سرطان تخمدان ، خاموش اما خطرناک

یکی از علائم سرطان تخمدان چاقی است .

الو دکتر : سرطان تخمدان یکی از سرطان‌های شایع زنان در جهان است. در واقع تخمدان‌ها قسمتی از دستگاه تناسلی زنان است و در بدن یک جفت تخمدان وجود دارد که با ترشح هورمون‌های زنانه صفات زنانه‌ای مانند رشد پستان‌ها و عادت ماهانه، تخمک‌گذاری و باروری را شامل می‌شوند. سابقه ابتلا به سرطان تخمدان در یکی از افراد نزدیک خانواده فاکتور مهم ابتلا به این بیماری است  و باید به آن دقت کرد .

انواع سرطان کدام است؟

سرطــان تخمدان انواع مختلف دارد اما بیشترین مورد سرطان از نوع کارسینوم اپیتلیالی تخمدان است. کارسینوم تومور بدخیمی است که از سلول‌های موجود روی سطح تخمدان تشکیل می‌شوند. دو نوع سرطان دیگر هم وجود دارد به نام‌های سرطان بوردرلاین و سرطان سلول‌های زاینده که احتمال ابتلای کمتری دارند و خوش‌خیم‌تر و کم‌خطرتر هستند و با یک جراحی کوچک قابل درمانند.

علائم کدام است؟

سرطان تخمدان معمولا بدون علامت است و زمانی علامت‌دار می‌شود که بیمار دچار بزرگی شکم شده و در مرحله 3 بیماری قرار دارد. اگر این مسئله به موقع تشخیص داده شود، پیش‌آگهی مناسبی داریم. در این نوع سرطان باید به علائمی مانند افزایش ناگهانی سایز شکم و علائمی شبیه نفخ شکم، درد دائمی در ناحیه شکم و زیرشکم، سیر شدن بعد از خوردن مقدار کمی غذا، مشکل در بلع غذا، علائم ادراری از جمله احساس فوریت و تکرر ادرار، تغییر در دفع، درد پشت و احساس خستگی باید توجه شود.

قابل پیشگیری است؟

قرص‌های ضدبارداری یکی از روش‌های توصیه شده برای پیشگیری از سرطان تخمدان است. الو دکتر می گوید : خطر ابتلا به این نوع سرطان در بیمارانی که از داروهای ضدبارداری خوراکی استفاده می‌کنند، نسبت به افرادی که از این داروها استفاده نمی‌کنند، کمتر است. ضمن آن‌که بارداری و زایمان هم به کاهش شیوع آن کمک می‌کند.

چه افرادی در معرض خطر هستند؟

داشتن سابقه ابتلا به سرطان تخمدان در یکی از افراد نزدیک خانواده یکی از فاکتورهای مهم ابتلا به این بیماری است. مهم‌ترین عامل خطر سرطان تخمدان سن است. احتمال ایجاد این سرطان در زنان پس از یائسه شدن بیشتر می‌شود. الودکتر می گوید : چاقی هم یکی دیگر از عوامل خطر این بیماری است. براساس تحقیقات مختلف نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان تخمدان در زنان چاق بیشتر است. دخترانی که ازدواج نمی‌کنند یا پس از ازدواج باردار نمی‌شوند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. زنانی که به بیماری آندومتریوز مبتلا هستند، با احتمال بیشتری به سرطان تخمدان دچار می‌شوند. برخی تحقیقات هم نشان می‌دهد داروهای تحریک کننده تخمدان‌ها موجب بروز سرطان تخمدان از نوع بوردرلاین می‌شود.

درمان چگونه انجام می‌شود؟

الودکتر توصیه می کند : درمان این سرطان در درجه اول جراحی است. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از این سرطان خاموش افرادی که در خانواده سابقه ابتلا به سرطان دارند هر 6 ماه سونوگرافی واژینال انجام دهند و آزمایشی به نام تومور مارکر وجود دارد که باید به وسیله آن میزان سلامت‌شان را چک کنند. در صورت ابتلا به سرطان باید بیماری مرحله‌بندی شود و براساس هر مرحله درمان تشخیصی انجام گیرد. برای سرطان تخمدان درمان تکمیلی شیمی‌درمانی است . وسعت درمان به نوع سرطان و میزان انتشار آن در داخل لگن و سایر قسمت‌های بدن و سن و تمایل بیمار برای بارداری بعدی بستگی دارد. شیمی درمانی یکی دیگر از گزینه‌های درمانی در این نوع سرطان است. اگر خانمی یائسه شده باشد می‌توان رحم و لوله‌ها و تخمدان‌ها را برداشت و از قسمت‌های مختلف لگن و شکم نمونه‌برداری انجام داد اما در خانم‌های جوان می‌توان رحم را حفظ کرد تا امکان باروری فراهم باشد.

منبع : alodoctor.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ