دانستنی های جالب درباره عرق سوز شدن

حسام آرین
عرق سوز به عنوان نوعی بیماری پوستی باعث ایجاد بثورات در چین های پوست مانند زیر پستان ها، کشاله ران یا زیر شکم می شود. عرق سوز زمانی رخ می دهد که مناطق مرطوب پوست روی هم ساییده می شوند و باکتری ها و مخمر می توانند در این محیط رشد کرده و منجر به بروز عفونت شوند.

عرق سوز به عنوان نوعی بیماری پوستی باعث ایجاد بثورات در چین های پوست مانند زیر پستان ها، کشاله ران یا زیر شکم می شود. عرق سوز زمانی رخ می دهد که مناطق مرطوب پوست روی هم ساییده می شوند و باکتری ها و مخمر می توانند در این محیط رشد کرده و منجر به بروز عفونت شوند.

به گزارش هلث لاین، در این مقاله توضیح می دهیم عرق سوز و علت بروز آن چیست، همچنین تشخیص، درمان و پیشگیری از آن نیز توضیح داده می شود.

عرق سوز چیست؟

عرق سوز، بیماری پوستی که هنگام چین خوردن چین و چروک های پوست روی هم رخ می دهد و به طور معمول در قسمت داخلی ران، زیر بغل یا زیر پستان ها و شکم ایجاد می شود. برخی از افراد ممکن است دچار عفونت های مخمر یا باکتریایی در چین های پوست شوند.

علل عرق سوز شدن

اصطکاک و مالش پوست مرطوب روی هم باعث عرق سوزی می شود و محیط گرم و مرطوب پوست را برای تحریک و رشد مخمر و باکتری مساعد می کند که می تواند منجر به بروز عفونت شود.

گرچه عرق سوز ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر نوزادان، افراد مسن و کسانی که توانایی تحرک در آنها کاهش یافته است را تحت تاثیر قرار می دهد.

در نوزادان غالبا تحت عنوان بثورات پوشک شناخته می شود. بیشتر موارد نیز در محیط های گرم یا مرطوب و در طول فصل تابستان اتفاق می افتد، همچنین عرق سوزی در بزرگسالان مبتلا به بی اختیاری، چاقی، دیابت یا ضعف سیستم ایمنی نیز امری شایع است. شرایط خاص در حوزه بهداشت نیز باعث افزایش احتمال عرق سوز شدن می شود که شامل موارد زیر است:

پسوریازیس معکوس

این نوع پسوریازیس در چین های پوستی ایجاد می شود که قرمز و براق به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید:بهترین درمان خانگی برای برونشیت

بیماری هایلی هایلی

بیماری هایلی هایلی به عنوان یک بیماری ژنتیکی نادر باعث می شود سلول های پوست به هم بچسبند و لایه های پوست را از بین ببرند. افراد مبتلا به بیماری هایلی هایلی به طور معمول تاول و تحریکاتی در گردن، زیر بغل و اندام های تناسلی و چین های پوست دارند.

پمفیگوس

پمفیگوس به صورت انواع مختلفی وجود دارد، اما همه آنها هنگامی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم در لایه بالایی پوست حمله کند. پمفیگوس به طور معمول باعث ایجاد تاول در دهان، بینی، گلو، چشم ها یا اندام تناسلی می شود.

پمفیگوئید تاولی

نقص در سیستم ایمنی بدن باعث بروز پمفیگوئید تورمی می شود. افراد مبتلا به این بیماری با جوش های ریز و خارش دار یا تاول های شدیدتری روی پوست دست و پنجه نرم می کنند. اینها در نواحی از پوست ظاهر می شوند که منعطف شده یا حرکت می کنند.

علائم عرق سوز شدن

عرق سوز مانند بثورات قرمز و خراشیده و خونین روی پوست است و احتمال می رود با احساس زخم یا خارش همراه باشد و برخی اوقات ممکن است ترشح کند. عرق سوز در هر چین از پوست می تاوند ایجاد شود، اما نواحی مناطق متداول در بدن شامل موارد زیر است:
ران های داخلی
زیر پستان ها
در چین و چروک پوست زیر شکم برجسته
کشاله ران
بین باسن
لای انگشتان
لای انگشتان پا
عرق سوز احتمال می رود یک یا چند ناحیه دیگر بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید:هرگز در زمان سرماخوردگی این قرص را نخورید!

تشخیص عرق سوز

عرق سوز اغلب توسط متخصص پوست تشخیص داده می شود. وی این کار را با بررسی پوست و پرسیدن یک سری سوالات در مورد علائم فرد انجام می دهد. اگر متخصص پوست مشکوک به ایجاد مخمر یا عفونت باکتریایی در چین پوست باشد با سواب نمونه می گیرد و آن را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می کند.

درمان عرق سوز

مقاله ای در مجله انجمن پوست، توصیه های زیر را در مورد درمان عرق سوز ارائه می دهد:
ناحیه آسیب دیده را با شامپوی حاوی یک درصد کتوکونازول که در اکثر داروخانه ها نیز در دسترس است بشویید. افراد باید آن را روی محل آسیب دیده به مدت 2 تا 5 دقیقه بگذارند سپس آن را بشویند.
برای اطمینان از خشک شدن کامل محل از سشوار با درجه حرارت پایین استفاده کنید.
مقادیر مساوی کرم کلوتریمازول یک درصد یا کرم میکونازول یک درصد و کرم هیدروکورتیزون یک درصد را مخلوط کرده و یک لایه نازک روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. افراد باید این کار را 2 بار در روز انجام دهند تا زمانی که بثورات درمان شوند که احتمال می رود 3 تا 8 هفته طول بکشد.
پس از پاک شدن بثورات حداقل هفته ای یک بار از شامپوی کتوکونازول یک درصد به عنوان صابون در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.
پوست را پس از هر بار حمام یا دوش گرفتن با سشوار خشک کنید یا هر زمان احساس رطوبت خاصی کرد.

جلوگیری از بروز عرق سوز شدن

بهترین راه برای جلوگیری از عرق سوز شدن خشک نگه داشتن ناحیه آسیب دیده است. افرادی که به دلیل چاقی با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند می توانند در مورد راه های کاهش وزن و کاهش خطر عوارض پوستی با پزشک مشورت کنند، همچنین افراد با جلوگیری از عرق سوز شدن از طریق موارد زیر اقدام کنند:
قرار دادن یک عدد مواد جاذب مانند پنبه در چین آسیب دیده برای جذب عرق
استفاده از ضدتعریق ها
شستشوی روزانه با صابون ضدباکتری
پس از تمیز و خشک کردن ناحیه آسیب دیده را با یک پودر ضدقارچ جاذب تمیز کنید
در صورت عود این مشکل برای هر فردی باید به پزشک مراجعه کند

خلاصه

عرق سوز به عنوان نوعی بیماری پوستی هنگامی که نواحی از پوست مرطوب روی هم ساییده می شوند رخ می دهد و باعث ایجاد بثورات قرمز و خراشیده و خونین می شود و منجر به بروز مخمر و عفونت های باکتریایی می شود. عرق سوز هر فردی را تحت تاثیر قرار می دهد، اما بیشتر در نوزادان، افراد مسن، افراد دارای مشکلات حرکتی و افراد چاق مشاهده می شود.

افراد به راحتی می توانند بثورات را در خانه با کرم ها و لوسیون های بدون نسخه درمان کنند، همچنین می توانند با تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه عرق سوز شده از بازگشت آن جلوگیری کنند. هر فردی که چندین بار بروز عرق سوز را تجربه می کند باید به پزشک مراجعه کند.

مترجم: الهه زارعی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ