دانستنی‌هایی درباره سولاریوم

zahra
دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو: سولاریوم که این روزها به‌عنوان روشی برای برنزه کردن صورت و بدن به‌کار می‌رود؛ با استفاده از اشعه ماوراءبنفش باعث برنزه شدن و تیرگی پوست می‌شود. سولاریوم دستگاهی اتاقک مانند است که درون آن تختی قرار گرفته و در دیواره‌های آن لامپ‌های مولد اشعه ماوراءبنفش‌ تعبیه شده است.

دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو:

سولاریوم که این روزها به‌عنوان روشی برای برنزه کردن صورت و بدن به‌کار می‌رود؛ با استفاده از اشعه ماوراءبنفش باعث برنزه شدن و تیرگی پوست می‌شود. سولاریوم دستگاهی اتاقک مانند است که درون آن تختی قرار گرفته و در دیوارههای آن لامپهای مولد اشعه ماوراءبنفش تعبیه شده است. اشعه ماوراءبنفش خود به سه زیر گروه تقسیم می‌شود؛ UVA ، UVB  و UVC

در نور ساطع شده از دستگاه سولاریوم دو محدوده اشعه ماوراءبنفش موسوم به UVA و UVB ‌وجود دارد که می‌توانند باعث آسیب به پوست شوند. گرچه این منابع باعث تیره شدن رنگ پوست می‌شوند و خود تیره شدن پوست می‌تواند عاملی در مقابله با اثرات مضر تشعشعات خورشیدی باشد؛ ولی عوارض بالقوه‌ای نیز به همراه دارد.

عوارض سولاریوم

– ایجاد کک و مک در صورت، گردن، شانه‌ها و پشت دست‌ها

احتمال سرطان‌زایی که مهم‌ترین عارضه این کار تلقی می‌شود. ابتدا ضایعات بدخیمی به شکل برجستگی‌های تیره و خشن روی پوست ظاهر می‌شوند و بعدها این ضایعات حالت زخم‌های مزمن و بدون بهبود پیدا می‌کنند که در این مرحله بدخیمی محتمل است. سرطان سلول قاعده‌ای پوست (BCC) و سرطان خطرناک پوستی موسوم به ملانوم جزء بدخیمی‌های خطرناک ناشی از تماس با اشعه ماوراءبنفش هستند. گرچه در ماه‌های اول پس از سولاریوم این حالات ممکن است دیده نشوند، ولی مطمئنا طی سال‌های بعد خود را ظاهر خواهند کرد. همه ساله در استرالیا 9هزار و 500‌ مورد سرطان ملانوما تشخیص داده می‌شود که هزار و 100مورد از آنها منجر به مرگ می‌شود. 12تا 62مورد از این تعداد مرگ بر اثر استفاده از دستگاه‌های مصنوعی و لامپ‌های آفتاب‌گیر جان خود را از دست داده‌اند.

خطر ابتلا به سرطان پوست در افراد زیر 35سال که به‌طور مرتب از این لامپ‌ها استفاده می‌کنند تا 98‌درصد افزایش می‌یابد.

– پیری پوست: جالب است که این روش به‌عنوان راهی برای جذاب‌تر شدن و جوان‌تر و زیباتر به‌نظر رسیدن تلقی می‌شود ولی اگر اشخاص از اثر پیرکننده آن مطلع باشند، شاید هرگز این خطر را به قیمت ظاهری موقت و گذرا به جان نخرند. پوست افرادی که در معرض تماس مزمن با اشعه ماوراءبنفش (به‌ویژه اشعه UVA) قرار دارند، دارای رگ‌هایی متسع و پرپیچ و خم بوده، غدد چربی پوست‌شان بزرگ‌تر بوده به علت آسیب و تخریب رشته‌های کلاژن، چین و چروک‌های‌شان عمیق‌تر و بیشتر می‌شود. 

– الاستوز آکتینیک: که به شکل تغییر رنگ پوست به سمت زرد تیره و چرمی شدن آن ظاهر می‌شود.

کاهش سطح ایمنی پوست و مستعد شدن به آسیب‌های مختلف ازجمله عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی

آسیب‌های چشمی به‌ویژه آسیب به قرنیه

چه افرادی بیشتر آسیب می‌بینند؟

بیشترین کسانی که از سولاریوم آسیب می‌بینند افراد با تیپ پوستی یک و دو با رنگ پوست بسیار روشن و چشم‌های آبی یا سبز همچنین کودکان و نوجوانان زیر 15سالگی هستند.

آیا می‌توان برای برنزه شدن پوست از راه دیگری استفاده کرد؟

 با‌توجه به عوارض و آسیب‌های ذکر شده متخصصان پوست استفاده از این دستگاه‌ها را به هیچ عنوان مناسب نمی‌دانند و وزارت بهداشت نیز طی مصوبه‌ای استفاده از این دستگاه‌ها را ممنوع اعلام کرده است. استفاده از اسپری‌ها و کرم‌های برنزه‌کننده روشی جایگزین برای برنزه نشان دادن پوست افرادی است که ممکن است به این تغییر رنگ علاقه داشته باشند.

دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو:

دکتر داریوش دائر پس از تکمیل دوره پزشکی عمومی، تحصیلات دوره تخصصی را در رشته بیماری‌های پوست و مو به پایان رساند و پس از کسب بورسیه انجمن متخصصان پوست امریکا در سال2007 ، به کشور بازگشت و به درمان بیماران و فعالیت‌های علمی و عملی پرداخت. تشخیص و درمان بیماری‌های پوست و مو، درمان‌های لیزری بیماری‌های پوست و مو، فعالیت‌های مرتبط با زیبایی از قبیل میکرودرم ابریژن، تزریق ژل، تزریق بوتاکس، تزریق چربی اتولوگ‌، مزو‌تراپی و روش جدید  prp‌و جراحی‌های گوناگون پوستی و زیبایی جزء حوزه‌های موردعلاقه دکتر دائر بوده و از‌سوی دیگر به‌دلیل گرایش به سوی بیماری‌های مو از فعالان و پژوهشگران این موضوع بوده و پس از کسب تجربه و درمان موارد متعددی از بیماران مبتلا به طاسی سر با روش‌های FIT‌و FUT ‌و ترکیبی از روش جدید و پیشرفته پیوند مو   که به اختصار تحت عنوانSAFERشناخته می‌شود را برای نخستین‌بار در کشور بنیانگذاری کرد.

برای ارتباط با دکتر داریوش دائر می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمائید:

02122585705

آدرس:‌ پاسداران خیابان بوستان نهم نبش خیابان پایدار فر پلاک 122 طبقه اول کلینیک آتیه

وب سایت: www.drdaer.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ