خودسرانه گیاهان دارویی مصرف نکنید

a.mahammadi
بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل عملکرد دارند و موجب افزایش یا کاهش اثر داروی می شوند همچنین مقدار مصرف گیاهان دارویی با داروهای گیاهی در میزان اثر درمانی آنها تاثیر می گذارد.

مدیرکل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو به مردم در خصوص مسمومیت های ناشی از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی هشدار داد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از سازمان غذا و دارو، دکتر امیرحسین جمشیدی گفت، بسیار از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل عملکرد دارد بنابراین اگر فردی داروی شیمیایی مصرف می کند، باید حتما پیش از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کند.

 وی افزود: مقدار مصرف گیاهان دارویی یا داروهای گیاهی در میزان اثر درمانی آنها تاثیر می گذارد و باید در مورد آن از متخصص مربوطه، راهنمایی خواست. علاوه بر این بسیاری از گیاهان، دارای حداقل دوز سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند می توانند باعث بروز سمیت شوند.

جمشیدی افزود: به طور مثل برگ سنا- که به وفور برای درمان یبوست استفاده می شود- اگر بیش از دو هفته مصرف شود می تواند منجر به تنبلی روده، تشدید یبوست و اشکالاتی در روده بزرگ شود. و یا در مورد مصرف دراز مدت ریشه شیرین بیان که می تواند در افراد مستعد منجر به افزایش فشار خون یا ورم اندام ها شود.

مدیرکل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو افزود: بسیاری از گیاهان معطر مانند آویشن، نعناع، گلپر، رازیانه، زیره سبز، زیره سیاه، دارچین، برگ مورد و کاکوتی، به شکل پودر شده در عطاری ها عرضه می شوند که اگر مدتی از پودر شدن آنها بگذرد ماده موثره و عطر و بوی آنها به سرعت کاهش می یابد و اثرات درمانی آنها کم می شود.

وی یادآور شد: اغلب روغن ها مانند روغن بادام، روغن زیتون، روغن کنجد، روغن سیاه دانه، روغن بابونه و روغن بنفشه در عطاری ها باید در ظروف شیشه ای تیره، دور از آفتاب و به صورت سر پر نگهداری شوند. همچنین بو یا مزه تند و تیز روغن ها، غالبا نشان دهنده اکسیداسیون روغن و زیان بخش بودن آن است.

منبع: سلامت نیوز

آیا مصرف دمنوش ها و گیاهان دارویی در دوران بارداری بی خطر است؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ