درباره سرماخوردگی کودکتان بیشتر بدانید+توضیح دکتر ابراهیم رزم‌پا

مهرناز زاوه
کودکان زمان زیادی را با یکدیگر هستند و در بسیاری از موارد در شستن دست‌های خود دقت نمی‌کنند به همین علت سریع‌تر از دیگران به سرما خوردگی مبتلا می‌شوند.

سرماخوردگی بیماری شایعی میان کودکان در تمام سنین است. اگرچه این ویروس فقط حدود یک هفته ماندگار است، اما برای کودکان می‌تواند بسیار ناراحتت‌کننده باشد. اگر می‌خواهید بیشتر درباره سرماخوردگی کودکان بدانید،‌ این مطلب می‌تواند برایتان مفید باشد.
دکتر ابراهیم رزم‌پا، متخصص گوش، حلق و بینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه گوش درد از شایع‌ترین علائم ابتلای کودکان به سرماخوردگی است، گفت: «احتمال ابتلای کودکان به سرماخوردگی در سنین پیش از مدرسه بیشتر است. این کودکان اغلب سالانه ۵ تا ۹ نوبت سرما می‌خورند. این مشکل در کودکانی که به مهد‌کودک می‌روند شایع‌تر است. کمتر بودن مقاومت کودکان نسبت به بزرگسالان موجب ابتلای بیشتر آن‌ها به سرماخوردگی می‌شود، اما دستگاه ایمنی نابالغ تنها علت این آسیب‌پذیری کودکان به سرماخوردگی نیست، بلکه کودکان زمان زیادی را با یکدیگر هستند و در بسیاری از موارد در شستن دست‌های خود دقت نمی‌کنند به همین علت سریع‌تر از دیگران به سرما خوردگی مبتلا می‌شوند».
افزایش سن منجر به تقویت سیستم ایمنی در بدن نسبت به بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی می‌شود، بنابراین با افزایش سن احتمال ابتلا به سرماخوردگی نسبت به دوران کودکی کاهش می‌یابد.


او با تاکید به اینکه در صورت ابتلای افراد به تب شدید، تعریق، تب و سرفه احتمال ابتلا به ذات‌الریه نیز وجود دارد، گفت: «تهوع، درد شکم، خواب آلودگی غیر معمول، سر درد شدید، اشکال در تنفس، گریه مداوم و درد گوش که ناشی از نفوذ باکتری‌ها به فضای گوش میانی است، شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به سرماخوردگی در کودکان است».
رزم‌پا گوش درد را از مهم‌ترین نشانه‌های این بیماری در کودکان در سنین خیلی پایین دانست و گفت: «این کودکان به علت اینکه نمی‌توانند حرف بزنند ناراحتی‌شان را با گریه کردن یا کشیدن گوش نشان می‌دهند و مراجعه زودهنگام آنها به پزشک الزامی است».
او درخصوص زمان مراجعه به پزشک هنگام ابتلا به سرماخوردگی گفت: «سرماخوردگی به طور معمول در کمتر از یک هفته بهبود می‌یابد، اما اگر فرد دچار تب ۳۹ درجه باشد و احساس کند که علائم بیماری در حال افزایش است باید به پزشک مراجعه کند. همچنین تب بالا، درد و ضعف را هم می‌توان از نشانه‌های بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا دانست،‌ که برای درمان آنفلوانزا از یک داروی ضد ویروسی استفاده می‌شود اما این دارو باید در طول ۴۸ ساعت پس از شروع اولین علائم تجویز شود». 

حساسیت را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ