .روان درمانی اضافه وزن و بیش خوری .آموزش مهارت های زندگی...

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • Diana

    سلام امیدوارم که زود جواب بدین اخه خیلییییی نا امیدم😢 من ۱۲ سالمه و این چند روزه همش به فکر خودکشی هستم من خانواده ی بسیار ثروتمندی دارم اما محبتی در خانواده ام وجود نداره همیشه با هر کسی که توی مدرسه دوست شدم،به نوعی زیر ابم رو زده و بلید بگم که همه قلبم رو شکستن من زیاد احساساتی نیستم ولی واقعا نا امیدم حتی امیدم رو از خدا هم از دست دادم چون فکر میکنم که منو نمیبینه دلم واقعااااا پره من افسردگی شدیدی دارم و اما خانوادم اعتقادی به افسردگی ندارن و به خاطر همینم نمیتونم به راونپزشک، روان شناس و... مراجعه کنم تمام عواقب خودکوشی رو میدونم و خوندم اما دیگه امیدی ندارم مادرم رو یه فرد عقب مونده میبینم که از دنیای تکنولوژی عقبه از پدرم به شدت متنفرم و اون رو یه فرد بدون احساس میبینم ... وقتی فکر میکنم که چرا من به دنیا اومدم و هدف از افرینش من چی بوده ، کاملا احساس پوچی میکنم چون دلیلی نمیبینم یادتون نره که من فقط ۱۲ سال دارم لطفاااا من رو راهنمایی کنین به شدت به کمکتون نیاز دارم

  • سعید سمندریان

    سلام مجدد من قبل از ثبت نام سوال پرسیدم نمیدونم ایا به دستتان رسیده یانه.به هر حال در مورد گذشته همسرم پرسیدم که چگونه میشه با ان کنار امد.چون قبل از ازدواج ارتباطهایی داشته که ترکشهای ان هنوز در زندگی حس میشه و باعث مجادله و بحث میشه .خواهشا راهنمایی بفرمایید.

  • جواد جواد

    سلام بچه 5 ساله ای دارم که دوست دارم انشااله بزرگ که شد دندانهای سالم و زیبائی داشته باشد ، چه نکاتی را باید رعایت کنم؟

  • جواد جواد

    سلام خانم دکتر من بچه ای 5 ساله دارم که خیلی دوست دارم اشااله بزرگ که شد از دندانهای محکم و زیبایی برخوردار باشه، الان باید چه مواردی را رعایت کنم؟

  • لغو پاسخ