آنفولانزای خوکی

تعریف:

آنفلوآنزای خوکی یک بیماری ویروسی تنفّسی خوک‌ها است که از ویروس آنفلوآنزای نوع «A» نشأت می‌گیرد که معمولاً خوک را مبتلا می‌کند امّا هرساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری، به ویژه از راه تماس با این جانور، گزارش می‌شود.

درمان:

در بسیاری از موارد این آنفلوآنزا هم مانند سایر انواع آنفلوآنزا ممکن است بهبود خودبخود داشته باشد. با وجود این استفاده از داروهای ضدویروس هم شدت بیماری را کم می‌کند و هم از بروز عوارض بعدی بیماری جلوگیری می‌کند.

پیشگیری:

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری واکسیناسیون آنفلوآنزا را برای همه افراد بزرگتر از 6 ماه توصیه میکنند . این واکسن در برابر دو یا سه نوع ویروس آنفلوآنزا ایمنی ایجاد میکند .

عوامل:

خوک ها به عنوان میزبان ویروس می توانند این ویروس ها را از طبیعت و محیط اطراف خود بگیرند و به انسان از طریق استنشاق قطرات آلوده و یا انتقال ویروس زنده از یک سطح آلوده به چشم، بینی یا دهان. انتقال دهند . به طور عمده کشاورزان و دامپزشکان از  مشاغل پر خطر در این بیماری هستند. آنفولانزای خوکی از طریق خوردن گوشت خوک منتقل نمیشود.

علائم:

علائم آنفلوآنزای خوکی در میان انسان‌ها به آنفلوآنزای انسانی یعنی تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی شباهت دارد. برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ می‌شوند. به علت این شباهتها پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوآنزای خوکی نیستند، و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.

عوارض:

عوارض آنفولانزا عبارتند از:
بدتر شدن بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و آسم
پنومونی
علائم و نشانه های عصبی، اعم از سردرگمی به تشنج
نارسایی تنفسی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
نظر خود را بنویسید