آیا ارتودنسی فقط برای زیباسازی دندانها است؟ - کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی

آیا ارتودنسی فقط برای زیباسازی دندانها است؟

آیا ارتودنسی فقط برای زیباسازی دندانها است؟

ارتودنسی روشی است که به رفع مشکل بی نظمی دندان ها و عیوب ساختاری استخوان فک پرداخته و موجب زیبایی طبیعی دندان‌ها می شود. در ادامه مطلب روش ارتودنسی دندان ها را بررسی می کنیم. اگر قصد انجام ارتودنسی دندان را دارید و یا دندان های خود را ارتودنسی کرده اید، حتما ادامه مطلب را مطالعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

 

امروزه بسیاری از مردم به طور طبیعی دندان های صاف و مرتبی ندارند و بسیاری به کمک ارتودنسی توانسته اند که زیبایی دهان و دندان و لبخند خود را به دست آورند. در دهه های قبل بسیاری از کسانی که تقاضای ارتودنسی داشتند را نوجوانان و جوانان تشکیل می دادند اما امروزه بیش از 32 درصد از افراد متقاضی را افراد بزرگسال و میانسال تشکیل می دهد.

 

امروزه ارتودنسی ممکن است به عنوان مهمترین و مدرن ترین بخش دندانپزشکی به نظر برسد، اما لبخند زیبا پروژه ای از زمان مصر باستان است. ارتودنسی به تدریج از طریق دستگاه ها و تکنیک های مختلف پیشرفت کرد تا به چنین پیشرفتی که امروزه شاهد آن هستیم تبدیل شد.

 

دندان ها و فک های روی هم قرار نگرفته و نامرتب همواره از ابتدای وجود بشریت توانایی ما را در جویدن و صحبت کردن کاهش می دهد. بنابراین تعجب آور نیست که تاریخ ارتودنسی به هزاران سال قبل بر می گردد.

 

پیش از این که به ارتودنسی دندان های خود بپردازید، بایستی حتما با پزشکان متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا در ابتدا با تشخیص هندسه دندان شما و مشکلات احتمالی که در نظم دندان های شما وجود دارند، بتوانند مسیر درست درمانی را برای شما ترسیم کنند و شما از روند و شرایط خدمات درمانی آگاهی یابید.

 

 چرا باید ارتودنسی انجام دهیم؟

ارتودنسی تنها برای زیباسازی دندان ها نیست. درست است که بخش مهمی از این درمان، زیبایی را به صورت باز می گرداند اما در درجه اول، به بیمار کمک می کند تا گاز زدن و جویدن را به درستی انجام دهد.

دندان های نامرتب، نمی توانند به خوبی عمل جویدن را انجام دهند، از این رو مشکلات گوارشی را به وجود می آورند و همچنین فشار بیشتری بر روی فکین ایجاد می کنند و علاوه بر مشکلات فکی، باعث به وجود آمدن سردرد نیز خواهند شد.

باعث ردیف شدن دندان ها می شود. دندان های مرتب شده، به راحتی با مسواک و نخ دندان تمیز می شوند اما دندان های نامرتب، به ویژه دندان هایی که بخش هایی از آن ها روی هم مماس شده اند، دسترسی مناسبی برای مسواک زدن فراهم نمی کنند. از این رو افرادی که دندان های نامرتبی دارند، بیشتر در معرض پوسیدگی دندانی قرار می گیرند.

در آخر نیز باید به زیبایی چهره اشاره کرد. باعث افزایش اعتماد به نفس فرد بیمار خواهد شد. افرادی که ارتودنسی می کنند، به راحتی لبخند خود را به دیگران می بخشند در صورتی که بسیاری از آن ها، پیش از ارتودنسی، اعتماد به نفس لبخند زدن هم نداشتند.

فواید :

با تاکید بر موارد بالا، تمیز کردن دندان‌های کج و دندان‌هایی که در جای درستی قرار نمی‌گیرند، بسیار سخت‌ است. بنابراین کسانی که دارای ناهنجاری دندانی یا مال‌اکلوژن هستند، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی و تخریب دندان و پیوره یا عفونت لثه قرار دارند.

همچنین این عارضه، موجب وارد آمدن فشار بیش‌ازحد بر روی عضلات جونده شده که در نهایت موجب بروز سردردهای شدید و سندرم اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی و گردن می‌شود. در نتیجه، از فواید ارتودنسی می‌توان به داشتن دهانی سالم، ظاهری زیبا و افزایش طول عمر دندان‌ها اشاره کرد.

روش های ارتودنسی دندان

  1. ارتودنسی به روش سیم و براکت
  2. ارتودنسی به وسیله براکت های سرامیکی‌ و یا همرنگ دندان
  3. ارتودنسی به روش بریس‌های درونی
  4. ارتودنسی نامرئی به وسیله الاینر‌های شفاف

تعداد جلسات و مدت زمان انجام ارتودنسی دندان

این پیشرفت‌های تکنولوژی باعث شده که درمان بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، درمان ارتودنسی دندان راحت‌تر و بدون درد گردد، کارائی و تطابق حرکت دندان‌ها به خاطر استفاده از فنرها و سیم‌های تیتانیوم با نیروهای ملایم بیشتر شود و تعداد جلساتی که به مطب مراجعه می‌کنید تا به بهترین نتیجه درمان برسیم کمتر شود.

آیا دندان‌هایتان نیاز به ارتودنسی دارند؟

اگر هر کدام از شرایط زیر را دارا هستند، می‌بایست به پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

 

  • حالتی که دندان‌های بالایی در ردیف جلو، بیش‌ازحد از دندان‌های پایینی جلوتر قرار دارند.
  • حالتی که دندان‌های بالا بیش‌ازحد عقب بوده یا دندان‌های پایین بسیار جلو قرار دارند.
  • دندان‌ها در هنگام روی‌هم قرار گرفتن به هم فشار وارد می‌آورند و دندان‌های بالا در هنگام غذا خوردن به‌صورت عادی بر روی دندان‌های پایین قرار نمی‌گیرند.
  • یک فضای خالی بین دندان‌های بالا و پایین قرار دارد.
  • فرد فک باریکی دارد و فضای کافی برای تمامی دندان‌ها موجود نیست.
  • وقتی دندان‌های بالا با دندان‌های پایین تطابق ندارند و در زمان بسته بودن دهان فرد، دندان‌ها دیده می‌شوند.
  • به‌طورکلی دندان‌های فرد، جلوتر از حد معمول قرار دارند.
  • در بین دندان‌ها، شکاف یا فاصله افتاده است.

سن مناسب برای انجام ارتودنسی؟

از آن جایی که در درمان ارتودنسی به رفع اختلالات فکی و دندانی می‌پردازیم بهتر است زمان شروع ارتودنسی در سنین کودکی باشد.

آکادمی دندانپزشکی کودکان آمریکا (AAPD) توصیه می‌کند از همان ابتدا که دندان‌های کودکان می‌رویند (شش ماهگی تا ۱۲ ماهگی)، کودکان توسط دندانپزشکان ویزیت شوند تا از همان ابتدا دندان‌های کودکان بررسی شوند. همچنین توصیه می‌کند کودکانی که سن کمتر از ۷ سال دارند برای مشاوره ارتودنسی اقدام کنند. سپس در سن ۸ تا ۹ سالگی اقدام به ارتودنسی کنند.

درمان در سنین پایین جلوی بسیاری از کشیدن‌های دندان‌های دائمی را می‌گیرد، عادات مخرب و احتمال آسیب به دندان‌های بیرون زده از بین می‌رود.

در کار مطب از جدیدترین مواد مصرفی استفاده می‌شود مانند سیم‌های تیتانیومی که به حرارت حساس هستند و یا بند و براکت‌های مدل جدید که کمترین ضخامت را دارند و دارای لبه‌های نرم هستند تا موجب راحتی شما شوند.

آیا درمان ارتودنسی با درد همراه است؟

درد ناشی از بریس‌های ارتودنسی معمولاً از همان زمانی که این بریس‌ها برای اولین بار نصب می‌شوند، شروع نمی‌شود. فرایند نصب انواع ارتودنسی ثابت دندان نیز به خودی خود لزوماً درد و ناراحتی به همراه ندارد، هر چند ممکن است بعضی از افراد به شما بگویند که نصب بریس‌ها کار طولانی و آزاردهنده‌ای است. با این حال معمولاً درد و ناراحتی ناشی از نصب بریس‌ها و عوارض ارتودنسی دندان مدت زیادی طول نمی‌کشد و به فاصله کوتاهی بعد از آنکه این لوازم در جای خود قرار داده شد، درد آن برطرف می‌شود.

 

البته یک واقعیت را نباید فراموش کرد و آن اینکه در روش ارتودنسی ثابت تلاش مي‌شود تا دندان‌های شما در خلاف جهت قبلی رشد خود حرکت داده شوند و مسلماً این کار می‌تواند کمی درد به دنبال داشته باشد. اما حرکت دندان‌ها بسیار به آرامی و ملایمت انجام می‌شود و این گونه نیست که دندان‌های شما يک‌دفعه از یک جا به جای دیگر منتقل شوند و درد شديدي ايجاد کنند. دقت کنید که معمولاً عوامل دیگری غیر از حرکت خود دندان است که می‌تواند باعث بروز درد و ناراحتی برای شما شود.

ارجحیت انجام ارتودنسی در سنین پایین‌ و کودکی

دلایل بسیاری برای ارتودنسی در سنین پایین مطرح شده است. اگر کودکی مستعد اختلالات فکی باشد، با ارتودنسی از همان ابتدا می‌توان رشد فک ها را کنترل کرد. در صورتی که اگر در بزرگسالی اقدام به ارتودنسی شود، برای رفع اختلالات فکی، چاره ای جز جراحی فکین نیست که این عمل، بسیار دردناک و سخت است. دوره نقاهت عمل فک، تقریباً ۲ ماه است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که ارتودنسی در سنین پایین را الزامی می‌کند، همین موضوع است.

 

ارتودنسی کودکان در سنین پایین باعث سلامت دندان‌ها می‌شود. دندان‌های کج شده و روی هم قرار گرفته، معمولاً به خوبی مسواک نمی‌شوند. همین موضوع باعث پوسیدگی زودهنگام دندان‌ها و از بین رفتن دندان‌های سالم می‌شود. اگر در سنین پایین ارتودنسی انجام شود، دندان‌ها صاف و یکدست خواهند شد و به راحتی تمیز می‌شوند.

 

ارتودنسی در سنین پایین باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می‌شود. افرادی که از ناهنجاری دندانی رنج می‌برند، معمولاً لبخند خود را از دیگران دریغ می‌کنند و کمتر صحبت می‌کنند تا دندان‌هایشان را بپوشانند. حال تصور کنید فرد تا چه اندازه جمع گریز می‌شود؟ با انجام ارتودنسی در سنین کودکی، کودک نه تنها زیباتر خواهند شد، بلکه درگیر مسائل ناهنجاری دندانی نمی‌شود و با تصحیح دندان‌هایش، اعتماد به نفس دوچندانی می‌گیرد.

انجام ارتودنسی در زمان بارداری

برای زنان باردار بسیار مهم است که نه تنها از نظر ظاهری در وضعیت خوبی باشند، بلکه شرایط احساسی و روانی خوبی نیز داشته باشند. چرا که شرایط جسمی و روانی یک مادر باردار، تاثیر بسیار زیادی بر سلامت خود او و فرزندش خواهد داشت. نکات مهمی که باید قبل از اقدام به استفاده از روش ارتودنسی در زمان بارداری به آنها دقت کرد، عبارتند از:

بیماری‌های لثه و پریودنتال ناشی از بارداری

تغییرات هورمونی در زمان بارداری که بر حرکت دندان‌ها تاثیر می‌گذارد.

چگونگی عادت به خوردن و جویدن غذا در زمان بارداری و تأثیر آن بر درمان‌های ارتودنسی

تأثیر مصرف داروهای مختلف در زمان بارداری و حرکت دندان‌ها

هزینه ارتودنسی در چه حدودی است؟

هزینه درمان به عوامل بسیاری بستگی دارد مانند:

نوع درمان: بسته به این‌که از چه تجهیزاتی مانند ثابت، متحرک استفاده کرده باشید هزینه درمان تفاوت می‌کند.

مدت زمان ارتودنسی: معمولا طول درمان برای کودکان، کم‌تر است. در بزرگسالان و یا بیمارانی که نامرتبی شدید دندان دارند معمولا طول درمان و استفاده از روش‌های مختلف درمانی نیاز به هزینه بیشتر دارد.

تجربه دندانپزشک: بسته به شهرت و تخصص متخصص ارتودنسی هزینه درمان تغییر می‌کنند. معمولا دندانپزشکان با تجربه هزینه بیشتری دریافت می‌کنند.

جراحی: اگر موقعیت فک شما به گونه‌ای باشد که علاوه‌بر درمان نیاز به جراحی داشته باشید، هزینه جراحی نیز به هزینه نهایی اضافه می‌شود.

نوع مواد ارتودنسی: معمولا استفاده از ارتودنسی شفاف با براکت‌های سرامیکی هزینه بیشتری نسبت با ارتودنسی با براکت فلزی خواهد داشت.

 

کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی

کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی ارتودنسی (ثابت و متحرک) درمان ریشه، پروتز

سوالات خود را از دکتر بپرسید
  • لغو پاسخ