عوارض مصرف چای سبز در بارداری

sahar.d
در دوران بارداری به دلیل تغذیه کودک از مادر، خوردن انواع چای و از جمله آن چای سبز مضر است. در این مطلب شما را با عوارض مصرف چای سبز در بارداری آشنا می کنیم.

چای سبز منبع غنی از آنتی اکسیدان است و به دلیل خواصی از جمله  تنظیم فشار خون، کمک به عملکرد بهتر قلب و کاهش وزن محبوبیت بسیاری در میان خانم ها دارد. اما در دروان بارداری به دلیل حساسیت بالای تغذیه مادر و تاثیر آن بر جنین باید مواد غذایی مصرفی را با حساسیت بیشتر و مشورت پزشک انتخاب کنید. در این مطلب به بررسی عوارض مصرف چای سبز می پردازیم.

در بارداری چای سبز بنوشیم؟

چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که موجب پیشگیری از آسیب سلولی و بروز بیماری‌هایی مثل افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی و برخی انواع سرطان می‌شوند. بعضی مطالعات هم نشان داده‌اند که چای موجب سلامت بیشتر دهان و استخوان و افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود.

از طرفی اما چای سبز باعث کاهش جذب اسید فولیک می‌شود و این در حالی است که اسید فولیک به ویژه در سه ماهه نخست بارداری، نقش بسیار مهمی در روند تکامل سیستم عصبی جنین بر عهده دارد.

یک فنجان چای سبز حاوی 15 میلی گرم کافئین است. بارداری دوران مناسبی برای مصرف زیاد کافئین نیست و ممکن است منجر به سقط جنین و تولد نوزاد مرده و کم وزنی نوزاد شود. در برخی از مطالعات اثبات شده است که مصرف بیش از حد کافئین به ناباروری و سقط جنین منجر می شود. این بدین معناست که مصرف بیش از حد چای سبز در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد. 

دلیل دیگر برای کاهش مصرف چای سبز در بارداری این است که میزان جذب آهن را (که برای خون سازی در دوران بارداری بسیار مهم است) کاهش می‌دهد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در مصرف انواع چای اعتدال را رعایت کنید و به خصوص آن‌ را همراه با قرص اسید فولیک و آهن یا بلافاصله بعد از غذاهای سرشار از آهن استفاده نکنید.

در دوران قبل از بارداری مصرف چای سبز ضرر دارد؟

درحالى‌‌ که براى باردار شدن تلاش مى‌کنید از خوردن چاى سبز اجتناب کنید. 

مطالعات نشان می‌دهند زنانى که به میزان 1 تا 2 فنجان چاى سبز در روز حدود 3 ماه قبل از باردارى و طى 3 ماهه اول می‌نوشند، دو برابر بیشتر با خطر داشتن کودکى با نقایص لوله عصبى روبه‌رو هستند.

علت آن آنتى‌اکسیدان موجود در چاى سبز است که فعالیت اسید فولیک را مهار مى‌کند. مى‌دانیم که میزان کافى اسید فولیک طى هفته‌‌هاى اولیه حاملگى به کاهش میزان نقایص لوله عصبى کمک مى‌ کند، پس تا انتهاى حاملگى از چاى سبز اجتناب کنید.

خوردن چای سبز به هنگام بارداری باعث سقط جنین می شود!

چه کسانی اصلا چای سبز نخورند؟ + تداخلات دارویی این دمنوش

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ