عسل و خواص دارویی فوق العاده آن

atoosamirzavandi
عسل طبیعی ترین دارو برای درمان بیمارهای عفونی و باکتریایی است. با آن در ادامه این مقاله بیشتر آشنا خواهید شد.

عسل تاریخچه دارویی بسیار طولانی دارد. مصری های باستان نه تنها عسل را به عنوان هدیه ای به خدایان خود پیشکش می کردند بلکه، همیشه برای شستشو و پانسمان زخم ها از عسل استفاده می کردند.
امروزه افراد زیادی به علت خواص آنتی باکتریالی و ضد التهابی عسل بسیار از آن استفاده می کنند. و آن را یکی از بهترین و طبیعی ترین مواد برای درمان بیماری ها می دانند.
اما هنوز در بیرون از آزمایشگاه ها و به طور واقعی دیگر خواص درمانی عسل به جز ضد باکتریایی و ضد التهابی، اثبات نشده است.
در این مقاله به دیگر خواص پنهان عسل اشاره خواهیم کرد.

هشدار! هرگز به نوزادان عسل ندهید.

عسل یک ماده طبیعی می باشد و برای بزرگسالان بی ضرر است. اما متخصصان اطفال به شدت توصیه می کنند که از دادن عسل به کودکان زیر 1 سال خودداری کنید.
این هشدار به دلیل خطر سم بوتولیسم می باشد. اسپور های باکتریای بوتولیسم در خاک وجود دارند که از این طریق می توانند به عسل وارد شوند. یک متخصص طب سوزنی عضو آکادمی تغذیه کودکان امریکایی بیان می کند که: سیستم ایمنی نوزادان در برابر این عفونت ها ضعیف است و نمی تواند از خود دفاع کند.
به راحتی می توان نشان داد که عسل ایجاد بوتولیسم می کند. نوزادان باید در برابر این سم واکسینه شوند.
اما عده ای والدین ممکن است که به نوزاد خود غذایی بدهند که حاوی عسل است، در این مورد ایرادی وارد نیست زیرا غذا پخته شده است. متخصصان می گویند که وقتی صحبت از خطر بوتولیسم موجود در عسل می کنند منظور عسل های غیر استاندارد است.
اما بهتر است که به کودک عسل ندهید زیرا دستگاه گوارش آن ها همانند افراد سالمند ضعیف است و ممکن است مشکلاتی برای آن ها ایجاد کند.

آیا عسل آنتی باکتریال است؟

در آزمایشگاه نشان داده شده است که عسل مانع از رشد پاتوژن های بیماری زا، از قبیل E.coli و سالمونلا شده است و با باکتری های رایج در بیمارستان ها و دفاتر پزشکی مثل استفیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژنوس مبارزه کرده است.
حتما تا به حال برای خرید عسل رفته اید و رنگ های مختلفی از آن را دیده اید، برخی عسل ها روشن تر و برخی تیره تر. به طور کلی، عسل های تیره، قدرت آنتی باکتریالی و آنتی اکسیدانی قوی تری دارند.
عسل بسته به منبع گرده افشانی دارای انواع مختلفی است. و بر اساس طعم، رنگ و عدم رسوبات در آن درجه بندی می شود.

عسل و حساسیت ها

برخی از تحقیقات آزمایشگاهی پیشنهاد می کنند که عسل توانایی از بین بردن حساسیت ها و گرفتگی های بینی را دارد.
اکثر حساسیت ها از باد، چمن، گرده گل ها است و عسل ایجاد حساسیت نمی کند. این عوامل حساسیت زا از طریق زنبور به عسل منتقل نخواهد شد.
حتی اگر عسل آلرژی ایجاد کند، تغییری در فرد بوجود نخواهد آورد زیرا عسل به محض وارد شدن به معده توسط اسید معده تجزیه خواهد شد و علائم ایمونولوژیکی از خود بروز نخواهد داد.

عسل و سرماخوردگی

در یک تحقیق که بر روی 139 کودک انجام گرفته است، از عسل به جای داروهای دکستروفان (شربت ضد سرفه) و دیفن هیدارمین (یک آنتی هیستامین) استفاده کردند و مشاهده کردند که سرفه های شبانه بهبود یافت و کودکان خواب راحتی را تجربه کردند.
تحقیق دیگری بر روی 105 کودک صورت گرفت و عسل گندم سیاه، دکستروفان که یک دارو برای ضد سرفه است را ترشح می کند.
اگر سرما خورده اید و دچار درد و عفونت گلو هستید خوردن شربتی از عسل به بهبود درد و عفونت کمک خواهد کرد.

عسل و دیابت

اگر چه عسل یک محصول طبیعی است اما برای افرادی که از بیماری دیابت یا مرض قند رنج می برند، بهتر از قند یا شکر قهوه ای نخواهد بود.
یک قاشق غذاخوری عسل، در حقیقت بیشتر از یک قاشق شکر و قند کربوهیدارت دارد. از مهمترین اشتباهات افراد دیابتی این است که عسل را جز کربوهیدرات ها دسته بندی نمی کنند. در صورتی که عسل برای این بیماران بسیار مضر است.
اسمیتسون فردی است که دچار بیماری دیابت نوع اول است و این عقیده را دارد که ترجیح می دهد کربوهیدرات مورد نیازش را از توت یا ماست تامین کند تا یک قاشق عسل بخورد.
تعداد زیادی ماده معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان در عسل وجود دارد (عسل تیره تر) اما ماست می تواند تمام آن مواد مفید را برای شما تامین کند. وقتی که فرد مبتلا به دیابت است باید نسبت به انتخاب کالری و کربوهیدرات دقت و توجه به خرج دهد.
منبع الو دکتر
درباره عسل و فواید بیشتر آن بدانیم

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ