مردان چطور یائسه می شوند؟! (قسمت دوم)

jalalvand
مردم یائسگی را واژه ای زنانه و پدیده ای فیزیولوژیک می دانند که در اثر آن ترشح هورمون های زنانه و عادت ماهیانه حول و حوش ۵۰ سالگی قطع می شود اما این اتفاق در مردان نیز می افتد.

لطفا ابتدای مطلب را در مردان چطور یائسه می شوند؟! (قسمت اول) بخوانید

چطور می توان یائسگی را به تاخیر انداخت؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب ناپذیر و جزیی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه خفیف تر شود و شدت آن به تاخیر بیفتد، باید شیوه زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، مصرف الکل، نداشتن تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، بیماری های روانی و جسمی مانند فشار خون و دیابت، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد یائسگی زودرس مرد می شود.

متاسفانه ورزشکاران زیادی از هورمون تستوسترون به عنوان دارویی برای عضله سازی استفاده می کنند اما تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن عوارض متعددی دارد که یکی از این عوارض، ابتلا به سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیب های هورمونی به راحتی در اختیار آقایان قرار می گیرد در حالی که به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک از این هورمون ها استفاده کنند.

آقایان به فکر خودشان باشند؛ مخصوصا بعد از ۴۰ سالگی

بهترین درمان یائسگی مردانه، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی شان را به خصوص بعد از ۴۰ سالگی افزایش دهند؛ مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماری های زمینه ای مانند دیابت و فشار خون شان را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد، می توان با جایگزین کردن هورمون هایی مشکل بیمار را برطرف کرد اما وقتی برای مردی تشخیص یائسگی داده شد و میزان هورمون تستوسترون پایین بود، بهترین کار این است که درمان آغاز شود. درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است. البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک مصرف شود و در غیر اینصورت عارضه خواهد داشت.

نگاه فوق تخصص اندویورولوژی

هفت راه طبیعی افزایش تستوسترون

 دکتر محمدحسین سلطانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

کاهش تستوسترون یا هورمون مردانه با افزایش سن طبیعی است ولی عواملی مانند ابتلا به بیماری های کبدی، کلیوی، مشکلات غده هیپوفیز در مغز، بیماری های انسدادی ریه، صدمه به بیضه ها در اثر ضربه یا پرتودرمانی، مصرف داروهای استروئیدی، مصرف بعضی از داروها مانند سیپروترون استات و اسپیرونولاکتون، مصرف زیاد کافئین، غذاهای غنی از پروتئین و کربوهیدرات و خوردن زیاد سویا (حاوی فیتواستروژن است) سطح تستوسترون را پایین تر می برند؛ بنابراین توصیه می شود مردان به خصوص بعد از ۴۰ سالگی این نکته ها را در نظر داشته باشند و مثلا از مصرف چای زیاد، سویا و … اجتناب کنند. البته راه هایی هم وجود دارد که می توان با آنها سطح تستوسترون خون را افزایش داد:

۱) کاهش وزن

۲) خواب کافی

۳) ورزش روزانه

۴) ترک سیگار و الکل

۵) مصرف مکمل روی: روی باعث کاهش فعالیت آنزیمی به نام آروماتاز می شود که مسئول تبدیل تستوسترون به استروژن است. روی در غذاهایی مانند دانه های روغنی، جگر و غذاهای دریایی نیز یافت می شود.

۶) افزایش مصرف سبزیجات، روغن ماهی یا قرص امگا ۳، اسید فولیک، ویتامین های B۶، B۱۲ و B کمپلکس، تخم مرغ و جوانه گندم.

۷) مدیریت استرس و کاهش مصرف چای، قهوه، سویا و گوشت قرمز.

منبع: هفته نامه سلامت

لینک مرتبط: این آقایان یائسه اند!

آیا مردان هم یائسه می شوند؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ