راه‌های انتقال وجه

mahdie.mohtashami
با روش‌های انتقال وجه آشنا شوید

زندگی امروزه ما به گونه ای شده است که دیگر مشغله کاری اجازه نمی دهد برای هر نوع کاری به بانک مراجعه کرد.مراجعه به بانک دیگر برای کاری مهم و ضروری انجام می شود. دنیای ارتباط و پرداخت هایی که بدون کمک بانک انجام می شود به گونه ای است که اگر کسی برای امری عادی به بانک مراجعه کند مورد تعجب همه قرار می گیرد.دنیای تکنولوژی این اختیار را در خدمت همه قرار می دهد که با صرف کمترین زمان ممکن کارهای مهم خود را انجام دهند.انتقال وجه از جمله کارهایی است که برای انجام آن بهتر است به بانک مراجعه نکنیم.

 1. انتقال وجه از طریق خودپرداز

در حال حاضر در شبکه خودپرداز‌های بانکی ، دارنده کارت بانکی می‌تواند عملیات انتقال وجه مورد نیاز خود را از کارت خود به هر حساب یا کارت در بانک های دیگر انجام دهد. اغلب بانک‌ها انتقال از کارت به حساب را پشتیبانی می‌نمایند ولی باید از خودپرداز های بانک مبدا یا مقصد استفاده کنید. با توسعه شبکه شتاب عملیات انتقال وجه بین کارت‌های بانکی در سایر خودپردازها نیز قابل انجام است. دارنده هر کارت بانکی می‌تواند با مراجعه به یک دستگاه خود‌پرداز که به شبکه شتاب متصل است، عملیات انتقال وجه خود را انجام دهد البته این سیستم مدتی است که راه اندازی شده اما برخی بانک ها هنوز به آن متصل نیستند. برای جلوگیری از استفاده‌های غیر مجاز و همچنین ارائه امنیت بیشتر به مشتریان، سقف روزانه این سرویس تا مبلغ سی میلیون ریال می‌باشد. برای مبلغ‌های بیشتر از این (تا سقف صد و پنجاه میلیون ریال در روز) دارنده کارت باید به بانک صادر کننده کارت مراجعه نموده و عملیات انتقال وجه را انجام دهد.

در این سرویس در صورتی که در شبکه شتاب انجام شود، ۳ موجودیت مهم وجود دارد. بانک مبدا، بانک مقصد و دستگاه خود‌پرداز. نکته مهم در این سرویس این است که دستگاه خود‌پرداز باید با یکی از کارت‌های مبدا یا مقصد، متعلق به یک بانک باشد. در غیر این صورت، کارت‌های مبدا و مقصد باید باهم متعلق به یک بانک مشترک باشند.

2.انتقال وجه در شبکه پایانه‌های داخل شعب بانک ها

در شبکه بانکی، با استفاده از شبکه پایانه‌های POS نصب شده در داخل شعب، مشتری می‌تواند عملیات انتقال وجه را انجام دهد. تفاوت این عملیات انتقال وجه با انتقال وجه انجام شده بر روی شبکه خود‌پرداز، در سقف روزانه آن می‌باشد. علاوه بر آن مشتری باید فرمی را مبنی بر درخواست انتقال وجه تکمیل کرده و به تحویلدار باجه ارائه نماید و بعد از اینکه کارت خود را در اختیار تحویلدار قرار داد، اقدام به عملیات انتقال وجه می‌شود. لازم به ذکر است که بقیه شرایط سرویس انتقال وجه در داخل شعب، به مانند شبکه خود‌پرداز می‌باشد. سقف انتقال وجه با استفاده از پایانه‌های نصب شده در داخل شعب، صد و پنجاه میلیون ریال در روز می‌باشد.

۳. انتقال وجه در شبکه اینترنت

با گسترده شدن خدمات بانکی در بانکداری الکترونیک، بانک‌ها در کنار سایر سرویس‌ها، اقدام به ارائه سرویس انتقال وجه در سایت‌های اینترنتی خود نیز کرده‌اند.  شرایطی که برای انتقال وجه در شبکه اینترنت وجود دارد،‌‌ همان شرایط عمومی انتقال وجه را دارد با این تفاوت که بر اساس دستور بانک مرکزی، مشتری بانک برای انتقال وجه اینترنی از یک کارت بانکی به کارت دیگر، حتما باید از درگاه اینترنتی بانک مبدا اقدام نماید.

طبق دستوالعمل بانک مرکزی دارندگان کارت برای انتقال وجوه خود و به لحاظ مسائل امنیتی باید از دروازه پرداخت اینترنتی بانک عامل خود مبادرت به انتقال وجه با سایر کارتهای شتاب نمایند. به عبارت دیگر فقط دارندکان کارتهای بانک مبدا می‌توانند از طریق سایت اینترنت بانک عامل، وجوه خود را به سایر کارتهای معتبر در شبکه شتاب منتقل نمایند.
انتقال وجه از طریق سیستم انتقال وجه ساتناو پایا در اینترنت بانک بسیاری از بانک ها فعال است و از طریق شماره شبا انجام می گیرد.

نکته مهم در انتقال وجه اینترنتی این است که دارنده کارت بانکی باید اطلاعات CVV2 (شماره سه رقمی پشت کارت)، رمز دوم و تاریخ انقضای کارت را به همراه شماره کارت خود، به هنگام ورود به سامانه پرداخت اینترنتی، وارد سیستم نماید. کنترل پارامتر‌های بیشتر در این سرویس بر روی شبکه اینترنت، به دلیل اعمال امنیت بیشتر می‌باشد.
‎نکات تکمیلی:
‎طبق دستوالعمل بانک مرکزی دارندگان کارت برایانتقال وجوه خود و به لحاظ مسائل امنیتی باید از دروازه پرداخت اینترنتی بانک عامل خود اقدام مبادرت به انتقال وجه با سایر کارتهای شتاب نمایند . به عبارت دیگر فقط دارندکان کارتهای بانکهای معرفی شده بالا می توانند از طریق سایت اینترنت بانک وجوه خود را منتقل نمایند .
‎- در روال واریز وجه چنانچه عملیات انتقال وجه شما بصورت کامل انجام نگیرد یک شماره پیگیری دراختیار شما قرار می گیرد که دارنده کارت می تواند با ضمن مراجعه به گزارشهای بانک وضعیت گردش خود را بررسی نماید .
‎- میزان انتقال وجه از طریق این سامانه در طول 24 ساعت حداکثر سی میلیون ریال است.
‎انتقال وجه کارت به کارت از طریق اینترنت به همراه لینک ها
‎در لیست زیر، لیست بانک هایی راکه از طریق آنها می توانید کارت به کارت وجه انتقال دهید، می بینید. البته در بعضی بانک ها مانند بانک ملت شما می توانید عملیات کارت به کارت را در اینترنت بانک خودتان، که شناسه اش را قبلا از بانک گرفته اید، انجام بدهید. پرواضح است که دارندگان کارت های این بانک ها بایستی دارای کارت با رمز دوم و عدد cvv2 بوده و بانک صادر کننده، کارت ایشان در شبکه شتاب را فعال کرده باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ