عضلات قوی‌تر، کلید طول عمر بیشتر

alodoctoradmin2
مطالعه‌ای جدید نشان داده چگونه DNA ما که حامل اطلاعات ژنتیکی ما در تک‌تک سلول‌های ماست، بر میزان طول عمر ما اثر می‌گذارد و بخش جالب ماجرا اینجاست که عضلات قوی و پرقدرت می‌توانند رمز سالم‌تر بودن و بیشتر عمرکردن باشند. این مطالعهٔ جدید پی برده که رابطه‌ای پیچیده بین جنبه‌های ژنتیکی قدرت عضلات و […]

مطالعه‌ای جدید نشان داده چگونه DNA ما که حامل اطلاعات ژنتیکی ما در تک‌تک سلول‌های ماست، بر میزان طول عمر ما اثر می‌گذارد و بخش جالب ماجرا اینجاست که عضلات قوی و پرقدرت می‌توانند رمز سالم‌تر بودن و بیشتر عمرکردن باشند.
این مطالعهٔ جدید پی برده که رابطه‌ای پیچیده بین جنبه‌های ژنتیکی قدرت عضلات و ریسک ابتلا به بیماری‌ها وجود دارد. این مطالعه یکی از جامع‌ترین بررسی‌ها در مورد اساس ژنتیکی قدرت عضلات و چگونگی تأثیر آن بر سلامتی و ریسک بیماری‌هاست که در نهایت بر تندرستی و طول عمر افراد اثر می‌گذارد.

مطالعه چگونه انجام شد؟
تیم تحقیقاتی دانشگاه ییواسکیلا فنلاند که این مطالعه را انجام داد به ذخایر اطلاعاتی مربوط به سوابق پزشکی و ژنتیکی بیش از ۳۴۰۰۰۰ فنلاندی دسترسی داشت. بعد از بررسی‌ها دانشمندان به این نتیجه رسیدند که قدرت عضلانی افراد مستقیماً به‌واسطه انتخاب‌های سبک زندگی، تغذیه و میزان فعالیت‌ها تعیین نمی‌شود، بلکه عامل تعیین‌کننده ژنتیک است.
در این تحقیق مشخص شد مردان و زنانی که از نظر ژنتیکی مستعد قدرت عضلانی بیشتر بودند، طول عمر بیشتری داشتند. افراد قوی‌تر، بر اساس این مطالعه، طول عمر بیشتری داشتند و به‌احتمال کمتری دچار بیماری‌های معمول و غیرقابل‌انتقال مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و یا سرطان می‌شدند. کاربرد این یافته‌ها این است که ما می‌توانیم با سنجش قدرت عضلانی، به اطلاعاتی درمورد تخمین طول عمر افراد دست پیدا کنیم. چگونه؟ با سنجیدن قدرت دست‌وپنجه!

هر چند ژنتیک فاکتوری در تعیین میزان قوی‌بودن شماست اما همچنان سبک زندگی نقش پررنگی در سلامت فعلی و آینده شما دارد. انتخاب‌هایی که می‌کنید، میزان تحرک بدنتان و تمرینات قدرتی که انجام می‌دهید یا نمی‌دهید، هر چه می‌خورید یا نمی‌خورید همگی عوامل مهمی هستند که تعیین‌کننده کیفیت زندگی و طول عمرتان می‌باشند

چرا داشتن عضلات قوی‌تر، احتمال طول عمر بیشتر را افزایش می‌دهد؟ قدرت عضلانی شاخصی از توانایی فرد برای دورماندن از عوارض مربوط به افزایش سن و ناتوانی‌های ناشی از آن و یا بهبودی از آنهاست. اما در این مطالعه، بین داشتن عضلات قوی‌تر و توانایی نجات‌یافتن از بیماری‌های حاد و شدیدتر (مثلاً آسیب ناشی از یک تصادف سخت اتومبیل یا عفونتی حاد) ارتباطی دیده نشد.
این یافته‌ها نشان می‌دهند قدرت عضلانی بیشتر، خصوصاً قدرت دست‌وپنجه، شاخصی از ظرفیت و توانایی فیزیولوژیکی فرد برای مقابله با ناتوانی‌ها و بیماری‌های مرتبط با سن است. این اطلاعات را می‌توان به دیگر شاخص‌های سلامتی و طول عمر که پزشکان از آن استفاده می‌کنند افزود، مانند فشارخون، چربی خون، وزن بدن و… . این اولین‌بار نیست که قدرت دست‌وپنجه از جهت طول عمر مورد بررسی قرار گرفته؛ مطالعات پیشین نیز نشان داده بودند که قدرت دست‌وپنجه با کاهش نرخ مرگ‌ومیر در زنان و مردان مرتبط است. حتی آنها دریافته بودند قدرت دست‌وپنجه می‌تواند شاخص بهتری نسبت به شاخص‌های رایج مانند فشارخون باشد.
این سناریو را تصور کنید: شما به پزشک مراجعه می‌کنید و پزشک بعد از اینکه فشار خونتان را گرفت و نتیجهٔ آزمایشتان را بررسی کرد، قدرت دست و پنجه‌تان را اندازه می‌گیرد و در پرونده‌تان ثبت می‌کند، یعنی درست همان‌طور که وزن و فشارخون و ضربان قلبتان را ثبت می‌کند. قدرت دست‌وپنجه شما یک اطلاعات به‌دردبخور دیگر است. وسیله‌ای که پزشکان از آن %

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی